اگر رزومهای به سبک کانادایی داشته باشید، رزومه شما بیشتر مورد توجه استخدامکنندگان کانادایی قرار میگیرد. در حالی که رزومههای به سبک کانادایی در قالبهای مختلف ارائه میشوند، استانداردهایی را به اشتراک میگذارند که باید در مورد آنها بدانید. رزومه نویسی و اهمیت آن برای مهاجران به کانادا، مراحل نوشتن رزومه استاندارد و بایدها و نبایدهایی که لازم است در نظر داشته باشید، همگی در این مقاله مورد بررسی قرار خواهند گرفت. پس با توجه به نکاتی که برای نوشتن رزومه استاندارد در این مقاله به آنها میپردازیم میتوانید یک رزومه عالی برای استخدام در کانادا آماده کنید.
نمونه رزومه استاندارد برای مهاجرت به کانادا
رزومه استاندارد برای مهاجرت به کانادا به دو دسته کلی زمانی و عملکردی تقسیم میشود. این دو نمونه در ادامه بررسی میشوند و میتوانید از آنها به عنوان راهنما استفاده کنید. برای ایجاد یک رزومه خوب به نمونهها و قالبها اعتماد نکنید و تنها از آنها به عنوان راهنما استفاده کنید. توجه داشته باشید که در برخی زمینهها، کارفرمایان انتظار دارند رزومهای با قالب خاصی ببینند که ممکن است با این نمونهها متفاوت باشد.
- رزومه زمانی
رزومه زمانی مبتنی بر زمان است. بر اساس موقعیتهایی که شما داشتهاید، به ترتیب زمان سازماندهی میشود. شما باید ابتدا از آخرین موقعیت کاری خود شروع کنید. این رزومهها در صورتی بهترین هستند که در زمینه کاری خود تجربه زیادی داشته باشید. آنها برای افرادی که دورههای زمانی کاری ندارند انتخاب مناسبی نخواهند بود.
- رزومه عملکردی
یک رزومه عملکردی مبتنی بر مهارت است. بر اساس مهارتهایی که در کارهای قبلی خود به دست آوردهاید رزومه استاندارد خود را برای مهاجرت به کانادا سازماندهی کنید. رزومه عملکردی برای افراد زیر بهترین گزینه هستند.
- تازه فارغالتحصیل شدهاید.
- شکاف زمانی زیادی در استخدام خود داشتهاید.
- در حال تغییر شغل هستید.
رزومه نویسی برای مهاجرت به کانادا یا مراحل نوشتن رزومه استاندارد
همانطور که اشاره کردیم داشتن رزومهای به سبک کانادایی کمک میکند تا استخدام کنندگان با توجه بیشتری به رزومه شما نگاه کنند. در این بخش به مراحل نوشتن رزومه استاندارد برای مهاجرت به کانادا میپردازیم. اطلاعاتی که در ادامه در اختیار شما قرار میگیرد کمک میکند تا یک رزومه کامل و عالی بنویسید.
- سبک و جزئیات شخصی
در یک رزومه استاندارد کانادایی شما هرگز از عکس استفاده نمیکنید و از طرفی اطلاعات شخصی غیر از نام و اطلاعات تماس را در رزومه درج نمیکنید. بنابراین به عنوان کسی که قصد تهیه رزومه برای دریافت پیشنهاد شغلی را دارد، هرگز نباید اطلاعات زیر را در آن درج کنید.
- سن خود را در رزومه ننویسید.
- قومیت و پیشینه فرهنگی خود را بیان نکنید.
- ویژگیهای فیزیکی خود را توصیف نکنید.
- وضعیت تاهل و تعداد فرزندان خود را بیان نکنید.
- گرایش یا ترجیحات جنسی خود را بیان نکنید.
هیچکدام از موارد فوق برای به دست آوردن شغل، مرتبط تلقی نمیشود و عملا اطلاعات اضافهای هستند که نباید در رزومه بیاید. به جای این موارد نشان دهید که چگونه نقاط قوت و دستاوردهای شما در شغلهای قبلی به نقشی که برای آن درخواست دادهاید سود میرساند.
- رزومه خود را برای هر نقش تطبیق دهید
کارشناسان حرفهای توصیه میکنند که رزومه خود را برای هر شغل، به ویژه برای آخرین تجربه کاری خود، سفارشی کنید. رزومههای عمومی در بازار کار امروزی بیفایده هستند. توصیه میکنیم الزامات آگهی استخدام را به خوبی مطالعه کرده و رزومهای بنویسید که با آن شرایط خاص همخوانی دارد.
رزومههای عمومی بهتر است برای برنامههای کاربردی برای شرکتهایی استفاده شوند که آگهی فرصت شغلی ندارند. اگر درباره شرکتی تحقیق میکنید که میخواهید در آن کار کنید اما آنها آگهی استخدامی ندارند، میتوانید از نسخه عمومیتر رزومه خود استفاده کنید.
فراموش نکنید که در هر صورت باید در رزومه خود نشان دهید که چگونه تجربیات شما با شرایط شغلی فعلی مطابقت دارد.
- به جایگاه آگهی توجه کنید
به طور کلی آگهیهای استخدام بر اساس ترتیب اهمیت یا بر اساس شرایط شغلی فهرست میشوند. ۵ آگهی برتر معمولا در لیست بالاترین نیازهای شغلی با کمترین تقاضا قرار دارند. با تمرکز بر مقایسه تجریبات و دستاوردهای گذشته خود با موارد مورد نیاز، اطمینان حاصل کنید که رزومه شما با الزامات برتر همخوانی دارند.
برای برخی از مشاغل میتوانید چند جمله را تغییر دهید تا روی مهارتها و دستاوردهای خاصی تمرکز کنید. برای برخی دیگر ممکن است نیاز به بازنویسی رزومه و نوشتن رزومهای کاملا جدید باشد. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که هر درخواستی که ارسال میکنید باید منعکس کننده نقشی باشد که برای آن درخواست میدهید.
- به طول رزومه توجه کنید
ترجیحا رزومه کوتاهتری بنویسید، رزومه با صفحات زیاد به معنی پذیرش حتمی شما نخواهد بود. اکثر افراد رزومهای دارند که شامل دو صفحه است. اگر حرفهای هستید یا تازه وارد مدرسه شدهاید، میتوانید یک رزومه ۱ صفحهای آماده کنید. اما بسته به سطح ارشد خود، اگر سالها تجربه کاری دارید، در صورت نیاز میتوانید رزومهای ۳ صفحهای آماده کنید. جزئیات، کیفیت، دستاوردها و تجربیات مرتبط گذشته را فدای کوتاه کردن رزومه نکنید.
- در رزومه به کار داوطلبانه اشاره کنید
تجربه کار داوطلبانه خود را در صورتی که مرتبط با شغلی است که برای آن درخواست دادهاید، در بخش تجربه کاری درج کنید. مهم این است که در مورد کاری که انجام دادهاید صحبت کنید و تجربیات و قابلیتهای خود را بیان کنید. مهم نیست که برای آن کار دستمزد دریافت نکرده باشید.
- از رسانههای اجتماعی استفاده کنید
بسیاری از کارفرمایان رزومه شما را با شبکههای اجتماعی که در آن عضو هستید نیز میسنجند. پس میتوانید آدرس شبکه اجتماعی مورد نظرتان را به رزومه اضافه کنید. اگر نمونه کار آنلاینی برای کار یا وبلاگ مرتبط دارد میتوانید آن را در لینکدین پست کرده و آدرس لینکدین یا پست خود را در رزومه درج کنید.
کارفرمایان همچنین ممکن است شما را در سایر ابزارهای رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و غیره جستجو کنند. اولین برداشت آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر نمیخواهید یک کارفرمای بالقوه چیزی را ببیند آن را در دسترس عموم قرار ندهید یا آن را پست نکنید.
- نکات قالببندی را در نظر بگیرید
در رزومه نویسی برای مهاجرت به کانادا، فرمت بسیار مهم است. رزومه شما باید سازماندهی شده، منظم، واضح و از نظر قالببندی ثابت باشد. به عنوان مثال فونت باید در تمام بخشهای رزومه یکسان باشد.
اگر برای شغلی درخواست میدهید که نیاز به توجه به جزئیات دارد، باید آن را در رزومه خود نشان دهید. از سرفصلها برای ساماندهی اطلاعات خود در رزومه استاندارد استفاده کنید. قالببندی و سازماندهی یکی از مهمترین مراحل نوشتن رزومه برای مهاجرت به کانادا است. عناوین متداولی که برای نوشتن رزومه استاندارد میتوانید از آنها استفاده کنید به شرح زیر هستند.
- نکات برجسته و صلاحیتهای خود را عنوان کنید.
- از تجربه حرفهای خود بگویید.
- تحصیلات خود را در رزومه درج کنید.
برای برجسته کردن این اطلاعات میتوانید کلمات را Bold کنید.
- سوم شخص بنویسید
در قوانین رزومه نویسی و اهمیت آن برای مهاجران کانادا لازم است بدانید که بهترین روش نوشتن از زبان سوم شخص است. بنابراین تا میتوانید از نوشتن کلمه «من» خودداری کنید. سعی کنید جملات را واضح و کوتاه نگه دارید. برای تجربه کاری خود، نام شرکت و محل شرکت را ذکر کرده و تعدادی از مسئولیتهای خود را فهرست کنید. سالهایی که در یک شرکت کار کردهاید را بنویسید و اگر کمتر از یک سال کار کردهاید میتوانید تعداد ماهها را بنویسید. نیازی نیست در رزومه خود به شکافهای استخدامی اشاره کنید. برای تحصیلات خود نام مدرسه، برنامه، مدارک تحصیلی و تاریخ را فهرست کنید. بسته به موقعیتی که برای آن درخواست دادهاید میتوانید معدل خود را نیز وارد کنید. اما معمولا نیازی به این کار نیست. میتوانید افتخارات و جوایزی که دریافت کردهاید را نیز لیست کنید.
- از کلمات کلیدی استفاده کنید
در بازار کار امروز، بسیاری از استخدام کنندگان از ابزارهای آنلاین برای انتخاب رزومه استفاده میکنند. این ابزارها برای تطبیق کلمات کلیدی از آگهی طراحی شدهاند. بنابراین مهم است که در رزومه خود از کلمات کلیدی مرتبط با شغل درخواستی استفاده کنید. این کلمات کلیدی باید به طور خاص با آنچه در آگهی استخدام در وبسایت شرکت میبینید مطابقت داشته باشد. گاهی اوقات استخدام کنندگان هر کلمه در هر رزومه را نمیخوانند و به مطابقت کلمات کلیدی اعتماد میکنند. کلمات کلیدی مهارتها و صلاحیتهای شما را توصیف میکنند. رزومه خود را با استفاده از کلمات کلیدی تا جای ممکن تقویت کنید.
- دستاوردهای خود را با کمیت عنوان کنید
اگر میتوانید، سعی کنید دستاوردهای خود را با اعداد و ارقام تعیین کنید. به عنوان مثال، اگر شما یک مدیر بودید، ذکر کنید که مسئولیت نظارت بر چند نفر را بر عهده داشتید. اگر در زمینه فروش کار میکردید، بنویسید که در یک بازه زمانی چند محصول فروختهاید و در ماه چقدر سود کسب کردهاید. یا اینکه با توجه به شغل خود بنویسید که در طول یک سال چند درصد ترافیک سایت شرکت خود را افزایش دادهاید.
فهرست کردن دستاوردهای خاص خود، با اعدادی که کارفرما میتواند آنها را درک کند، مهارتهای شما را بهتر از یک رزومه عمومی برجسته خواهد کرد.
- از آدرس ایمیل نامناسب استفاده نکنید
استخدام کنندگان به این جزئیات توجه میکنند و ممکن است شما را بر اساس هر آدرس ایمیلی که در دبیرستان فکر میکردید خندهدار است، قضاوت کنند. استفاده از آدرس ایمیلی که حاوی نام شماست، بهترین گزینه خواهد بود.
- مراجع را در رزومه استاندارد درج نکنید
اگر کارفرمای شما مرجع بخواهد، آن را درخواست خواهد کرد. یک روش خوب برای اینکه مطمئن شوید مرجع شما میداند که از آنها نام بردهاید، درج اطلاعات تماس است. صحبت کردن با مرجع خود قبل از درج نام آنها در رزومه به شما کمک میکند تا تشخیص دهید آیا واقعا قرار است نظر درخشانی ارائه دهند یا خیر.
- یک نامه پوششی نیز همراه رزومه ارسال کنید
حتی اگر استخدام کنندگان از روی عمد این نامه را نادیده بگیرند و مستقیما سراغ رزومه شما بروند، خوب است که یک نامه پوششی همراه رزومه خود بفرستید. یک نامه پوششی حکم تزئین رزومه استاندارد برای مهاجرت به کانادا را دارد. این نامه به استخدام کنندگان نشان میدهد که چرا شما برای این فرصت شغلی مناسب هستید.
در نامه پوششی میتوانید از زبان اول شخص بنویسید. هدف شما با نوشتن این نامه ارتباط برقرار کردن با استخدام کنندگان است. فقط در صورتی از نام استخدام کننده استفاده کنید که ۱۰۰% مطمئن هستید نام صحیح شخص را میدانید. پس اگر نام آنها را میدانید از آن استفاده کنید و استخدام کننده را مخاطب قرار دهید. اما بدانید که نیازی به اضافه کردن پیشوند نیست. این روزها شروع یک نامه با «آقا» یا «خانم»، معمولا مناسب نیست. مگر اینکه مطمئن باشید استخدام کنندهای که نامه شما را میخواند این کار را ترجیح میدهد.
پاراگراف اول نامه پوششی باید شامل شما را معرفی کند و به این موضوع بپردازد که چرا این شغل را انتخاب کردهاید. حتما موقعیتی که برای آن درخواست دادهاید را نام ببرید. در پاراگرافهای بعدی به تجربیات قبلی و مرتبط خود اشاره کرده و نشان دهید چرا بهترین نامزد برای دریافت شغل هستید. شما میتوانید نشان دهید که چطور مشارکتتان مشکلات آنها را حل خوهد کرد.
- در رزومه خود اطلاعات شخصی را بیش از حد به اشتراک نگذارید
نیازی نیست بیشتر اطلاعات شخصی خود را در رزومه استاندارد برای مهاجرت به کانادا وارد کنید. رزومه شما مکانی برای افشای شماره بیمهتان نیست. کارفرمایان تا زمانی که استخدام نشدهاید به شماره بیمه شما نیازی نخواهند داشت. تنها چیزهایی را در رزومه خود بگنجانید که شامل مهارتها، تجربیات و اطلاعات تماس اولیه مانند شماره تلفن و ایمیل باشند. آدرس پستی همیشه ضروری نیست، به خصوص اگر دنبال شغلی در شهر دیگری هستید. اما اگر میخواهید نشان دهید که یک فاصله جابجایی میان محل زندگی شما و محل کار وجود دارد، بهتر است آدرس پستی را درج کنید. اما باید بدانید که به این ترتیب فضای ارزشمندی را در رزومه خود اشغال میکنید.
- قبل از ارسال رزومه آن را به دقت بخوانید
قبل از ارسال رزومه آن را به دقت بررسی کنید تا رزومه استاندارد با توجه به مراحل نوشتن رزومه که در فوق به آن اشاره کردیم، بنویسید. مطمئن شوید که نام شرکت، عناوین شغلی و تاریخها دقیق هستند. اگر میتوانید رزومه خود را چاپ کنید تا ببینید هنگام چاپ چگونه به نظر میرسد یا اینکه میتوانید آن را در قالب PDF ذخیره کرده و مطمئن شوید کلمات به هم نمیریزند. ارسال رزومه به صورت PDF یکی از بهترین روشها است تا کارفرمایان بتوانند بدون هیچ مشکلی رزومه استاندارد شما را باز کنند.
جمعبندی
برای اینکه بتوانید شغل مورد نظرتان را در کانادا به دست آورید، در اولین مرحله به شناخت آگهی و شغل و در نتیجه نوشتن رزومهای استاندارد مطابق با خواستههای آگهی شغلی نیاز دارید. در این مقاله به ۱۵ نکتهای پرداختیم که برای رزومه نویسی و اهمیت آن برای مهاجران کانادا ضروری هستند. با اطلاعاتی که در این مقاله در اختیار شما قرار گرفت میتوانید برای شغل مورد علاقهتان رزومهای عالی بنویسید و در نتیجه استخدام شوید. شما برای نوشتن رزومه برای مهاجرت به کانادا چه نکاتی را در نظر میگیرد؟
ثبت دیدگاه