چگونه فرصت‌های شغلی در کانادا را جستجو کنیم؟ قسمت هشتم- راه‌های کسب اطلاعات و نفوذ به بازارهای پنهان
10 آگوست 2010 - 20:29
بازدید 581
13

در سلسله بحث‌هایی که به موضوع «نحوه رصد كردن فرصت‌های شغلی در شهرهای مختلف كانادا»می‌پردازد دو دسته از مشاغل یعنی مشاغل حرفه‌ای و مشاغل برای بقا را معرفی کردیم و توضیح دادیم که اولی بیشتر در بازار کار پنهان و دومی در بازار کار آشکار عرضه می‌شوند. همچنین به تفصیل درباره اینکه چرا بازار کار […]

ارسال توسط :
پ
پ

در سلسله بحث‌هایی که به موضوع «نحوه رصد كردن فرصت‌های شغلی در شهرهای مختلف كانادا»می‌پردازد دو دسته از مشاغل یعنی مشاغل حرفه‌ای و مشاغل برای بقا را معرفی کردیم و توضیح دادیم که اولی بیشتر در بازار کار پنهان و دومی در بازار کار آشکار عرضه می‌شوند. همچنین به تفصیل درباره اینکه چرا بازار کار پنهان پدید می‌آید و دلایل پنهان‌کاری پرداختیم و بیان شد که آگاهی از این دلایل رمز ورود به بازار را برای ما آشکار می‌کند. در ادامه این بحث به روش‌های کسب اطلاعات از جزییات این بازار می‌پردازیم.

 

هر چند اکثر قریب به اتفاق مشاغل، در واقع بیش از ۸۰ درصد آنها، در بازار پنهان عرضه می‌شوند اما راه‌های دسترسی به آنها بسیار متنوع است. توجه داشته باشید که شناخت مکان‌ها یا فرصت‌های آگاهی از اطلاعات بازارهای پنهان یک موضوع است و روش‌های بهره‌گیری از این فرصت‌ها و نزدیک‌ شدن به منابع موثر موضوعی دیگر. در اینجا به برخی نمونه‌های مشهور از مکان‌های عرضه مشاغل اشاره شده است.

 

وب‌سایت‌های تخصصی‌تر. بسیاری از انجمن‌های حرفه‌ای، مراکز ارائه کننده رشته‌های تحصیلی یا گروه‌های علمی مطرح در وب سایت رسمی خود جایی هم برای پست کردن مشاغل تخصصی قرار می‌دهند. تقریبا هیچ کارفرمای رسمی و مهمی در کانادا مشاغل تخصصی سطوح میانه به بالای خود را به وب سایت‌های عمومی نمی‌دهد و همه از وب‌سایت‌های تخصصی نظیر آنچه گفته شد استفاده می‌کنند. دسترسی به برخی از این وب سایت‌ها برای عموم آزاد است به شرطی که آنها را بشناسند (و البته اکثریت قریب به اتفاق آدم‌های خارج از فیلد مورد نظر نمی‌شناسند) اما برای دسترسی به تعدادی از آنها هم حتما باید عضو انجمن یا دانشجوی موسسه آموزشی مورد نظر بود.

 

بنگاه‌های تخصصی کاریابی یا head hunters. بنگاه‌های کاریابی انواع گوناگونی دارند. نه باید آنها را دستکم گرفت و نه به صرف اینکه نام جایی بنگاه کاریابی است آن را حلال همه مشکلات دانست. گروهی از بنگاه‌های کاریابی برای مشاغل عمومی، مشاغل در سطوح پایین‌تر و مشاغل برای بقا نیرویابی می‌کنند. در کنار اینها در بسیاری از مشاغل تخصصی، تعداد محدودی بنگاه کاریابی تخصصی و معتبر وجود دارد که کارفرمایان آن حوزه برای یافتن نیروهای متخصص سطح بالا یا پست‌های مدیریتی در شرکت خود به سراغ آنها می‌روند. شناسایی این بنگاه‌ها و شناساندن خود به این بنگاه‌ها یکی از برنامه‌های اصلی مهاجرین متخصص باید باشد. البته این گونه مراکز معمولا در جستجوی افرادی هستند که حداقل دو سال سابقه کار کانادایی داشته باشند و در بکارگیری زبان انگلیسی دشواری خاصی نداشته باشند اما همین بنگاه‌ها گهگاه افرادی با سابقه کاری کانادایی کمتر را نیز برای مشاغل در شهرهای کوچک‌تر که معمولا افراد سابقه‌دار تمایل به همکاری با آنها را دارند شناسایی می‌کنند. روش‌های شناسایی و برقراری ارتباط با این بنگاه‌ها متنوع است که بحث جداگانه‌ای را می‌طلبد.

 

نمایشگاه‌ها یا سمینارهای تخصصی (موضوعی یا کاریابی).در کنار نمایشگاه‌های عمومی کاریابی (که در بحث آشنایی با بازار آشکار معرفی کردیم)، گهگاه نمایشگاه‌های تخصصی‌ حرفه‌ای هم برگزار می‌شود. مثلا ممکن است ۳۰-۴۰ شرکت متوسط یا شعبات تازه‌ تاسیس یک شرکت بزرگ در یک شهر یک نمایشگاه تخصصی کاریابی job fairدر حوزه اتوماسیون یا برق صنعتی یا نظایر آن برگزار کنند. هدف این نمایشگاه‌ها برقراری ارتباط با افراد سابقه‌دار و متخصص در یک حوزه برای مشاغل رده‌های متوسط و یا به صورت قراردادی contractorاست. بسیاری از کسانی‌که به صورت خویش‌فرما کار می‌کنند می‌توانند از فرصت‌های این گونه نمایشگاه‌ها برای معرفی خدمات خود به شرکت‌های مشابه یا دارای علایق مشترک استفاده کنند. گاهی یک شرکت خیلی کوچک که از ۳-۴ سهامدار تشکیل شده (که در واقع هر یک در زمینه‌ای تخصص دارند) از طریق این نمایشگاه‌ها به دنبال افراد خبره‌ای می‌گردند که بتوانند تیم حرفه‌ای آنها را کامل کنند. در این صورت حتی ممکن است یک فرد متخصص فرصت پیوستن به ساختار اصلی شرکت را هم به دست آورد.

 

نظیر چنین فرصت‌هایی در سمینارهای تخصصی ممکن است فراهم شود. مثلا در یک سمینار در حوزه انرژی یا مهندسی ساختمان، افراد متخصص نه صرفا برای آشنایی با آخرین تحولات حوزه کاری خود، بلکه به منظور معرفی خود به افراد قدرتمند شرکت‌ها در فضاهای سمینار شرکت می‌کنند و از فرصت‌های ممکن برای ارائه کارت شناسایی و یک گپ و گفتگوی دوستانه بهره می‌برند. معمولا دسترسی به CEOیا مدیران ارشد یک کمپانی معتبر در هیچ جایی بهتر از چنین سمینارهایی فراهم نیست. شما می‌توانید با شناسایی این سمینارها و مشاهده فهرست سخنرانان، اعضا میزگرد یا میهمانان ویژه، افراد مناسب را فهرست کنید و برای نزدیکی و گپ زدن با آنها از قبل تمرین کرده و آمادگی به دست آورید. گاهی یک گفتگوی جذاب درباره موضوع سخنرانی فرد مورد نظر در فاصله تنفس بین دو نشست می‌تواند نظر وی را به سمت شما جلب کند. همچنین از این فرصت‌های دوستانه با سایر افراد می‌توانید برای گسترش شبکه‌سازی استفاده کنید. شما می‌توانید از یک مهندس ارشد فلان شرکت معتبر، بیزینس کارت وی را درخواست کنید و چند روز بعد از برگزاری سمینار، از وی امکان یک دیدار کوتاه دوستانه را درخواست کنید و در آن نشست ضمن معرفی بیشتر خود، از او برای آشنایی با افراد دیگر و سایر فعالیت‌های مرتبط بهره بگیرید.

 

کارگاه‌ها یا نمایشگاه‌های تخصصی در دانشگاه‌ها.در بسیاری از دانشگاه‌ها سالانه حداقل یک بار برای دانشجویانی که در آخرین ترم تحصیلی هستند نمایشگاه‌ها یاسمینارهایی برپا می‌شود که در آنها تعدادی از مهم‌ترین آژانس‌های تخصصی کاریابی در آن حوزه یا نمایندگانی از موسسات بزرگی که سنتاً از فارغ‌التحصیلان آن رشته افرادی را استخدام می‌کنند دعوت می‌شود تا با آخرین محصولات دانشگاه (منظور نیروهای علمی و متخصص است) آشنایی نزدیک‌تری پیدا کنند. این نمایشگاه‌ها کوچک و محدود و مدعوین هم اندک هستند اما معمولا در سطح بالایی از رسمی بودن برگزار می‌شوند. بدین معنا که مسئولین اصلی گروه و دپارتمان با دانشجویانی که قرار است در برنامه شرکت کنند با لباس‌های کاملا رسمی (در مراکز آموزشی کانادا معمولا اساتید و دانشجویان به طور معمول لباس رسمی نمی‌پوشند) حضور دارند و هر دانشجو یا تیمی از دانشجویان (اگر کارهایشان به صورت پروژه بوده باشد) به معرفی کوتاه چند دقیقه‌ای کارشان به تعدادی از مدعوین و پاسخ به پرسش‌های آنها می‌پردازد. همزمان بساط پذیرایی هم برقرار است و فرصت‌های دو به دو برای دانشجویان و مدعوین فراهم می‌شود که دوستانه‌تر به آشنایی با یکدیگر و احتمالا قرار ملاقات جداگانه برای دیدار با سایر مدیران و یک مصاحبه یا آشنایی رسمی فراهم آید. البته چنین فرصت‌هایی مختص به فارغ‌التحصیلان یا دانشجویان مقاطع نهایی آن رشته تحصیلی است و افراد خارج از مجموعه نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

 

آشنایی کامل با انواع بازارها خصوصا بازارهای پنهان و منابع آنها نیازمند آگاهی از ده‌ها نکته ریز و درشت است که شما برای آشنایی بیشتر می‌توانید به جزوه «راهنمای کاریابی در کانادا»، کارگاه‌های آموزشی کاریابی کنپارس و بسته‌های شخصی اطلاعات کاریابی مراجعه کنید.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar