جیسن کنی: در جلسات اعطای حق شهروندی، افراد باید نقاب یا برقع خود را بردارند
13 دسامبر 2011 - 23:30
بازدید 309
7

طبق قانون جدیدی که روز دوشنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۱۱، اعلام شد، زنان مسلمان از این پس نمی‌توانند در مراسم ادای قسم برای دریافت حق شهروندی از پوشش‌هایی چون برقع یا نقاب، که بخش اعظم صورتشان را می‌پوشاند، استفاده کنند. وزیر مهاجرت و شهروندی کانادا، آقای جیسن کنی، روز دوشنبه در سخنرانی‌ خود در شهر مونترال […]

ارسال توسط :
پ
پ

طبق قانون جدیدی که روز دوشنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۱۱، اعلام شد، زنان مسلمان از این پس نمی‌توانند در مراسم ادای قسم برای دریافت حق شهروندی از پوشش‌هایی چون برقع یا نقاب، که بخش اعظم صورتشان را می‌پوشاند، استفاده کنند.

وزیر مهاجرت و شهروندی کانادا، آقای جیسن کنی، روز دوشنبه در سخنرانی‌ خود در شهر مونترال اعلام کرد: «از امروز هر فردی (چه زن و چه مرد) که قصد داشته باشد در مراسم ادای سوگند شهروندی شرکت کند، نمی‌تواند صورت خود را بپوشاند. اگر به این عده اجازه دهیم تا صورت‌های خود را بپوشانند، آن‌هم در حالی که این افراد قصد دارند تا بخشی از کامیونیتی شوند، مغایر با تعهدات کانادا در زمینه برابری، همبستگی و پذیرش است.»

اخیرا در فرودگاه‌ها هم از زنان مسلمان و محجبه خواسته شده است تا صورت‌های خود را به افسران زن نشان دهند. آنها برای شرکت در جلسات رای‌دهی هم باید برای احراز هویت صورتشان را به مسئول رای‌گیری نشان دهند. اما آقای کنی امروز اعلام کرد که از این تاریخ به  بعد، همه زنان باید برای گذر از آخرین مرحله از مسیر شهروندی کانادا هر نوع پوششی را از روی صورت خود بردارند.        

آقای کنی گفت: «ما نمی‌توانیم دو جلسه مجزا برای اعطای حق شهروندی داشته باشیم. شهروندی کانادا فقط مسئله برخوردار شدن از  پاسپورت کانادایی و حق رای نیست.»

وی اعلام نمود که این حرکت به دلیل شکایت‌های متعددی بوده که از جانب قضات شهروندی، نمایندگان مجلس و دیگر کسانی که در مراسم دریافت حق شهروندی شرکت کرده‌اند ابراز شده زیرا آنها معتقد بوده‌اند که واقعا معلوم نیست که این افراد محجبه قسم‌های این مراسم را تکرار می‌کنند یا خیر.

وی گفت: «هر روز و در همه مناطق کشور با مواردی مواجه هستیم که در آنها فرد شرکت‌کننده در مراسم با حجاب حاضر می‌شود. از نظر خود من این‌که قانون به افراد اجازه داده تا با داشتن پوشش روی صورت خود قسمشان را ادا کنند، بسیار عجیب است. قسم خوردن در این مراسم یعنی این که شما به صورت علنی اعلام کنید که قصد دارید به خانواده جامعه کانادایی بپیوندید و این کار هم باید در نهایت آزادی و پذیرش انجام شود.»

وی در ادامه گفت:« لازمه این امر این است که همه حاضران در این مراسم به هنگام ادای سوگند چهره خود را نشان دهند و این امر به قضات و دیگر افراد حاضر در مراسم این اجازه و امکان را می‌دهد تا از ادای سوگند توسط همه حاضران در جلسه، که یک الزام قانونی است، اطمینان حاصل کنند.»

آقای کنی گفت که گمان می‌کند، روبنده‌ها همیشه هم یک اجبار از جانب دین یا مذهب برای زنان مسلمان نیستند و افزود: «وقتی زنان مسلمان برای زیارت حج به مکه می‌روند بر اساس آموزه‌های قرانی لازم است که چهره ‌خود را نپوشانند. در این مراسم صورت آنها باید معلوم باشد.»

بدیهی است که این الزام جدید بحث‌هایی را نیز در پی داشته است. گرچه این نخستین بار نیست که پوشاندن چهره در مراسم رسمی به یک موضوع مورد مناظره بدل شده است.

چندی پیش دادگاه عالی کانادا برسی پرونده‌ای را در دستور کار خود داشت که در آن زن مسلمانی از فردی دیگر به دلیل ارتکاب آزار جنسی علیه خویش از پشت نقاب به طرح شکایت خود پرداخت. 

هنوز در مورد این پرونده تصمیمی گرفته نشده اما در بین منتقدان این بحث درگرفته که باید زنان مسلمان را وادار نمود تا در دادگاه‌ها چهره خود را به شهود نشان دهند. از سوی دیگر نیز عده‌ای معتقدند که با الزامی شدن این کار، احتمالا شرایط به گونه‌ای خواهد شد که بسیاری از زنان محجبه از ارائه شکایت خود در دادگاه‌ها صرف‌نظر خواهند کرد و همین امر سبب سوءاستفاده از این موقعیت توسط مهاجمان خواهد شد.

قانون جدید در مورد منع روبنده برای شرکت‌کنندگان در مراسم شهروندی، مسلمانان کانادا را مد نظر دارد که به اعتقاد کارشناسان با وجود فقط ۵۰۰ هزار مسلمان در میان جمعیت ۳۴.۵ میلیون نفری کانادا و التزام بخش اندکی از این عده به پوشش چهره، این امر تاثیر منفی مهمی در کل فرایند شهروندی نخواهد د‌اشت.

البته به احتمال زیاد به زودی در ادارات دولتی، مدارس، مهدکودک‌ها و بیمارستان‌های استان کبک استفاده از پوشش چهره ممنوع خواهد شد. این استان در نظر دارد قوانینی وضع کند که بر مبنای آنها افراد موظف باشند به هنگام حضور در موسسات دولتی و یا برای دریافت هرگونه خدمات دولتی چهره خود را نشان دهند.

برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar