تمام چشمها در غروب ۶ اكتبر ۲۰۱۱ به نتایج تابلو انتخابات در حوزههای مختلف انتاریو بود. همانطور كه رسانهها اشاره كرده بودند این انتخابات فقط به استان انتاریو محدود نمیشد بلكه نتایج آن همه كانادا را متاثر میكرد خصوصا كه محافظهكاران پس از پیروزی در كشور به دنبال تسخیر دولتهای استانی بوده و هستند.
آقای دالتون مکگینتی، نخستوزیر استان انتاریو، یک بار دیگر و برای سومین دور متوالی در انتخابات استانی پیروز میدان شد و راهی دفتر کار خود در اتاوا گشت. با این تفاوت که این بار از تعداد کرسیهای حزب وی در مجلس کاسته و به این ترتیب دولت او به دولت اقلیتی تبدیل شد. لیبرالها با کسب ۵۳ کرسی مجلس، که تنها یک کرسی دیگر تا دولت حداکثری بودن یعنی کسب ۵۴ کرسی، فاصله داشت این انتخابات را پشت سر گذاشتند.
بر طبق آنچه مجموع نظرسنجیهای پیش از انتخابات اعلام کرده بودند، لیبرالها ۳۷.۵ درصد از رای موافق مردم را با خود داشتند، محافظهکاران مترقی ۳۵.۴ درصد این آرا و حزب NDP نیز از ۲۲.۷ درصد آرا برخوار بودند. حزب سبز نیز تنها ۲.۹ درصد رای موافق داشت که نسبت به همراهی ۵ درصدی مردم در آغاز به کار این حزب، سیری منفی را نشان میداد.
دو حزب محافظهکار و NDP در واقع با هزینهکردن از حزب لیبرال و کسب کرسیهای آن توانستند بر تعداد کرسیهای خود اضافه کنند و حزب لیبرال تنها حزبی بود که نتوانست کرسیهای احزاب دیگر را به خود اختصاص دهد. حزب محافظه کار به رهبری تیم هوداک توانست با افزودن ۱۲ کرسی به ۲۵ کرسی قبلی خود، سهم خود را در مجلس به ۳۷ کرسی ارتقا دهد و حزب NDP نیز با کسب ۷ کرسی بیشتر، جایگاه خود را از ۱۰ کرسی موجود به ۱۷ کرسی در مجلس بهبود بخشید.
در هر سه حزب، رهبران قبلی در حوزههای انتخابیه خود مجددا انتخاب شدند: مکگینتی در منطقه اتاوای جنوبی، هوداک در منطقه نایاگرا- وست گلنبروک و هوروات در بخش همیلتون مرکزی.
مکگینتی در نطق پیروزی خود، که در هتل شاتوی شهر اتاوا ایراد میکرد، ابراز داشت که این نتایج به انتاریو این امکان را میدهد که همچنان حرکت رو به جلوی خود را آن هم با دولتی لیبرال و باتجربه ادامه دهد. او گفت: «اکنون زمان حرکت به جلو است. اکنون زمان ساختن و کار کردن به همراه یکدیگر است. زمان ناامید شدن و باختن در مقابل کمبودها و مسائل منفی نیست. زمان، زمان ساختن آیندهای روشن با کمک ایده و امید و اشتیاق است. ما به منفیبافان گوش ندادیم. گوش ما فقط شنوای حرفهای مردم انتاریو بوده و هست. لیبرالیسم در این کشور بزرگ و در استان انتاریو زنده است.»
از سوی دیگر هوداک اعلام کرد که نتایج انتخابات نشانگر این هستند که مردم انتاریو کاملا از مکگینتی و عملکرد او راضی نبودهاند. او گفت: «دوستان من، کاملا واضح است که مردم انتاریو عرصه را بر دالتون مکگینتی تنگتر از قبل کردهاند.»
هوروات هم گفت که این نتایج نشاندهنده میل شدید مردم استان به تغییر است. او گفت: «نتایج انتخابات به روشنی اعلام کرد که مردم خواهان تغییراتی هستند که آنها را در راس امور ببیند. تیم نمایندگان نیودموکرات ما در مجلس به همراه دیگر نمایندگان تلاش خواهند کرد که دولت کار خود را درست انجام دهد.»
یک هفته قبل از انتخابات، برخی از نظرسنجیها موقعیت حزب لیبرال را به شدت عقبتر از حزب محافظهکار نشان میدادند. گرچه لیبرالها موفق شدند برای سومین بار دولت خود را به رهبری دالتون مکگینتی تشکیل دهند اما این بار آنها به نسبت آخرین نشست خود در مجلس، ۱۹ کرسی از دست دادهاند.
بسیاری از این کرسیهای از دست رفته به نمایندگان بخش جنوبغربی انتاریو مربوط میشود که در آنجا تعداد کرسیها از ۱۰ به ۴ کاهش پیدا کرد. در همین بخش تعداد نمایندگان محافظهکارها در روندی مخالف، از ۲ نفر به ۶ نفر افزایش یافت و دو کرسی را نیز نمایندگان حزب NDP در اختیار گرفتند.
در بخش انتاریوی شمالی نیز تعداد کرسیهای از دست رفته حزب لیبرال قابل توجه بود. در این انتخابات آنها ۴ کرسی از ۱۱ کرسی منطقه را به دست آوردند که نسبت به قبل یعنی ۷ کرسی، کاهش قابل توجهی داشت. حزب NDP نیز نیز توانست ۲ کرسی بر تعداد کرسیهای قبلی خود یعنی ۳ کرسی بیفزاید و آن را به ۵ برساند.
شهر تورنتو مرکز اصلی یا خط مقدم این رقابتها بود. در این شهر لیبرالها ۱۸ کرسی از ۲۲ کرسی را داشتند و بعد از انتخابات نیز تنها یکی از این کرسیها را به نمایندهای از حزب NDP واگذار کنند.
در مناطق خارج از شهر تورنتو که به آن ناحیه ۹۰۵ هم گفته میشود، لیبرالها توانستند موقعیت سابق خود را حفظ کنند. از لیبرالهای مهمی که مجددا انتخاب شدند میتوان از خانم کتلین وین، وزیر کابینه انتاریو آقایان دوایت دانکن، برد دوگو و کرسی بنتلی نام برد.
میزان مشارکت رایدهندگان در این دوره از انتخابات ۴۹.۲ درصد بود که نسبت به دور قبل انتخابات یعنی انتخابات سال ۲۰۰۷ کاهش داشت. در دوره مذکور ۵۲.۸ درصد از افراد واجد شرایط در انتخابات شرکت کرده بودند.
خوشبختانه از حوزه انتخابیه شهر ریچموندهیل نیز آقای رضا مریدی، نماینده ایرانی- کانادایی حزب لیبرال، با اختلاف رای قابل توجهی نسبت به دیگر رقبا از جمله آقای ویک گوپتا از حزب محافظهکار برای دومین بار به مجلس استانی راه یافت.
برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.
ثبت دیدگاه