Start up راهی آسان یا سخت مسئله این است!
20 آوریل 2019 - 1:19
بازدید 420
8

سال 2013 بود که دولت وقت کانادا برنامه استارت آپ را برای دریافت ویزای این کشور اعلام کرد. برنامه ای به ظاهر آسان و به مانند تمامی راه های آسان، پر از ابهام!  استارت آپ را در زبان پارسی به “شرکت نوپا” ترجمه کرده اند و اگرچه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی […]

ارسال توسط :
پ
پ

سال 2013 بود که دولت وقت کانادا برنامه استارت آپ را برای دریافت ویزای این کشور اعلام کرد. برنامه ای به ظاهر آسان و به مانند تمامی راه های آسان، پر از ابهام!

 استارت آپ را در زبان پارسی به “شرکت نوپا” ترجمه کرده اند و اگرچه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتمن فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فن آوری اطلاعات باشد، اما به دلیل این که بسیاری از استارت آپ ها در سال های اخیر، حول این زمینه ها شکل گرفته اند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله هم اشاره می شود که استارت آپ باید در حوزه فن آوری های نوین فعال باشد، هرچند بر اساس ادبیات اصلی مدیریت هر نوع فعالیت نوپا را استارت آپ در نظر می گیریم. دوم مهرماه نـود و سه بود که علی مختـاری در سایت پـارس کـانادا از بـرنامه استارت آپ برای نخستین بار سخن به میان آورد و در مطلبی تحت عنوان وضعیت برنامه های تجاری موجود برای مهاجرت به کانادا و آمریکا نوشت:

“برنامه کارآفرینی فدرال با شرایط قبلی برای همیشه بسته است. افرادی که ویزای کارآفرینی دارند هم عملن از انجام آن شرط اقامتی که داشتند به دلیل انحلال اداره مربوط معاف شده اند. البته فدرال برنامه جایگزین “استارت آپ” را برای آنها که ایده بدیع دارند اعلام کرده است.”وی همچنین در تـاریخ هفتم مرداد مـاه نـود و شش در مطلبی دیگـر تحت عنوان «چشم انداز مهـاجرتی 2018  کـانـادا: بـرنـامه مهـاجرتی استـارت آپ ویزا» نوشت: «دولت کـانادا برنامه مهاجرتیStart-up Visa program را، راه منـاسبی برای کـار آفرینان و دریافت اقامت دائم کانادا دانست و این برنامه را در چشم انداز بـرنامه های مهاجرتی کانادا درسال 2018 قرار داد.»

«وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا قصد دارد مقررات جدید برای اجرای این برنامه مهاجرتی را به طور دقیق اعلام کند چرا که برنامه آزمایشی فعلی در تاریخ 31 مارس 2018 منقضی می شود.» این درحالی بود که دانستن زبان انگلیسی یا فرانسه در حد CLB5، داشتن منابع مالی کافی برای شروع زندگی در کانادا، قصد اقامت در یکی از استان های کانادا به جز استان کبک، داشتن الزامات امنیتی و پزشکی کانادا، اثبات این که بیزینس مورد نظر از سوی یک شرکت کانادایی حمایت می شود و اثبات این که بیزینس الزامات مالکیت را داراست، از شرایط لازم برای این برنامه بود. بنا به برخی آمار تنها 117 متقاضی اصلی از سال 2013 که این برنامه مهاجرتی به عنوان جایگزین برنامه کارآفرینی فدرال بازگشایی شده بود، توانسته بودند، اقامت دائم کانادا را دریافت کنند و حالا دولت جدید حاکم بر کانادا در تلاش بود تا با تعریف، ساز و کارهایی روشن بتواند از پتانسیل این برنامه مهاجرتی سودمند استفاده کند و در همین راستا بودجه ای برابر با هفت میلیون دلار در بازه زمانی 5 ساله برای راه اندازی برنامه ویزای استارت آپ مشخص کرد. با این همه شاید تا پاییز 97 کمتر کسی در ایران نامی از استارت آپ به عنوان برنامه ای که به سرانجام می رسد شنیده بود، چرا که پیش از آن هیچ گزارشی از روند مثبت پرونده های متقاضیان این برنامه در خـاورمیانه منتشر نشده بود و به دلیل ابهـاماتی که این برنامه داشت، عملن تبدیل به برنامه ای ناکارآمد برای مردمان بیشتر کشورها محسوب می شد.

 اما با روی کارآمدن دولت جدید در کانادا، این برنامه بیش از پیش مطرح شد و این در حالی بود که برنامه های کارآفرینی استان ها به جای دادن اقامت دائم به متقاضیان به سمت و سوی دادن ویزای کار و در حقیقت دادن اقامت مشروط به متقاضیان پیش می رفتند و همین امر جذابیت برنامه های استارت آپ را دو چندان می کرد.

 دهم آذر ماه امسال بود که مدیر کنپــارس در مطلبی خبر از فـرصت ویژه ولی محدود بـرای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق برنامه استارت آپ ویزا را داد و در شرح آن نوشت: «این برنامه برای جذب انسان های توانمند و تقویت فضای کسب و کارکانادا با ایجاد شرکت های دانش بنیان و دارای ایده های نو طراحی شده است. نکته مهم در برنامه استارت آپ وجود شرکت حامی برای بیزینس است و این شرکت های مورد تائید دولت کانادا به صورت شرکت های شتاب دهنده یا Incubators شـرکـت هـای Angel Investor و شـرکـت هـای Venture Capital کــار می کنند.»

فرصت بوجود آمده شرکت کنپارس از دسته شرکت های شتاب دهنده بود چرا که تنها این شرکت ها هستند که در آن نیاز به سرمایه اولیه نیست و متقاضیان باید در دوره آموزشی که از سوی این شرکت ها برگزار می شود شرکت کنند. با این همه برنامه استارت آپ برنامه ای نوپا است و به مانند هر برنامه نوپایی در ابتدای اجرا دارای خلاء ها و ابهاماتی است. خلاءهای قانونی که اگر توجه لازم به آن نشود می تواند خطرناک باشد و شرکت کنپارس در این مدت تلاش کرده است تا با تحقیق و بررسی هرچه بیشتر و انجام مذاکرات فشرده و ساعت ها نفر-کار بر روی این برنامه، ضمن حفظ بازار تجاری خود به گونه ای عمل کند که موکلین اش به جز ریسک های برنامه، دچار خسارات و زیان مالی بیشتری نشوند.

به نظر می رسد برنامه استارت آپ در کنار برنامه کارآفرینی و سرمایه گذاری کبک تنها روش های تجاری، برای رسیدن به اقامت دائم کانادا باشند، اما نباید چشم بسته وارد این مسیر شد. برنامه استارت آپ به دنبال افراد توانمند و ثروت آفرین است و به یقین این برنامه در مسیر تکامل خود به سمت و سویی خواهد رفت که هرچه بیشتر افرادی با ویژگی های مورد نظرش را غربال کند، همان گونه که امروز برنامه های استارت آپ به دنبال جذب افرادی هستند که دوره های حرفه ای و مدیریتی همچون MBA را گذرانده اند و رزومه ای قوی در حوزه کاری خودشان دارند. افرادی که توانسته اند، تجارتی را راه اندازی و تولید ثروت کنند و فرصت های جدیدی در حوزه کسب و کار ایجاد کنند. از این رو به نظر می رسد برنامه هایی در روش استارت آپ قابل اتکاتر باشند که پیچ و خم های آن شفاف تر و از کلی گویی دورتر باشند و شاید بیراه نباشد بیان این سخن که برنامه ای که درآن همه چیز به سمت سادگی است، راه نه به کانادا که احتمالن به ترکستان می برد.

 

چنانچه دارای شرایط لازم برای این برنامه هستید و توان پرداخت هزینه های اقدام را دارید، لطفن رزومه کاری و شماره تلفن خود را به نشانی [email protected]  و با عنوان استارت آپ Startup ایمیل کنید.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar