در مورد رشته تکنسین داروخانه پرسشهایی مطرح شده است:
پرسش نخست: رشته تکنسین داروخانه در کانادا چه وضعیتی دارد؟ و چه تفاوتهایی با رشته داروسازی دارد؟
پرسش دوم: وضعیت اشتغال، کاریابی و درآمد این رشته چگونه است؟
پرسش سوم: الان جهاد دانشگاهی یک دوره تکنسین داروخانه برگزار میکند؛ آیا دریافت مدرک آن برای کاریابی کانادا مفید است؟
پاسخ
با فرض اینکه کسانیکه برای مهاجرت به کانادا اقدام میکنند از مهارتهای زبانی متوسط به بالا برخوردار هستند به جای بیان پاسخهای تفصیلی به فارسی، لینک مطالب اصلی با توضیحات لازم در اینجا آمده است. اگر ابهام یا پرسشی بود در ادامه مطلب در وبلاگ، کامنت بگذارید:
پاسخ پرسش نخست
مسیر اصلی
مشخصات کلی این رشته در استان انتاریو، از نیمه این صفحه به بعد که با عنوان Pharmacy Technician مشخص شده را ببینید
http://www.healthforceontario.ca/en/Home/Other_Regulated_Health_Professionals/Training_|_Practising_Outside_Ontario/Practice_Requirements/Pharmacists_and_Pharmacy_Technicians
همانطور که در توضیحات میبینید این رشته در استان انتاریو رگولیتد است و کار در ذیل این عنوان شغلی نیازمند دریافت مجوز. بر اساس توضیحات شما باید ۱۱ مورد را برآورده کنید تا بتوانید رسما به عنوان تکنسین داروخانه شناخته بشوید (البته یکی از این موارد پرداخت وجه ثبت نام است.) عمدهترین این موارد:
- داشتن مدرک دانشگاهی،
- گذراندن سه آزمون مختلف (یک آزمون ارزیابی اولیه، یک آزمون دومرحلهای عملی تقریبا در پایان مسیر و یک آزمون قوانین و مقررات استانی)
- گذراندن دو برنامه درسی که اولی بیشتر برای پرکردن خلاهای نظری و آشنایی با مباحث مربوطه در کاناداست و دومی جنبه عملی و آشنایی با وظایف و فعالیتهای یک شاغل مربوطه در کانادا دارد.
- سایر موارد تهیه مدارک تکمیلی اعم از نمره زبان، اظهارنامه عدم سوپیشینه، مدارک اقامتی و نظایر اینهاست.
در هر استان نهادی متولی بررسی صلاحیتها و اعطا مجوز که در واقع همان نهاد اعطا مجوز به تکنسینهاست.
در انتاریو Ontario College of Pharmacists
در البرتا Ontario College of Pharmacists
و همینطور الی آخر!
یادآوری نخست: عنوان کالج در اینجا به معنای محل آموزشی نیست بلکه حکم سازمان قانونی متولی بررسی صلاحیتها را دارد. معادل همان چیزی که در ایران تحت عنوان «نظام» (سازمان نظام پزشکی، نظام مهندسی …) خوانده میشود. برای آشنایی با تفاوت معانی و کاربردهای واژه «کالج» این مطلب را در سایت پارسکانادا مطالعه نمایید.
یادآوری دوم: این رشته در اکثر استانها در ۲-۳ سال اخیر (عمدتا از ۲۰۱۱) و براساس قانون رگولیتد شده و کار با عنوان تکنسین داروخانه نیازمند ثبت نام و دریافت مجوز است به همین دلیل شاغلان بسیار زیادی در سطح استانها بدون گذراندن تمام مسیر و تنها به دلیل تجربه کار به صورت غیررسمی با همین عنوان به کار ادامه میدهند که البته در اینده باید برای دریافت مجوز اقدام کنند اما الان دریافت مجوز برای ادامه فعالیتشان ضروری نیست.
توضیحات تکمیلیتر در مورد عنوان شغلی «تکنسین داروخانه» و وظایف و مسیر را در این صفحات در وبسایت رسمی سازمان مربوطه ببینید:
http://www.ocpinfo.com/client/ocp/OCPHome.nsf/web/Tech_Overview
http://www.ocpinfo.com/Client/ocp/OCPHome.nsf/web/Understanding+What+a+Technician+Can+Do
این نمودار و توضیحات بعدی مسیر ثبت نام و کسب مجوز را در انتاریو نشان میدهد:
http://www.ocpinfo.com/client/ocp/OCPHome.nsf/web/Process+for+Registration
توضیحات تکمیلی و پاسخ پرسش دوم
برای مطالعه متن کامل و پاسخ پرسشهای دوم و سوم لطفا به این صفحه از وبلاگ مجید بسطامی بروید.
ثبت دیدگاه