نگاهی به ظرفیت صدور ویزا برای سال ۲۰۱۲ و تحلیل آن
12 مارس 2012 - 2:04
بازدید 611
16

 علی مختاری؛   بعد از گذشت سه ماه از سال ۲۰۱۲ وزارت مهاجرت ظرفیتهای ویزا برای سال ۲۰۱۲ را اعلام کرد که نکات برجسته آن به شرح زیر است:   ۱- تعداد کل ویزا های اقامت دایم از ۲۱۷۸۰۰ در سال ۲۰۱۱ به ۲۵۵۱۰۰ در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است. ۲- برای دمشق هم ظرفیت (۱۱۱۴۰ […]

ارسال توسط :
پ
پ

 علی مختاری؛ 

 بعد از گذشت سه ماه از سال ۲۰۱۲ وزارت مهاجرت ظرفیتهای ویزا برای سال ۲۰۱۲ را اعلام کرد که نکات برجسته آن به شرح زیر است:

 

۱- تعداد کل ویزا های اقامت دایم از ۲۱۷۸۰۰ در سال ۲۰۱۱ به ۲۵۵۱۰۰ در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است.

۲- برای دمشق هم ظرفیت (۱۱۱۴۰ برای همه برنامه ها) اعلام شده است که با توجه به تعطیلی آن دفتر و انتقال پرونده ها به دیگر ویزا آفیسها معلوم نیست که این ظرفیت چگونه بین آن سه اداره دیگر تقسیم می شود و این عملا امکان تحلیل درست در مورد پرونده ایرانیان را کم رنگ می کند. 

۳- ویزاهای برنامه های استانی و نیز نیروی متخصص کبک از ۷۳۶۰۰ در سال ۲۰۱۱ به ۷۸۸۰۰ در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است. البته این تعداد ویزا عمدتا در ادارات پاریس با ۹۹۰۰؛ بوفالو با ۱۸۴۴۰؛ مانیل با ۸۸۰۰ و …. تقسیم شده اند. در این میان سهم آنکارا ۳۰ ویزا اعلام شده و سهم دمشق  ۳۵۵۰ ویزاست که معلوم نیست چه میزان از آن برای نهایی شدن پرونده ایرانیان در آنکارا به آن ویزا آفیس اختصاص خواهد یافت. البته پرونده های ایرانیانی که از طریق استان بریتیش کلمبیا اقدام کرده اند به دلیل حضور آنان در خاک کانادا در بوفالو رسیدگی می شود ولی بقیه استانها وضع روشنی از این جهت ندارند.

۴-  در مورد نیروی متخصص فدرال کل ظرفیت اعلام شده ۶۱۰۰۰ است که ۵۱۰۰ ویزا نسبت به سال قبل افزایش نشان می دهد. می دانیم که اکثر پرونده های ایرانیان  در ورشو هستند چه آنها که قبل از سال ۲۰۰۸ اقدام کرده اند و چه آنها که بعد از آن اقدام کرده اند. ظرفیت ورشو در این گروه ۳۰۰۰ ویزا اعلام شده است که ۸۰۰ ویزا نسبت به سال قبل بیشتر است. از حدود ۱۵۰۰۰ پرونده ۳۸ رشته ایها در دمشق تعداد زیادی به ورشو منتقل شده و احتمالا بقیه نیز به ورشو و یا آنکارا منتقل شده و یا می شوند. از سوی دیگر حدود ۱۶۰۰۰ پرونده قبل از ۲۰۰۸ نیز در ورشو بوده است. این آمارها را قبلا در اینجا تحلیل کرده ایم که توصیه می کنم بخوانید. به فرض اینکه در چند ماه گذشته ۱۰۰۰ پرونده را هم به بهانه هایی رد کرده باشند الان باید حدود ۳۰ هزار پرونده در ورشو باشد که امسال حداکثر ۳۰۰۰ مورد یعنی یک دهم آنها از ورشو ویزا می گیرند البته این بدون در نظر گرفتن ویزاهای صادر برای متقاضیان سال ۲۰۱۰ و سال ۲۰۱۱ است که به دلیل قابل توجه نبودن تعداد در نظر نگرفته ایم. برای دمشق هم ۹۰۰ ویزا ظرفیت اعلام شده که احتمالا بین آنکارا؛ ورشو؛ تل آویو و بیروت تقسیم می شود. اگر تعداد قابل توجهی از ۳۸ رشته ای ها به آنکارا منتقل شوند این تحلیل وضع دیگری خواهد یافت چون تنها ۳۳۰ ویزا در نیروی متخصص فدرال در سال ۲۰۱۲ از آنکارا صادر می شود مگر اینکه بخشی از ظرفیت اعلام شده دمشق را دریافت کند.

در این شرایط اگر طرح دعوای حقوقی برای متقاضیان لیست ۳۸ گانه به نتیجه برسد و دادگاه وزیر را ملزم به رسیدگی به پرونده شاکیان در بازه زمانی معین بکند بخت آنان برای دریافت ویزا در سال ۲۰۱۲ زیادتر از دیگران خواهد بود. 

۵-  سهم ویزای متقاضیان تجاری شامل پرونده های سرمایه گذاری؛ کار آفرینی و خوداشتغالی در کل کم شده است. برای متقاضیان فدرال از ۶۰۰۰ به ۴۳۰۰ و برای کبکی ها از ۶۰۰۰ به ۵۲۰۰ کاهش یافته است. در مورد آنکار برای فدرالی ها ۴۰ ویزا و برای کبکی ها ۱۲۵ ویزا در نظر گرفته شده است در این میان دمشق نیز سهم گرفته است که برای فدرالی ها ۱۵۰ و برای کبکی ها ۵۰۰ ویزاست. از آنجا که سهم عمده پرونده های تجاری در دمشق از آن ایرانیان به خصوص سرمایه گذاران ایرانی بوده است با خوش بینی این ظرفیت به آنکارا خواهد رفت و در این صورت تحولی در رسیدگی به پرونده های منتظر سرمایه گذاری کبک صورت خواهد گرفت هر چند برای سرمایه گذاری فدرال هنوز امیدی نیست. از آنجا که خبر دارم تعدادی از سرمایه گذاران کبک که در صف انتظار مدیکال بوده اند در ماه ۲۳ از زمان فایل نامبر آپدیت دریافت کرده اند این احتمال یعنی اختصاص سهم دمشق به آنکارا بسیار قوی است.

نکته دیگر اینکه اعلام شده است اولویت صدور مدیکال با پرونده های سرمایه گذاری برنامه جدید موسوم به ۱۸۰ هزار دلاری است بنابراین زمان انتظار این دسته از متقاضیان کوتاه تر خواهد بود.

۶- بزرگترین خبر ظرفیت ویزاها البته مربوط به ویزاهای پدران و مادران است که از ۱۱۲۰۰ در سال ۲۰۱۱ به ۳۶۵۰۰ در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است ولی در مورد ایرانیان متاسفانه خبر چندان مثبت نیست چرا که سهم دمشق در این میان ۵۰۰ ویزا و سهم آنکارا تنها ۱۰ ویزاست. در این گروه هندیها با ۶۰۰۰ ویزا؛ چینی ها با ۴۰۰۰ ویزا و فیلیپینی ها با ۳۰۰۰ ویزا بیشترین سهم را برده اند. در مورد هندیها معتقدم دلیل آن کاملا سیاسی است و وزیر که تبلیغات وسیعی را در جامعه هندیهای تورنتو داشته است و عملکرد سال قبل او برای آن جامعه ایجاد ناراحتی کرده بود در صدد است حمایت حزب خود در میان مهاجران هندی را از دست ندهد.

۷- در سال ۲۰۱۲ تعداد ویزای اسپانسرشیپ همسران و فرزندان ۳۷۵۰۰ مورد خواهد بود که در این میان سهم دمشق ۱۲۵۰؛ سهم آنکارا ۳۵۰ و سهم ورشو ۲۰۰ مورد اعلام شده است که با توجه به تعطیلی دمشق بخشی از این ظرفیت به آنکارا خواهد رفت و امید می رود مدت انتظار برای همسران کمی کوتاه تر شود. 

منتظر تحلیلهای بعدی ما باشید و ما را از نظرات خود محروم نکنید. توصیه می کنم نظرات خود را در وبلاگ من منعکس کنید. 

 

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar