در مطلب قبلی به برخی نکات اصلی در مورد تصمیمگیری برای انتقال اجناس و کالاهای خود به کانادا اشاره کردیم. در این پست دنباله این مطلب را پی میگیریم.
اجازه دهید یک بار دیگر مسیر آمادگی و تصمیمگیری را مرور کنیم:
- فهرستی از کالاهای ضروری برای آغاز زندگی در کانادا فراهم کنید. (فهرست ضرورتها)
- فهرستی از کالاهایی که علاقهمند به انتقال آنها هستید فراهم کنید. (فهرست علایق)
- مشترکات دو فهرست را استخراج کنید.
- فهرست ضرورتها را از زاویه اقتصادی ارزیابی کنید و آن بخشی را که مجموعه هزینههای آنها برای تهیه در ایران و انتقال به کانادا کماکان به صرفه است در لیست نگه دارید.
- در مورد فهرست علایق، موارد کم اهمیتتر را به مرور حذف کنید تا به مهمترین موارد برسید.
- آن دسته از فهرست علایق را که میتوان برای مدت طولانیتری در ایران باقی گذاشت از لیست حذف کنید.
حال شما به دو فهرست نهایی رسیدهاید که احتمالاً اقلام آنها باید همراه شما (مستقیماً در هواپیما و یا به صورت ارسال مجزای هوایی- فریت) وارد کانادا شوند. مرحله نهایی بازبینی این فهرست با توجه به برخی نکات در زیر آمده است:
- آیا امکان دارد که اجناس فهرست ضرورتها به حداقل تقلیل یابند. مثلاً اگر ظرف و ظروف برداشتهایم به میزانی باشد که واقعاً برای راه اندازی اولیه زندگی ضروری است و نظیر اینها
- آیا امکان تغییر فرمت برخی از آنها وجود دارد (مثلاً تبدیل عکسها به صورت CD)؟
- آیا مطمئن هستیم که نمیتوانیم برخی از این کالاها (نظیر فرشها) را با قیمتی مناسب در کانادا تهیه کنیم؟ توضیح اینکه همواره میتوان در میان فرشفروشان ایرانی، فروشگاهی را یافت که با تخفیف خیلی خوب چنین محصولاتی را ارائه دهد. البته به همه توصیه میشود که حداقل یک یا دو زیرانداز خوب ایرانی (قالیچه، گلیم، گبه …) برای انتقال حال و هوای ایرانی و رفع نیازهای ضروری اولیه با خود همراه کنند.
- چقدر برای هزینههای نقل و انتقال کالا در نظر گرفتهایم؟ آیا کفاف انتقال همه این کالاها را میدهد یا باید دست به انتخاب بزنیم؟
- آیا دوست دیگری هم برای اولین بار در حال انتقال بار خود به صورت فریت است؟ میدانید که با افزایش میزان بار، هزینه واحد آن کاهش مییابد. مثلاً هزینه هر کیلو بار اگر شما بیش از ۱۰۰ کیلو بار ارسال کنید کمتر از هزینه هر کیلو زیر این مقدار است. پس شاید با انتقال هر دو بار تحت یک نام، بتوان این انتقال را اقتصادیتر کرد. از آنجا که گمرک به این اجناس تعلق نمیگیرد جای نگرانی برای اضافه هزینه نیست.
با ارزیابی همه این موارد میتوان به لیستی منسجمتر، ضروریتر و اقتصادیتر رسید.
به رغم همه اینها چنانچه بودجه شما اجازه بدهد شاید همراه کردن این اقلام، اقتصادی به نظر میرسد:
در آشپزخانه،
- آبکش در چند اندازه مختلف. توری (صافی) چای هم فراموش نشود.
- یک سری قابلمه (خصوصاً نچسب) در چند اندازه
- انواع چاقو و کارد آشپزخانه
- یک سری قاشق و چنگال و مخلفات مرتبط
- یک سرویس چینی سبک و با کیفیت (هر چقدر سرویس کم تعدادتر اما متنوعتر باشد بهتر است). اگر جا ندارید تنها به تعداد اعضا خانواده بردارید.
- سبزی خشک به میزان لازم برای چند ماه (تنها در صورتیکه جا داشته باشید.) از آوردن سبزی سرخ کرده منجمد شده خودداری کنید.
- جداً از آوردن آجیل خودداری کنید. در کانادا آجیل فروشی ایرانی به قدر کفایت هست. محصولات تولید کالیفرنیا هم کیفیت لازم را دارند. در لحظه آخر هم دوست و آشنا برایتان آجیل خواهند آورد.
- از آوردن کشک خودداری کنید. همچنین مربا و نظایر اینها. همه اینها در انواع بسیار متنوعتر در کانادا به وفور موجود است.
اتاق خواب و پوشاک،
- پتوی خوب و سبک. حتی اگر بخرید صرف میکند.
- چند دست ملحفه، لحافهای سبک پشم شیشه و متکاهای فشرده سبک و بازنشده که حجم بسیار اندکی را اشغال میکنند. اجناس بسیار خوبی در ایران تولید میشوند که به دلیل اجتناب از تبلیغ یک برند خاص ناب نمیبرم اما شما به راحتی میتوانید آنها را پیدا کنید.
- در مورد لباس تا آنجا که ممکن است به حداقلها قناعت کنید و همه را هم از میان آنچه دارید انتخاب کنید. بعداً به تفصیل بیان خواهیم کرد که در کانادا با چه سیاستی و از کجا لباس تهیه کنیم که کاملاً اقتصادی و به صرفه باشد.
اگر در اواخر پاییز یا فصل زمستان به کانادا میآیید در به همراه داشتن لباسهای گرم دقت کنید. گرمترین لباسهای موجود در ایران هم مناسب زمستان سرد کانادا نیست و لذا بهتر است به جای یک لباس خیلی کلفت، از چند لایه لباس گرم استفاده کنید. کلاه، دستکش و شال گردن هم ضروری است تا زمانیکه لباس مناسب این هوا را در خود کانادا تهیه کنید.
و در مورد وسائل برقی که بسیار پرسش میشود باید توجه داشته باشید که قاعده اصلی این است: «همه را در ایران به پول تبدیل کنید، هدیه دهید و یا بگذارید سر راه!» اگر اقلام کوچک و سبک و نسبتاً نو دارید که اصطلاحاً سیستم تغذیه آنها بینالمللی است (یعنی با برق ۱۱۰ ولت و فرکانس متفاوت در کانادا هم کار میکنند) همراه بیاورید. مواردی چون ریشتراش برقی. اگر وسیله با باتری کار میکند هم به کار شما خواهد آمد. سایر وسایل را رها کنید. بعداً توضیح میدهیم که تهیه این گونه وسایل با ارزانترین قیمت (و حتی در حد رایگان) امکان پذیر است.
فراموش نکنید که سبک ترین و مفیدترین کالای همراه شما «پول» است! پس تا آنجا که ممکن است از این کالا همراه خود بیاورید.
و به خاطر داشته باشیم:
با موضوع انتقال بار ساده برخورد کنید و آن را به عنوان یک عامل تشویش آفرین برای خود مبدل نسازید.
در زمان محاسبه هزینهها، به هزینه قابل توجه انتقال بار از فرودگاه تا منزل در کانادا توجه کنید. آیا دوستی دارید که به شما در این زمینه کمک کند؟
هر چه سبکتر، راحتتر اما نه به قیمت فراموش کردن ضرورتها.
به خاطر داشته باشید که از اجناسی که همراه شما هستند و آنها که با فریت میآیند و آنها که ظرف یک سال آینده وارد خاک کانادا میکنید فهرستی تهیه کنید.
اگر کالاهای لوکس و گران قیمت نظیر سرویس جواهرآلات، تابلوها یا نظایر اینها دارید باید عکس آنها را هم تهیه کنید. در مورد فرش و نظایر آنها هم ابعاد و اسم فرش را باید در برگههای گمرکی قید کنید. البته به تجربه ثابت شده که برای مهاجرین سخت گیری نمیکنند و مثلا اگر بعداً شما به جای فرش ۱۲ متری تبریز، ۶ متری کاشان وارد کردید کسی یقه شما را نمیگیرد اما کسی از آینده خبر ندارد. شاید اجرای قانون در آینده سخت گیرانهتر شود پس تا آنجا که میتوانید آن را درست انجام دهید تا آسوده خیال باشید.
در این مورد هم اگر به توصیه ما عمل کنید و اعضا خانواده با فاصله چند ماهه وارد خاک کانادا شوند، این امکان وجود دارد که نفرات بعدی، متناسب با امکانات تهیه شده در کانادا، اسباب و اثاثیه ضروری را وارد کنند. یا چه بسا خریدهای ضروری جا مانده را انجام دهند.
در آینده خواهید دید که با حضور در کانادا و آشنایی با الگوی زندگی در اینجا آنقدر عقاید و سلایق شما تغییر خواهد کرد که احتمالاً هیچگاه محموله دوم را به کانادا ارسال نخواهید کرد.
و نکته آخر اینکه در کانادا از طریق اینترنت واقعاً پر سرعت و کتابخانههای عمومی مجله و کتاب به زبان فارسی و سایر زبانها به وفور یافت میشود پس لطفا اشتباه ما و دوستانمان را تکرار نکنید و هزینه بیخودی و اضافه برای انتقال آنها پرداخت نکنید.
ثبت دیدگاه