مسابقه هفت سین تا چند روز دیگر به پایان راه طولانی خود خواهد رسید. البته قرار بود این مسابقه در پایان هفته گذشته به اتمام برسد اما با درخواست برخی کاربران و تغییراتی که در سایت این مسابقه اعمال شد و منجر به تاخیر در آغاز رایگیری نهایی شد، مسئولان مسابقه زمان اتمام آن را به تاخیر انداختند. برای آشنایی بیشتر شما با راهیافتگان به گام آخر، پاسخهای آنها به یکی از پرسشهای مشترک مطرح شده را در اینجا آوردهایم.
لازم به ذکر است که:
- تا لحظه انتشار این مطلب، پاسخ سه تن از شرکتکنندگان به دست ما نرسید؛
- برخی از پاسخهای خیلی طولانی اندکی کوتاه شدهاند؛
- پاسخها بر اساس نام فامیل شرکت کنندگان مرتب شده است.
برای مشاهده سفرهها به همراه اسامی پدیدآورندگان آنها به صفحه هفت سین بروید.
ایده اصلی طراحی سفره شما از کجا آمد؟
ابوالحسنی، رحیمه: چیدن یک سفره هفت سین کاملا ایرانی، که نوروز قبل درست کرده بودم.
بشارود، سارا: از آنجایی که به شمعسازی علاقهمندم. تصمیم گرفتم از بامبو برای درست کرن شمع استفاده کنم. بعد فکر کردم در کل برای هفت سین از این ایده استفاده کنم. هدفم این بود که صحنهی یک نیزار با لانهی پرنده را تدایی کنم.
خوشنود، کاملیا: ایده اصلی من ساده کردن امکان ایجاد تنوع در سفره هفت سین بوده است. معمولا سفره هفت سین در روز اول عید برای اعضای خانواده جذابیت خاصی دارد. ولی بعد از گذشت چند روز، به علت یکنواختی اصلا دیده نمیشود و تا روز سیزدهم فروردین فقط به خاطر رسم معمول برچیده نشده و در محل ثابتی که برای آن در نظر گرفته شده است باقی میماند. در طرح من، ایده جدید و متفاوت، امکان تغییر چیدمان سفره و ایجاد جذابیت و تنوع در هریک از سیزده روز اول سال میباشد. به طوری که سفره هفت سین به عنوان عنصری پویا و نو هر روز جلوه تازهای به محیط خانه ببخشد. من چیدمانهای زیادی طراحی کردم، ولی به علت محدودیت تعداد عکسهای ارسالی، فقط ۷ چیدمان مختلف آن را عکاسی کرده، برای مسابقه فرستادم.
دارابی، سیما: سفره هفت سین ما یک سفره سنتی است که چندین عکس از آن گرفته و به مرحله ویرایش رساندم که جلوه خوبی داشته باشد.
دولتی، اعظم: ایرانیان زمان تحویل سال را لحظهای روحانی میدانند و معتقدند در این لحظه نزدیكترین ارتباط را با عالم معنویت میتوان تجربه كرد…به عبارتی، در این لحظه آسمان و زمین با هم پیوند میخورند. ایده طراحی این سفره هفت سین -كه گویا به سفره هفت سین قالی مشهور شده- هم از همین برداشت سرچشمه گرفت. من در پی نشان دادن همنشینی دو عنصر آسمان و زمین در لحظه نو شدن سال بودم. از این رو برای رنگ ظرفها، فیروزهای را انتخاب كردم. این رنگ نمادی از آسمان لایتناهی همراه با آرامش باطنی است. اما برای سفره به دنبال تركیب رنگ قرمز در زمینه نارنجی بودم؛ چراكه این رنگ بیانگر محیطی است كه دارای قدرت درونی است و زیربنای دنیای مادی قرار میگیرد. به همین دلیل یك گلیم فرش به همین رنگ را انتخاب كردم تا در كنار برآورده شدن این منظور، هنر دیرینه ایرانی (فرش) هم در این سفره هفت سین جایی داشته باشد.
سعیدنیا، نورا: من تحت تاثیر رشته تحصیلیام و شهر یزد كه زرتشتیان زیادی دارد ، سفرهام را طراحی كردم. ظروفی كه در سفره هست ،سفال میبد است و منقل قدیمی كه گذاشتم نمادی از آتش است كه امروزه شمع جای آنرا گرفته.
سعیدنیا، سارا: ما عید را در رامسر گذراندیم وسفره را روی حوض كاخ رضا شاه به صورت شناور چیدیم و این سفره تا روز دوازدهم فروردین روی حوض باقی ماند و گردشگران زیادی (به طور میانگین روزی چهار هزار نفر) از آن بازدید و استقبال كردند … ماهیهایی كه درون این حوض هستند ماهی ازون برون (خاویاری) هستند كه برخی بالای ده سال عمر و تا یك متر طول داشتند.
آب و آتش در فرهنگ باستانی ایران و مراسم نوروز جایگاه ویژهای داشته و دارد، ایده آرایش این سفره نیز از اینجا به ذهن من رسید…
شماعیزاده، مجید: هنگام خرید در فروشگاه ایکیا، با دیدن آدمکهای چوبی (که معمولا به عنوان مدل طراحی فیگوراتیو استفاده میشوند) به نظرم رسید که آدمهای کوچولویی که در بین هفت سین مشغول شادی و بازی هستند میتواند ایده خوبی برای سفره باشد.
شماعیزاده، مسعود: ایده اصلی این سفره عبارت است از استفاده از یکی از عناصر هفتگانه سفره هفت سین به عنوان زمینه قرارگیری سایر عناصر. با توجه به اینکه سبزه عنصر اصلی در بین این هفت مورد به شمار میرود (و به قولی، در اصل هفت نوع سبزه مختلف تشکیل دهنده سفره هفت سین بودهاند) من سبزه را به عنوان پایه و زمینه سایر اقلام قرار دادم. مورد دیگر…استفاده از سبزهای غیر از حبوبات رایج برای سفره هفت سین بود، به شکلی که این سبزه پس از سیزده روز عید هم از بین نرود و با جایگزینی عناصر دیگر هفت سین با گل، بتوان کل سفره را مانند یک گلدان یا باغچه کوچک نگهداری کرد و نیازی به دورانداختن سبزه پس از مدت کوتاهی نباشد…
علینیا، فاطمه: این سفره از طراحی خاصی برخوردار نبوده ولی چون بهرهگیری از ظروف صنایع دستی به سنتی شدن سفره هفت سین كمك مینماید و بنده هم معمولا تلاش میكنم سنتی بودن حال وهوای سفره هفت سین لحاظ شود، این طراحی را انجام دادم. حفظ وآموزش سنتهای اصیل ایرانی برایم بسیار مهم است و در مراسمهایی همچون سال نو وشب یلدا و… تلاش میكنم با طراحی ایدههای متنوع دختر ۶ سالهام را با سنتها وآیینهای ایرانی آشنا كنم.
کلاهدوزان، هاجر: من چون اصفهانی هستم و بسیاری اصفهان را با رنگ گنبدهای فیروزهای میشناسند رنگ سفره را آبی انتخاب كردم تا هم نماد گنبدهای فیروزهای و صنایع دستی (میناكاری و نقرهكاری) باشد و هم رنگ آرامشبخش.
میرقاسمی، احترام: شکلگیری ایده طراحی سفره خود را میتوانم در سه بخش خلاصه کنم:
- اول، ضمن ارائه موضوعات اصلی شکل دهنده یک سفره هفت سین، اشارهای نیز به یکسری از نگارهها و نقوش اصیل ایرانی و اسلیمی مرتبط با مفهوم نوروز داشته باشم.
- دوم، با توجه به خاطرات و فضای گرم خانوادگیام، احساسات و بینش شخصی خود را در سفره هفت سین بیان کنم.
- سوم، حرفی نو و خلاقانه داشته باشم.
یادآوری: مطالب خانم میرقاسمی در روز سهشنبه ۱۰ ماه می به مجموعه اضافه شد. پاسخ دو تن از شرکت کنندگان به دست ما نرسید.
برای مشاهده سفرهها به همراه اسامی پدیدآورندگان آنها به صفحه هفت سین بروید.
ثبت دیدگاه