در حال حاضر کدام کاناداییها از بقیه موفقترند؟ کاناداییهای فرانسهزبان. مشخص شده که کاناداییهای فرانسهزبان نسبت به دیگر کاناداییها نرخ بیکاری پایینتر و درآمد بیشتری دارند. اما نکته اینجاست که بر اساس تحقیق تازهای که Conference Board of Canada انجام داده، این موضوع بیشتر در مورد آن دسته از فرانسهزبانهای کانادایی مصداق دارد که خارج از استان کبک زندگی میکنند.
آقای ماریو لفبوغ، مدیر مرکز مطالعات شهری Conference Board of Canada و مجری این تحقیق میگوید: «تسلط داشتن به هر دو زبان رسمی کانادا و روانی در آنها باعث اختلاف درآمد فاحشی میشود.»
در این گزارش ۶۱ صفحهای اشاره شده است که متوسط درآمد انتاریوییهایی که زبان اول آنها فرانسه است ۴۱ هزار و ۴۵ دلار است که این رقم بالاتر از متوسط درآمد در استان یعنی ۳۹ هزار و ۳۸۶ دلار است. فرانسهزبانهای استان بریتیش کلمبیا نیز به طور متوسط ۳۸ هزار و ۸۸۳ دلار در سال درآمد دارند در حالیکه این رقم برای مجموع اهالی این استان سالانه ۳۴ هزار و ۹۷۸ هزار دلار است. بیشترین اختلاف درآمد برای نیروهای کار فرانسهزبان به قلمرو نانووات مربوط میشود که متوسط در آمد در آن ۳۸ هزار دلار است در حالیکه این رقم برای فرانسهزبانها به ۶۰ هزار دلار میرسد.
در مجموع نیز همواره نرخ بیکاری در میان فر انسهزبانهای کانادایی در همه استانها، به استثنای استان نیوبرانزویک، کمتر از دیگران بوده است. در این گزارش با نگاهی به دادههای موجود در نظرسنجیهای پیشین، این گزارش نشان میدهد که نرخ بیکاری در میان فرانسهزبانهای استان کبک ۶.۲ درصد بوده در حالیکه این نرخ در کل استان ۷ درصد بوده است. در ضمن در حالیکه در استان انتاریو متوسط نرخ بیکاری ۶.۴ درصد بوده اما نرخ بیکاری در میان فرانسهزبانها ۵.۷ درصد بوده است. در استان بریتیش کلمبیا نیز این نرخ برای فرانسهزبانها ۴.۸ و برای کل جمعیت استان ۶ درصد بوده است.
نرخ بیکاری فرانسهزبانها در استان البرتا نیز ۳.۷ درصد بوده در حالیکه متوسط این نرخ برای کلیه اهالی استان ۴.۳ درصد بوده است.
نویسنده این گزارش میگوید: «شاید این اختلاف به این دلیل باشد که لازمه اشتغال در بسیاری از مشاغل بخشهای دولتی تسلط به دو زبان انگلیسی و فرانسه است و همین امر نوعی امتیاز برای فرانسهزبانها محسوب میشود. با در نظر گرفتن دستمزدهای نسبتا بالا در بخشهای دولتی شاید بتوان گفت که دلیل اصلی دستمزد بالای فرانسهزبانها نسبت به بقیه یا حداقل بخشی از آن به دلیل اشتغال نسبت بالایی از آنان در این بخشهاست.»
نتایج این تحقیق بر مبنای دادههای موجود در اداره آمار کانادا از سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ برگرفته شده است.
برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.
ثبت دیدگاه