اقتصاد در حال رشد استانهای غربی سبب شده تا مهاجران بیشتری از استانهای انتاریو و کبک، به سمت این استانها راهی شوند.
به گفته متخصصان، الگوی مهاجرتی در کانادا در حال تغییر است و در حال حاضر این استانهای غربی کشور هستند که از این تغییرات منتفع میشوند.
تا همین یک دهه پیش، استان انتاریو با جلب ۶۰ درصد از کل مهاجران به کانادا و شهر تورنتو بهطور خاص با جذب ۵۰ درصد از آنان، بیشترین سهم را از این میان به خود اختصاص داده بود. اما آمار نشان میدهند که سال گذشته فقط ۴۲ درصد از مهاجران تازهوارد به کشور این استان را به عنوان مقصد خود برگزیدهاند.
در همین زمان مهاجرت به استانهای غربی کانادا بهویژه در استانهای البرتا، ساسکاچوان و مانیتوبا با رشد خوبی همراه بود.
بر اساس گفته آقای نیک نورانی، از متخصصان امر مهاجرت در استان بریتیشکلمبیا، یکی از مهمترین دلایل این امر اقتصاد در حال رشد استانهای غربی کشور بهویژه در بخش کشاورزی و منابع طبیعی است. او در گفتگو با بخش خبر CBC ابراز کرد: «مهاجران به جایی میروند که بتوانند آنجا کار پیدا کنند.»
به اعتقاد آقای نورانی، یکی دیگر از دلایل این تغییر را نیز میتوان ناشی از برنامههای مهاجرت استانی دانست که به استانها این امکان و اجازه را میدهد تا هر سال تعداد مشخصی مهاجر را راسا انتخاب کنند. این برنامه به گونهای ترتیب داده شده که درآن تضمین شده است که کسانی که از این طریق به کانادا میآیند خیلی زود به بازار کار بپیوندند. آقای نورانی میگوید: «اتفاقی که اکنون میافتد ورود عده زیادی مهاجر به داخل کشور است در حالیکه از پیش مقدمات برای کار آنها فراهم شده است. و این بسیار خوب است چون به این ترتیب از نرخ بیکاری یا اشتغال در مشاغل پایینتر، که همیشه یکی از معضلات مهاجران بوده، کاسته میشود.»
در سیستم قدیمی مهاجرت، نوع امتیازبندی سبب میشد تا بسیاری از متقاضیان پرانرژی در بخش نیروی متخصص سالها منتظر بررسی پروندههای خود بمانند و نتوانند پاسخی برای نیازهای استانها به نیروهای کار مفید باشند.
به اعتقاد آقای نورانی، سیستم استانی توانسته به خوبی کارکرد مثبت خود را در اقتصاد کامیونیتیها نشان بدهد. او میگوید:«اگر با دید اقتصادی به این موضوع نگاه میکنیم، باید در خاطر داشته باشیم که هروقت افراد تازهای وارد یک کامیونیتی میشوند، بیزینسها در آن کامیونیتی رشد میکنند. به ناگهان میبینید کسانی برای فروش خوراکهای خاص قومی فروشگاهی افتتاح کردهاند یا کار معاملات املاک با حضور مهاجران و میل آنها برای خرید خانه، که بسیار هم بیشتر از خود کاناداییهاست، رونق خاصی پیدا میکند.
البته به اعتقاد آقای پیتر شولر، استاد دانشگاه اتاوا، حتی با وجود همه این مزایا همچنان چالشهایی هم وجود خواهند داشت.
رئیس سابق هیئت مهاجرت و شهروندی کانادا معتقد است که همه کارگران موقت خارجی نمیتوانند از مزایایی که یک مقیم دائم از آنها برخوردار است برخوردار شوند و همین امر گاهی قدرت کارفرما در مقابل نیروی کار را بیش از آنچه لازم است میکند. او دراین باره گفت: «اگر کارفرمایی مثبت و آیندهنگر داشته باشید، شرایط خیلی خوب پیش میرود اما اگر کارفرمای شما سوءاستفادهگر باشد، میتواند از موقعیت شما به عنوان اهرم کنترلکننده و یا حتی گاهی برای پیاده کردن شیوههای نادرست در کار استفاده کند.»
در کنار این نکته آقای شولر معتقد بود که دولت باید زمان انتظار را برای متقاضیان کاهش دهد و این در حالی است که میزان انباشت فعلی پروندههای مهاجرتی در حال حاضر به یک میلیون پرونده رسیده است.
برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.
ثبت دیدگاه