در مورد خرید اتومبیل دست دوم در کانادا
18 اکتبر 2013 - 7:10
بازدید 516
11

پیشتر در سایت پارس‌کانادا در مورد خرید اتومبیل دست دوم توضیحاتی داده شده است. اما چون دوستان زیادی به محتوای کامل مطالب سایت دسترسی ندارند و بخشی از اطلاعات هم نیاز به به‌روزرسانی دارد، در اینجا همان یادداشت را با تغییرات ضروری و اطلاعات تکمیلی نسبتا زیاد منتشر می‌کنم. از اینکه این پست به شدت […]

ارسال توسط :
پ
پ

پیشتر در سایت پارس‌کانادا در مورد خرید اتومبیل دست دوم توضیحاتی داده شده است. اما چون دوستان زیادی به محتوای کامل مطالب سایت دسترسی ندارند و بخشی از اطلاعات هم نیاز به به‌روزرسانی دارد، در اینجا همان یادداشت را با تغییرات ضروری و اطلاعات تکمیلی نسبتا زیاد منتشر می‌کنم. از اینکه این پست به شدت طولانی است عذرخواهی می‌کنم اما به نظرم همه بحث را یکجا بیاورم بهتر است. شما می‌توانید آن را در چند قسمت بخوانید. اما اصل بحث:

خرید خودروی دست دوم

اتومبیل‌های دست دوم تنوع بسیاری دارند. در واقع ممکن است کسی که تازه هفته گذشته ماشینی را خریداری کرده و با آن تنها یک هفته رانندگی کرده باشد آن را به بنگاه معاملاتی خودرو car dealer بازگرداند و به این ترتیب یک خودرو دست دوم بسازد (معمولاً کیلومترشمار یک خودرو نو نباید عددی بالاتر از ۵۰ کیلومتر را نشان دهد. تا این میزان جابجایی، برای انجام نقل و انتقالات و تست‌های ضروری قابل پذیرش است و حکم ماشین نو را دارد). ممکن است خودرویی هم در مدت ۱۵ سال بیش از ۴۰۰ هزار کیلومتر کار کرده باشد و به عنوان خودرو دسته دوم معامله شود. پس اولین مسئله در مورد خودروی دست دوم این است که برخلاف خودرو نو هیچ میزان و مقیاس یگانه‌ای برای ارزیابی و ارزش‌گذاری ندارد و قیمت‌گذاری آن به چند پارامتر مختلف چون:

  • مدل خوردو- معمولا مدل‌های امریکایی با افت قیمت بیشتری روبرو می‌شوند؛
  • عمر خودرو- معمولا شدیدترین افت قیمت در دو سال اول رخ می‌دهد؛
  • میزان کیلومتر کارکرده- که در کانادا به دلیل عادت مرسوم امریکای شمالی عبارت «مایلج» به معنای میزان مسافت طی شده بر اساس «مایل» در موردشان بکار می‌رود اگرچه در کانادا برخلاف امریکا استاندارد محاسبه فاصله، «کیلومتر» است و عدد مایلج را به کیلومتر می‌گویند!؛
  • ظاهر و باطن ماشین- به دلیل زمستان‌های طولانی و مصرف زیاد نمک در جاده‌ها، موضوع پوسیدگی زیر ماشین اهمیت بسیار بیشتری از وضعیت ظاهری دارد؛
  • نتیجه تست‌های پشت سر گذاشته (در ادامه خواهد آمد)؛

و از همه مهم‌تر توافق طرفین باز می‌گردد. البته در مورد قیمت‌گذاری نکاتی هست که در ادامه خواهد آمد. به هر حال این نوع خرید و فروش در کانادا بسیار متداول است و تنها در انتاریو سالانه بیش از یک میلیون نقل و انتقال خودروی دسته دوم صورت می‌گیرد.

اطلاعات مربوط به ماشین‌های دست دوم را از کجا به‌دست بیاوریم؟

اطلاعات در مورد کیفیت

انواع منابع مکتوب و آنلاین در مورد ماشین‌های دست دوم وجود دارد. معمولا ما در ابتدا فقط دنبال قیمت هستیم اما اطلاعات مربوط به خودروها به قیمت ختم نمی‌شود.

اولین نکته‌ای که باید چه در مورد ماشین‌های نو و چه دست دوم به‌خاطر داشته باشیم این است که هیچ مارک و مدلی هر چقدر شهرت داشته باشد، تضمینی بر یک کیفیت دائمی و غیرقابل خدشه نیست. یعنی چه؟

یعنی این عادت در ما که معمولا یک حکم کلی در مورد یک مارک –مثلا تویوتا خیلی ماشین خوبی است- و یا حتی یک مدل خاص – تویوتا سی‌ینا Sienna بهترین ون برای خانواده‌هاست- می‌کنیم در عالم واقع صحت ندارد. اگر اندکی در منابع اطلاعاتی که به یک معنا تخصصی هم نیستند و برای استفاده من و شما منتشر می‌شوند دقت کنید خواهید دید که ممکن است به شما توصیه شود به فلان دلیل یا دلایل (مشکلات سیستم موتوری، ترمزها، ایمنی…) مثلا سراغ تویوتا کمری سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ نروید (این اعداد خیالی و فقط برای توصیف موضوع است، لطفا بعد نپرسید که مشکل این نوع کمری چیست!) دلیل این موضوع هم برای کسانی‌که با اطلاعات بازار خودرو سر و کار دارند روشن است. چون کمپانی‌ها به دلایل مختلف نظیر کاهش هزینه‌ها، پیروزی در رقابت‌ها، استفاده از تکنولوژی‌های جدید و…در حال اجرای تغییرات کوچک و بزرگ روی مدل‌های خود معمولا هر ۴-۵ سال یک بار هستند که نتیجه می‌تواند بسیار خوب و یا برعکس نامطلوب باشد.

پس عجیب نیست اگر مثلا در منابع مربوطه و ریویوها بخوانید که فلان مدل از ماشین از نظر کیفیت تا سال ۲۰۰۸ چهار ستاره است اما بعد از آن به دو یا سه ستاره افت کرده است. با دانستن این اطلاعات شما درمی‌یابید که اگر به جای خرید ماشین سال ۲۰۰۸ اگر یک ۲۰۰۷ آن مدل را بخرید نه تنها قاعدتا پول کمتری پرداخت کرده‌اید بلکه به احتمال زیاد ماشین کم‌دردسرتری هم تهیه کرده‌اید. این توضیحات به ماشین‌های دست دوم محدود نمی‌شود و شما همین اطلاعات را در مورد ماشین‌های نو هم می‌توانید جستجو و مطالعه کنید.

منابع اطلاعات فراوانی در این حوزه وجود دارد اما من شخصا در منابع مکتوب Lemon-Aid Used Cars and Trucks  را خیلی می‌پسندم. اگر در کانادا زندگی می‌کنید قاعدتا باید بتوانید این کتاب را در کتابخانه‌ عمومی محل پیدا کنید (البته این کتاب هر سال منتشر می‌شود و شاید کتابخانه شما نسخه‌های قدیمی‌تر را داشته باشد که باز هم بکارتان خواهد آمد). البته این مجموعه فقط در مورد ماشین‌های دست دوم نیست و به‌صورت کتاب‌های جداگانه در مورد ماشین‌های سدان، ون، مینی‌ون و اس‌یو‌وی SUV هم اطلاعات به دست آورید. اگر در ایران هستید فعلا نیازی به این اطلاعات با این جزییات ندارید اگرچه منابع آنلاین فراوانی برای پاسخ به پرسش‌های شما موجود است.

در این مجموعه، نویسنده در هر بخش (مثلا خودروهای شخصی)، یک کلیت در ابتدا گفته و بعد در مورد انواع سازندگان، صفحاتی را اختصاص داده و به مدل‌های مختلفی که آن سازنده در آن نوع و کلاس از خودرو عرضه می‌کند پرداخته و نقاط ضعف و قوت را هم بیان کرده است. در پایان هم یک مطلب فشرده و خلاصه با جدول امتیازبندی از خودروها ارائه کرده تا شما بتوانید مدل‌های مختلف را راحت‌تر با یکدیگر مقایسه کنید.

اهمیت مطالعه این دست از مطالب این است که به شما یاد می‌دهد اصولا در مقایسه ماشین‌ها به چه پارامترهایی باید بیشتر توجه داشت. به‌نوعی آموزش در تغییر نگاه و خلاصی از پیش‌فرض‌های ذهنی ناشی از عادات و باورهای قبلی یا تاثیرات تبلیغات در این مطالعات وجود دارد که برای اینده هم مفید خواهد بود.

یک حسن دیگر این منبع هم این است که جدولی از حدود قیمتی خودروها عرضه کرده بدین شکل که مثلا تویوتا کمری مدل ۲۰۰۷ در چه رنج قیمتی، در بازار ارزش‌گذاری می‌شود تا خواننده بداند با چه طیفی از قیمت‌ها روبرو است.

اطلاعات در مورد قیمت

اما سوای از کیفیت و نکاتی که در مورد هر مدل از خودرو مطرح است، بحث عزیز «قیمت» جایگاه خاص خودش را دارد. برخلاف ایران که طیف خودروها محدود است در کانادا شما با انواع و اقسام خودروها در اندازه‌ها، قابلیت‌ها و امکانات مختلف از سازندگان گوناگون مواجه هستید. به همین دلیل سراغ هر یک از سایت‌های اطلاعاتی در این مورد که می‌روید بهتر است برای خودتان یکسری پیش‌فرض‌هایی در نظر گرفته باشید مثلا اینکه احیانا چه مدلی را بیشتر می‌پسندید، به صورت اتوماتیک یا دنده‌ای manual or standard می‌خواهید، در چه رنجی از نظر کیلومتر، چه رنج قیمتی و…اینها تعداد نتایج را محدودتر می‌کند و مقایسه آنها را آسان‌تر. حتی می‌توانید مشخص کنید که ایا نظرتان خرید از دیلر است یا فرد و …

در کانادا می‌توانید اطلاعات مربوط به خودروهای دست دوم در حال فروش را از طریق دفترچه‌های تبلیغاتی رایگان که هر هفته یا دوهفته یکبار در کیوسک‌های سر خیابان توزیع می‌شود دنبال کنید یا خیلی راحت‌تر سراغ وبسایت‌ها بروید. مشهورترین آنها autotrader.ca است اما در carpages.ca هم می‌توانید چنین اطلاعاتی بیابید که بیشتر اطلاعات آن توسط دیلرها تامین می‌شود. روی کی‌جی‌جی هم که همه‌جور چیزی یافت می‌شود از جمله ماشین که البته بیشتر توسط فروشندگان شخصی عرضه می‌شوند. مثلا برای کی‌جی‌جی تورنتو می‌توانید این صفحه را ببینید.

اما مرجع مطمئن‌تر برای آگاهی از قیمت‌ها که معمولا متخصصان حرفه‌ای به آن مراجعه می‌کنند VMRCanada.com است. این مرجع برای آگاهی از قیمت‌ها بسیار معتبر و موثق است اما تفاوتش با موردی مثل autotrader این است که در اینجا فقط شما قیمت‌هایی را که بر اساس میانگین بازار استخراج شده می‌بینید اما در autotrader می‌توانید عکس‌های داخل و بیرون ماشین‌های عرضه شده را هم ببینید و اینکه مدل‌ها دارای چه امکاناتی هستند. به هر حال انتخاب مرجع اطلاعاتی با شما!

از کجا ماشین دست دوم خریداری کنیم؟

به این سوال به نوعی در قسمت قبل پاسخ داده شده چون همان‌ها که قیمت ارائه می‌دهند امکان خرید و فروش هم فراهم می‌کنند اما اگر بخواهیم مسئله را دقیق‌تر بررسی کنیم می‌توان چنین گفت که:

به صورت کلی دو سیستم خرید برای اتومبیل‌های دست دوم وجود دارد: دیلر و شخصی. در اولی شما به یک دیلر (نمایندگی رسمی یک برند مشهور و یا بنگاه دلالی ماشین که از همه نظر با نمونه ایرانی آن تفاوت دارد و احتمالاً شما در فیلم‌های آمریکایی یا کانادایی نمونه‌هایی از آن را دیده‌اید) می‌روید و تقاضای چنین خودرویی می‌کنید. ممکن است حتی در صورتی که برای خرید خودروی نو هم به یک نمایندگی رسمی بروید، فروشنده به شما نمونه‌هایی از خودروهای دست دوم موجودش را هم معرفی کند. البته این دسته از خودروها معمولاً تفاوت زیادی با نمونه‌های نو ندارند و کمتر از ۵ تا ۷ سال از عمرشان می‌گذرد. مثلا اینجا ببینید که الان دیلر رسمی کمپانی نیسان ریچموندهیل چه خودروهای دست دومی در انبارش دارد.

همان‌طور که اشاره شد دیلرها هم دو گروه هستند. گروه اول دیلرهای یک کمپانی خاص نظیر تویوتا، مزدا یا همین نیسان هستند که در کنار فروش خودرو نو و انجام خدمات پس از فروش، خودروهای دست دوم را هم می‌فروشند که عموماً از گروه خودروهای پس از پایان قرارداد لیز است (اصطلاحا ً After Lease). در واقع کسی که مثلاً یک خودرو را با شرایط خاصی مثلاً برای ۳ یا ۵ سال و ۶۶ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر لیز کرده ممکن است پس از پایان قرارداد و یا حتی زودتر از آن تاریخ، خودرو را پس آورده باشد و حالا دیلر آن را به عنوان خودرو دست دوم می‌فروشد که عموماً در شرایط بسیار خوبی هم قرار دارد و واضح است که قیمت آنها هم از سایر خودروهای دست دوم بیشتر است. حسن دیگر این‌گونه خودروها این است که شما می‌توانید از دیلر تقاضای وارانتی کنید در حالیکه در حالت کلی، خودروهای دست دوم دارای وارانتی از سوی کمپانی سازنده نیستند. البته شرکت‌های ثالثی هستند که روی خودروهای دسته دوم وارانتی می‌دهند اما اینکه چقدر این وارانتی مفید باشد جای بحث است. به هر حال بهتر است در همان زمان شرایط را بررسی کنید و در مورد خریدن یا نخریدن وارانتی اضافه تصمیم بگیرید. این دیلرها اگر چک‌ها و تست‌های ضروری و استاندارد روی خودرو انجام داده و آن را بهینه کرده باشند با گواهی‌نامه‌ای مختص به خود ارائه می‌دهند که بعدا به آن خواهیم پرداخت.

گروه دوم دیلرها عملکردی  شبیه بنگاه‌های معامله خودرو در ایران دارند. یعنی بنگاه‌هایی که گروهی از خودروهای دسته دوم را به فروش می‌رسانند و لذا ترکیب بسیار متنوعی از کیفیت و قیمت را برای شما فراهم می‌کنند. تعدادی از این دیلرها دو فضای نمایشگاهی متفاوت دارند. فضای اول که شیک‌تر اما کوچک‌تر است در محیط‌های پررفت و آمد و در نقاط با دسترسی بهتر قرار دارند که خودروهای گران‌تر و سرپاتر را در آنها به نمایش گذاشته‌اند و فضای دوم معمولاً مکان وسیع گاراژمانندی است که خودروهای ارزان‌تر و کم کیفیت‌تر را در آن دپو کرده‌اند. این دسته خودروها که معمولاً زیر ۵ هزار دلار قیمت دارند برای افراد کم درآمدتر یا کسانی است که می‌خواهند برای یکی دیگر از اعضای خانواده، ماشین دوم یا سوم خانواده را خریداری کنند لذا سراغ وسیله‌ای ارزان‌تر می‌روند که هزینه‌های بیمه‌ای و قیمت آن اندک باشد. به هر حال دیلرهای این‌چنین که تعداد آنها بسیار بیشتر از دیلرهای رسمی کمپانی‌ها است نبض بازار دست‌دوم‌فروشی خودرو را در دست دارند و معمولا وقتی صحبت از خرید خودروی دست دوم از یک دیلر می‌شود منظور این گروه از دیلرهاست.

در بین اینها هم افراد مختلفی وجود دارند. برخی کاسبان بسیار شریفی هستند که واقعا می‌خواهند کسب و کار سالمی داشته باشند و دنبال جذب اعتماد مشتری هستند. اینها معمولا خودروی دست دومی که ایراد جدی داشته باشد نمی‌خرند تا بعد مجبور نباشند با دوز و کلک آن را به یک مشتری نگون‌بخت بفروشند. البته خودرو دست دوم نظیر هر کالای دست دوم (یا حتی نو!) دیگری تا حدی ریسک دارد اما رویکرد این افراد به مشتری مثبت و آینده‌نگرانه است. گروه دوم افرادی هستند که فقط به بزرگی حاشیه سود می‌اندیشند. برای این افراد بهترین حالت این است که یک ماشین پرمسئله را مفت بخرند و بعد دستی به سرو رویش بکشند و به جای یک ماشین معمولی و بی‌مسئله بفروشند تا از این اختلاف معنادار، حسابی بهره‌برداری کنند. متاسفانه تعداد این دسته از افراد کم نیست و در میان دیلرهای ایرانی هم فراوان یافت می‌شوند و معمولا اولین طعمه‌های اصلی خود را از میان ایرانیان تازه‌واردی انتخاب می‌کنند که نرسیده در به در دنبال بنز و بی‌ام‌دبیلو و ماشین‌های لوکس‌تر با قیمت‌های اقتصادی هستند. خرید دست دوم دقتی دوچندان می‌طلبد چون بعدا جای گله و شکایت نیست.

یک روش دیگر خرید هم تهیه ماشین از حراجی‌ها- آکشن‌ها auctions است که به دلیل تنوع جزییات و اینکه اصولا به دلیل نیاز به تخصص و مهارت لازم در این نوع خرید و داشتن وسیله نقلیه و امکانات جانبی (چون اکثر آنها خارج از محوطه عمومی شهری مثل تورنتو برگزار می‌شوند) گزینه مناسبی برای تازه‌واردان نیست از آن می‌گذرم. یادآوری می‌کنم بسیاری از این آکشن‌ها هم برای عموم نیست و فقط دیلرها می‌توانند در آن شرکت کنند. البته اگر تخصص قابل توجهی در شناسایی ماشین دارید، خرید از آکشن‌ها به‌ویژه ماشین‌هایی که سابقه کار در خدمات عمومی و شهری داشته‌اند (ماشین پلیس، آمبولانس، شهرداری…) می‌تواند فوق‌العاده به‌صرفه باشد. در اینجا می‌توانید وبسایت یکی از این اکشن‌ها را ببینید که خرید از آن برای عموم آزاد است.

شما در کانادا تقریباً با هر قیمتی می‌توانید یک خودرو دسته‌دوم پیدا کنید. مثلاً تعجب نکنید که دوستتان یک تویوتا کورولای ۹۵ را به قیمت ۱۰۰۰ دلار خریده باشد که تقریباً هیچ به حساب می‌آید (با حداقل حقوق قانونی، در صورت داشتن کار تمام وقت شما حدود ۱۶۰۰ دلار در ماه در تورنتو درآمد خواهید داشت). اما اینکه مشکلات این خودرو چقدر باشد بستگی زیادی به شانس شما دارد. چون ریسک خرید خودروی دسته دوم با قدمت آن افزایش می‌یابد.

نکات ضروری در خرید خودروی دست دوم

هر خودرو نیازمند چندین نوع بررسی و گذراندن تست ودریافت گواهی‌نامه certificate است که برای ثبت کردن/رجیستر کردن آن خودرو لازم است. این موارد عبارتند از safety standard certification و Drive Clean test. اولی برای کنترل نکات ایمنی ماشین از جمله ترمزها، چراغ‌های مهم، کمربندهای ایمنی و نظایر اینهاست. دومی برای بررسی اینکه موتور درست کار می‌کند و گازهای آلاینده در محدوده مجاز تولید می‌شوند. حسن خرید از دیلرها و نمایندگی‌های رسمی این است که معمولاً همه این کارها را قبلاً انجام داده‌ و مدارک لازم را تهیه کرده‌اند. و همان‌طور که بیان شد خیلی از آنها یک نوع گواهی‌نامه تکمیلی‌تر روی خودرو می‌دهند که همین موضوع قیمت آن را افزایش می‌دهد اما هم‌زمان ریسک وجود مشکل یا مشکلات جانبی را کاهش می‌دهد.

دیلرهایی که گفتیم وضعیت آزاد دارند و نماینده رسمی یک کمپانی نیستند هم این کارها را انجام می‌دهند اما توصیه من به شما این است که اگر دیلر قبلا این آزمون‌ها را انجام نداده با او مذاکره کنید و بگویید که خودتان این کار را انجام می‌دهید و در مقابل از او بابت این هزینه‌ها تخفیف بخواهید. اصولا بهتر است که یکی از شروط خرید را نشان دادن خودرو به یک مکانیک معتمد که خودتان معرفی می‌کنید قرار دهید. معمولا با پرداخت مبلغی (عموما ۵۰۰ دلار) به عنوان پیش‌پرداخت deposit می‌توانید ماشین را برای چند ساعت از بنگاه مربوطه خارج کرده و با آن رانندگی test drive کنید و به مکانیک نشان دهید. اگر مکانیک تایید کرد که مشکل عمده‌ای ندارد آن‌وقت می‌توانید دو تست معین شده را هم براساس توافق با دیلر، خودتان در همان مکانیکی (البته به شرطی که مجوز و امکانات آن را داشته باشد) انجام دهید. حسن این‌ کار این است که مطمئن می‌شوید همه نکات مربوط به ایمنی رعایت شده و جنس درست و فابریک استفاده شده است؛ موردی که اگر خود دیلر انجام دهد شاید برای کاهش‌ هزینه‌ها و افزایش سود، به آن تن ندهد.

آنچه در بالا توصیف شد در مورد خرید از دیلر (رسمی یا آزاد) بود اما همان‌طور که گفتیم شما می‌توانید خودرو را مستقیماً از یک فرد دیگر خریداری ‌کنید. این فرد می‌تواند دوست شما، پسرصاحبخانه یا دوست و آشنای یک آشنای شما باشد؛ یا ناشناسی که روی ماشینش علامت فروش گذاشته و شما خودرویش را در خیابان دیده‌ و پسندیده‌اید و یا صرفاً کسی که از طریق یکی از وبسایت‌های معرفی‌شده در بالا با او برخورد کرده‌اید.

توجه داشته باشید که این نوع خرید می‌تواند ارزان‌ترین نوع و در عین حال پرریسک‌ترین نمونه باشد. چون ممکن است شما خودرویی را که قرض زیاد -اصطلاحاً lien دارد- و با انتقالش به شما تمام قروضش به گردن شما می‌افتد! و حتی در بدترین حالت یک ماشین دزدی است خریداری کنید. به همین دلیل است که قانونا فروشنده باید به شما  The Used Vehicle Information Package (UVIP)  که در واقع معرف سابقه خریدارهای خودرو است و نشان می‌دهد که شما هدف یک کلاه‌برداری قرار نگرفته‌اید (به شرطی که فروشنده همین مدرک را جعل نکرده باشد!) ارائه کند.

به دلیل همین ریسک بالا، بهترین شیوه در این نوع خریدها این است که شما فروشنده را بشناسید. این نوع خرید این حسن را هم دارد که شما احتمالاً سابقه مشکلات ماشین و عادات راننده آن را می‌دانید و لذا با آگاهی بیشتری دست به خرید می‌زنید.

در این صفحه از وبسایت وزارتخانه حمل و نقل انتاریو می‌توانید جزییات بیشتری در مورد نحوه خرید ماشین‌های دست دوم به دست آورید. در مورد ثبت نام خودرو و تهیه پلاک – چون در کانادا پلاک خودرو به نام شما ثبت می‌شود و متعلق به شماست و نه خودرو!- و مواردی از این دست هم لازم است نکاتی را رعایت کنید که برای کوتاه کردن بحث، شما را به همان وبسایت رسمی ارجاع می‌دهم.

چند توصیه در مورد خرید خودروی دست دوم

اگر تازه‌وارد هستید قبل از تهیه خودرو، از هزینه‌های بیمه آن مطلع شوید. کل هزینه‌های خودرو شامل خرید خودرو، بیمه، بنزین و تعمیرات را برای یکسال برآورد کنید و در مقایسه با هزینه‌های مادی و روحی استفاده از حمل و نقل عمومی و نیازهای خود و خانواده ارزیابی کنید که آیا خرید خودرو به نفع شما هست یا نه؛

برای اولین خودرو اگر وضعیت مالی تثبیت شده‌ای ندارید بهتر است سراغ خودروهای گران‌تر دیلرهای رسمی نروید. اما در آینده و با شرایط بهتر مالی، تهیه ماشین‌های after lease از دیلرهای رسمی، احتمالا گزینه‌های بهتری خواهند بود؛

قبل از اینکه برای خرید اقدام کنید تلاش کنید یک مکانیک خبره و معتمد و یک دیلر حرفه‌ای و قابل اعتماد بیابید. در خرید عجله نکنید چون یک ماشین معیوب هر چقدر هم که ارزان باشد بعدا هزینه تعمیرات زیادی خواهد داشت. یادآوری می‌کنم که در کانادا هزینه تعمیرکار labour عدد بسیار بالایی است و هر نوبت تعمیرات جدی ماشین می‌تواند هزینه گزافی داشته باشد؛

پیش از اینکه سراغ دیلر بروید خوب مطالعه کنید. با مشاهده ریویوها، ارزیابی دقیق از نیازها و بودجه خود و جستجوی خودروهای موجود در دیلر مورد نظر، تعداد انتخاب‌های خود را به ۳-۴ مورد محدود کنید. سعی کنید در زمان خرید، شما سوار موضوع باشید و افسار کار را به دست فروشنده‌های sellers بنگاه مربوطه نسپارید؛

حتما ماشین را برای تست ببرید. علاوه بر راندن در خیابان‌های اطراف، رانندگی در اتوبان را فراموش نکنید. لازم است که ماشین را با سرعت‌های مختلف در مسیرهای متفاوت تست کنید. اگر دوستی واردتر و سابقه‌دارتر دارید از او بخواهید شما را همراهی کند و به شما راهنمایی بدهد؛

اسیر ظاهر ماشین نباشید، نه مثبت و نه منفی. توجه داشته باشید که میزان مایلج و کیفیت زیر ماشین که مکانیک به شما در مورد آن خواهد گفت اهمیتی بسیار بیشتر دارد. به یاد داشته باشید که اوضاع آب و هوایی در کانادا با ایران بسیار تفاوت دارد و اگر راننده‌ای نکات ضروری برای حفظ و نگهداری خودرو (راست پروفینگ rust proofing، بردن مرتب به کارواش …) به‌ویژه در زمستان‌های طولانی کانادا را رعایت نکرده باشد حتی اگر هیچ آسیبی به بدنه خودرو وارد نشده باشد و کاملا شیک و سالم مانده باشد اما این ماشین برای شما دردسرساز خواهد شد؛

اما یک سوال کلیدی و همیشگی: با همه این دردسرها و ریسک‌های احتمالی، ماشین را نو (لیز یا قسطی finance) بخرید بهتر است یا دست دوم؟

پاسخ به این پرسش بماند برای نوبتی دیگر.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar