مهاجران حوزه علوم و تکنولوژی در کدام کشور آینده بهتری دارند: آمریکا یا کانادا؟
03 نوامبر 2020 - 0:38
بازدید 286
11

آژانس ملی آمار کانادا، برآمدِ اقتصادی مهاجران تحصیلکرده در یکی از رشته های علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات را در دو کشور کانادا و ایالات متحده مقایسه کرده است. بخش قابل توجهی از کارکنانِ دانش آموخته رشته های تکنولوژی، مهندسی و علوم در کانادا و ایالات متحده، مهاجران هستند. مطالعه اخیر بررسی کرده است که […]

ارسال توسط :
پ
پ

آژانس ملی آمار کانادا، برآمدِ اقتصادی مهاجران تحصیلکرده در یکی از رشته های علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات را در دو کشور کانادا و ایالات متحده مقایسه کرده است.

بخش قابل توجهی از کارکنانِ دانش آموخته رشته های تکنولوژی، مهندسی و علوم در کانادا و ایالات متحده، مهاجران هستند. مطالعه اخیر بررسی کرده است که کدام کشور شاهد نتایج بهتری برای مهاجران در این بخش هاست.

بررسی انجام شده در آژانس ملی آمار کانادا، برآمد اقتصادی مهاجران ۲۵ تا ۶۴ ساله را که حداقل دارای مدرک لیسانس در یکی از رشته های تکنولوژی و علوم بوده اند را مورد مقایسه قرار داده که در کانادا این داده ها مربوط به سال ۲۰۱۶ و در آمریکا از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ بوده است.

به طور کلی، مهاجران آمریکا با نتایج بهتری روبرو شدند.

در هر دو کشور تعداد مهاجرانِ دارای مدرک لیسانس، دو برابر بیشتر از جمعیت بومیِ تحصیلکرده در همان رشته ها بوده است. آنها همچنین سه برابر بیشتر در رشته های مهندسی، علوم کامپیوتر، و ریاضی تحصیل کرده اند.

از نظر نتایج شغلی، بیش از نیمی از کارگران مهاجر تحصیلکرده حوزه تکنولوژی و علوم در هر دو کشور، مشاغلی غیر از تکنولوژی یا مهندسی داشتند. این مطالعه حاکی از آن است که به طور کلی این مسئله چندان مهم نیست زیرا مهارت های حوزه تکنولوژی و علوم در بسیاری از مشاغل دیگر نیز ارزشمند به شمار می روند. با این حال، این مسئله هنگامی مشکل ساز می شود که مهاجران تحصیلکرده تکنولوژی و علوم در مشاغلی کار کنند که نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد. در کانادا، فقط ۲۰ درصد از مهاجران تحصیلکرده حوزه تکنولوژی که خارج از این حیطه کار می کنند در واقع دارای مشاغلی هستند که نیاز به مدرک دانشگاهی دارند. این آمار در آمریکا ۴۸ درصد است.

در میان تمام کارمندان تحصیلکرده تکنولوژی و مهندسی، درآمد مهاجران ۲۵ درصد کمتر از همتایان کانادایی آنهاست. چنین شکافی میان مهاجران و کارمندان آمریکایی وجود ندارد.

 

حتی در مواردی که مهاجران در یکی از زمینه های تکنولوژی و علوم مشغول به کار می شوند، ۱۷ درصد درآمد کمتری از افراد کانادایی دریافت می کنند. در آمریکا، درآمد مهاجران حدود ۴ درصد بیشتر از همتایان بومی خود است.

مهاجران تحصیلکرده تکنولوژی و مهندسی که شغلی در این زمینه پیدا نکرده اند، حدود ۳۴ درصد درآمد کمتری نسبت به کانادایی های با تحصیلات مشابه داشته اند. این اختلاف دستمزد در ایالات متحده نامحسوس تر بوده و درآمد مهاجران حدود ۷ درصد کمتر است.

 

چرا نتایج در ایالات متحده بهتر است؟

آژانس ملی آمار کانادا پنج توضیح ممکن ارائه می دهد، اگرچه تحقیقات کمی در مورد این سوال انجام شده است:

  • آمریکا اولین انتخاب برای بسیاری از مهاجران با مهارت بالا است.

احتمال می رود مهارت مهاجرانی که با تحصیلات حوزه تکنولوژی و مهندسی وارد آمریکا می شوند بیش از کسانی که به کانادا می روند.

این مطالعه به مقاله ای اشاره دارد که شکاف دستمزد بین مهاجران و کارکنان بومی در استرالیا، کانادا و ایالات متحده را بررسی کرده است. بر این اساس، اختلاف درآمد قابل توجهی در استرالیا و کانادا نسبت به آمریکا وجود دارد. نویسندگان این مقاله تمایل مهاجران با مهارت بالا برای انتخاب ایالات متحده نسبت به سایر کشورها را عامل اصلی در نتیجه درآمد نسبی بهتر آنها می دانند.

 

  • تعداد بیشتر مهاجران تحصیلکرده حوزه تکنولوژی در کانادا

در مقایسه با آمریکا، درصد بالاتری از نیروی کار تحصیلکرده تکنولوژی و علوم در کانادا از مهاجران هستند. تعداد مهاجران تحصیلکرده علوم و مهندسی که وارد کانادا شده اند، با توسعه فناوری در دهه ۱۹۹۰ به طور قابل توجهی افزایش یافت و از آن زمان تاکنون در سطح بالایی باقی مانده است. به گفته این مطالعه، کانادا با کمبود عمومی کارگران حوزه تکنولوژی مواجه نیست.

هنگامی که فراوانی کارگران زیاد باشد، کارفرمایان ممکن است تمایل داشته باشند فارغ التحصیلان حوزه تکنولوژی و علوم را از دانشگاه هایی استخدام کنند که با آنها آشنایی دارند و کسانی را به کار بگیرند که تجربه کار در کشورهایی با اقتصاد مشابه کانادا دارند.

  • مراحل مختلف گزینش مهاجر

برای مهاجرت به ایالات متحده به عنوان یک کارگر ماهر، مهاجران معمولاً هنگام ورود پیشنهاد کاری دارند یا دانشجویان بین المللی هستند که کارفرمایان آتی با آنها مصاحبه می کنند. مهاجرانی که با پیشنهادات شغلیِ مشروط وارد آمریکا می شوند، به احتمال زیاد مشاغل تخصصی می گیرند. کسانی که با ویزای دانشجویی، کارآموزی یا کار موقت وارد می شوند، از نظر دستمزد، حق ثبت اختراع و انتشار از مزایای قابل توجهی نسبت به جمعیت بومی برخوردار هستند. این مزیت به دلیل سطح نسبتاً بالاتر تحصیلات آنهاست.

سیستم مهاجرت کانادا، که از دهه ۱۹۶۰ مورد استفاده است، مهاجران اقتصادی خود را براساس سرمایه انسانی آنها انتخاب می کند. امروزه، سیستم اکسپرس انتری بر اساس شاخص هایی مانند تحصیلات، سابقه کار، سن و توانایی زبان، متقاضیان را رتبه بندی می کند. از داوطلبانی که بالاترین امتیاز را داشته باشند، دعوت شده تا درخواست مهاجرت دائمی دهند. اگرچه داوطلبان می توانند امتیاز اضافه برای یک پیشنهاد شغلی کسب کنند، در بعضی موارد برای مهاجرت به کانادا این امتیاز لازم نیست.

نسبت به برنامه نیروی کار متخصص فدرال، کارفرمایان کانادایی نقش مهمی در انتخاب مهاجران طبق برنامه تجربه کانادایی (CEC) و همچنین بسیاری از برنامه های انتخاب استانی (PNP) دارند.

این مطالعه نشان می دهد مهاجران تحصیلکرده تکنولوژی و علوم که از طریق «CEC» یا برنامه تجربه کانادایی مهاجرت می کنند، در مقایسه با دیگران عملکرد نسبتاً خوبی داشته و کسانی که از طریق « PNP» اقدام می کنند، معمولاً ضعیف ترین نتایج را به دست آورده اند. یک تفاوت عمده این است که «CEC»، مهاجران را ملزم به داشتن حداقل یک سال سابقه کار حرفه ای در کانادا می کند، در حالی که «PNP» از تنوع بیشتری برخوردار است و موقعیت هایی برای کارگران با مهارت کم و مهارت متوسط برای اقامت دائم در نظر می گیرد.

 

  • تفاوت در آموزش و پرورش

بر اساس این مطالعه، کشوری که متقاضی در آنجا تحصیل کرده است یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده درآمد مهاجر است. زبان و نژاد یا وضعیت اقلیت نیز در این مورد تاثیرگذارند.

کشور تحصیلات، ممکن است باعث ایجاد تفاوت قابل توجهی در میان مهاجران تحصیلکرده تکنولوژی و علوم در کانادا یا آمریکا بشود؛ به این معنا که مهاجران تکنولوژی و مهندسی آمریکا که در کشورهای غیرغربی تحصیل کرده اند، از نظر اقتصادی مانند سایر کشورها به خوبی عمل نمی کنند. این مطالعه نشان می دهد که چنین موضوعی به دلایل زیادی رخ می دهد. به عنوان مثال، کیفیت آموزش ممکن است پایین تر باشد (یا پایین تر در نظر گرفته شود).

در صورت کمبود کارگران حوزه تکنولوژی، کارفرمایان ترجیح می دهند افراد تحصیلکرده در شهرستان های غربی را استخدام کنند. همچنین، برخی از اعتبارنامه ها توسط انجمن های حرفه ای در کشور میزبان، به دلایل معتبر یا نامعتبر، به رسمیت شناخته نمی شوند، و این ممکن است مانع از گرفتن مشاغل مربوط به تکنولوژی برای مهاجران از کشورهای در حال توسعه شود. علاوه بر زبان یا مسائل فرهنگی، تبعیض هم ممکن است مانع استفاده مهاجران از تحصیلات در حوزه تکنولوژی شود.

 

  • سایر عوامل غیرمرتبط با سیاست مهاجرت

عواملی که ارتباطی با سیاست های مهاجرتی ندارند نیز ممکن است در نتایج بهتر مهاجران تحصیلکرده تکنولوژی و علوم در ایالات متحده نقش داشته باشند. به عنوان مثال، ساختار صنعتی آمریکا در مقایسه با سایر کشورها تقاضای بیشتری برای کارگران تحصیلکرده حوزه تکنولوژی داشته است.

 

منبع خبر: cicnews.ca, November 2020

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar