رقابتی برای پیروزی یا شکست؟
21 آگوست 2013 - 21:39
بازدید 681
13

ایرانیان ناحیه تورنتوی بزرگ GTA با کاندیدا شدن تعدادی از هم‌وطنان‌شان در انتخابات‌های مختلف بیگانه نیستند. از حدود دو دهه پیش به این سو، ایرانی‌تباران زیادی برای ورود به یکی از سه سطح دولت‌های فدرال، استانی و شهری وارد کارزارهای انتخاباتی شده‌اند که البته عموما به شکست ختم شده اما تاکنون موردی نداشته‌ایم که سه […]

ارسال توسط :
پ
پ

ایرانیان ناحیه تورنتوی بزرگ GTA با کاندیدا شدن تعدادی از هم‌وطنان‌شان در انتخابات‌های مختلف بیگانه نیستند. از حدود دو دهه پیش به این سو، ایرانی‌تباران زیادی برای ورود به یکی از سه سطح دولت‌های فدرال، استانی و شهری وارد کارزارهای انتخاباتی شده‌اند که البته عموما به شکست ختم شده اما تاکنون موردی نداشته‌ایم که سه ایرانی در یک منطقه برای کسب نامزدی یک حزب با هم رقابت کنند.

این اتفاقی است که هم‌اکنون در منطقه ویلودیل تورنتو که ایرانیان بسیاری ساکن آن هستند در حال وقوع است. خانم لیلی پورزند و آقایان علی احساسی و دیوید موسوی از چهره‌های جوان و سرشناس جامعه ایرانیان کانادا در ماه اگست رسما اعلام کرده‌اند که قصد دارند برای کسب نامزدی حزب لیبرال کانادا در انتخابات فدرال سال ۲۰۱۵ وارد کارزار انتخاباتی درون این حزب شوند. البته آنها علاوه بر رقابت با یکدیگر باید با چند حریف قدر غیرایرانی از جمله یک ایتالیایی و یک کره‌ای هم رقابت کنند.

از میان سه چهره کاندید شده، علی احساسی فرد باتجربه‌تر و با پیشینه سیاسی‌ شناخته‌شده‌تر است. وی در سال ۲۰۰۴ هم از منطقه داون‌ولی ایست Don Valley East در انتخابات درون حزبی شرکت کرده بود که در رقابت با خانم یاسمین رنتاسی، یک زن مسلمان از افریقای جنوبی با تبار هندی-پاکستانی شکست خورد. احساسی یک وکیل کارکشته و فعال سیاسی است که چند سالی را در اتاوا اقامت گزیده و در سمت‌های سیاسی در وزارتخارجه کانادا اشتغال شده و سپس مجددا به تورنتو بازگشته است. وی در چند سال اخیر حضور بسیار موثری در برنامه‌های ایرانیان به‌ویژه در مقابله با اقدامات بانک تی‌دی داشته که گزارش یک نمونه از حضور وی در نشستی در مونترال، در شماره گذشته پرنیان منعکس شده است.

آقای دیوید موسوی از وکلای جوان و از نسل دوم ایرانیان مهاجر است که فعالیت‌های گسترده اجتماعی و سیاسی داشته و اعضا فعال حزب لیبرال در این حوزه بوده است. وی همچنین سال‌ها و از سنین نوجوانی در حوزه ویلودیل زندگی کرده و با مسائل و مشکلات آن به‌خوبی آشنا است.

خانم لیلی پورزند، دختر سیامک پورزند از اعضا فعال جامعه ایرانیان کانادا به‌ویژه تورنتو، از فعالین حوزه حقوق زنان و هم‌چنین سابقه فعالیت سیاسی در دفتر نماینده سابق لیبرال از این حوزه را داراست.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد هر سه نفر شرایط اولیه برای ورود به چنین رقابتی را دارا می‌باشند اما فعالین حوزه سیاسی می‌دانند که صرف آشنایی و ارتباط با جامعه ایرانیان برای موفقیت کفایت نمی‌کند و این افراد باید روابط گسترده‌ای با سایر اقلیت‌های قومی و ساکنان این حوزه داشته باشند و به طور مرتب در برنامه‌های مختلف آنها حاضر شوند تا بتوانند اعتماد و رای آنها را جلب کنند. این موضوع خصوصا به این دلیل اهمیت دارد که اکثر ایرانیان حضوری فعالانه در فعالیت‌های سیاسی و حزبی ندارند و نمی‌توان به صرف اینکه تعداد زیادی ایرانی در این منطقه زندگی می‌کنند، رای آنها را در صندوق خود دید؛ چرا که به‌ویژه در انتخابات درون حزبی، عضو حزب بودن برای شرکت در رای‌گیری لازم است و زمان و انرژی زیادی برای آگاهی دادن به ایرانیان، ترغیب آنها به عضویت در یک حزب و ثبت نام آنها در حزب لازم است. کاری که شاید بشود گفت از هر فعالیت دیگری در مورد انتخابات دشوارتر است. علاوه بر این برای موفقیت، نیاز به داشتن پشتوانه‌های قوی در میان اعضا برجسته حزب لیبرال و هم‌چنین پشتیبانان و حامیان مالی برای انجام فعالیت‌های تبلیغاتی است. باید دید در روزهای آینده کدامیک از این سه نفر که هر کدام در تعدادی از این موارد و نه همه آنها برتری دارند می‌توانند موفق‌تر عمل کنند.

اما دشوارترین کار این سه نفر قطعا ترغیب دو نفر دیگر به انصراف و حتی بالاتر از آن به کمک به نفر باقیمانده است. همگی می‌دانند که امکانات محدود جامعه ایرانیان از هر نظر کفاف رقابت درونی را نمی‌دهد و چنین رقابتی در درازمدت به نفع کاندیدهای غیرایرانی خواهد بود. تجربه انتخابات شورای شهر گذشته در ریچموندهیل که در آن دو ایرانی به رقابت با یکدیگر از یک ناحیه پرداختند و عملا باعث سردرگمی و حتی کدورت خاطر ایرانیان آن ناحیه و شکست شدید هر دو شدند خود به‌خوبی نشان می‌دهد که چنین رقابتی در درون یک جامعه قومی، رقابت برای شکست خواهد بود و نه پیروزی؛ آنهم در زمانی که می‌توان به پیروزی امید فراوانی داشت و آن را در دسترس دید. با موفقیت دکتر مریدی در دو نوبت پیروزی در انتخابات مجلس استان انتاریو و سپس انتخاب وی به عنوان وزیر کابینه استان در کنار دو نوبت پیروزی دکتر امیر خدیر در انتخابات استان کبک، گام‌های محکمی برای حضور ایرانیان در مراکز مهم تصمیم‌‌سازی سیاسی در کانادا برداشته شده است که این مهم می‌تواند با حضور یک ایرانی در مجلس فدرال به مراتب تقویت شود.

نمایندگی حزب لیبرال از این حوزه در این نوبت از این نظر اهمیت دارد که با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده و افزایش اقبال عمومی به حزب لیبرال کانادا بعد از انتخاب جاستین ترودو به رهبری این حزب، احتمال پیروزی کاندیداهای این حزب در مناطقی که به صورت سنتی لیبرال‌ها در آن دست بالا را داشته‌اند بسیار زیاد است و هر کس که بتواند در انتخابات درونی این حزب برای گزینش نماینده این مناطق از جمله حوزه ویلودیل به پیروزی برسد به احتمال زیاد راهی مجلس فدرال خواهد شد.  

نماینده فعلی این منطقه در مجلس فدرال یک چینی‌تبار است که به عنوان کاندیدای حزب محافظه‌کار توانست با توجه به افت حزب لیبرال در انتخابات گذشته و شکستن آرا رای‌دهندگان میان دو حزب لیبرال و ان‌دی‌پی به مجلس فدرال راه پیدا کند.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar