پرستاران پرطرفدار در کبک
31 ژانویه 2011 - 18:23
بازدید 817
15

یک ساعت. این طولانی‌ترین زمانی است که طول می‌کشد تا یکی از نیروهای بخش استخدام در بیمارستان Lakeshore General Hospitalشهر مونترال با پرستاران جویای کاری که رزومه خود را به آنجا ارسال کرده‌اند تماس بگیرد. در استان کبک و د‌ر همه نقاط دنیا، تعداد پرستاران برای جمعیتی که در حال پیرتر و البته بیمارتر شدن […]

ارسال توسط :
پ
پ

یک ساعت. این طولانی‌ترین زمانی است که طول می‌کشد تا یکی از نیروهای بخش استخدام در بیمارستان Lakeshore General Hospitalشهر مونترال با پرستاران جویای کاری که رزومه خود را به آنجا ارسال کرده‌اند تماس بگیرد. در استان کبک و د‌ر همه نقاط دنیا، تعداد پرستاران برای جمعیتی که در حال پیرتر و البته بیمارتر شدن است، کمتر از حد مورد نیاز است. بنا بر این بی‌دلیل نیست که بخش منابع انسانی HRاین بیمارستان با این سرعت با پرستاران متقاضی کار تماس می‌گیرد تا مبادا فرصت همکاری با آنان از دست برود یا آنها محل دیگری را برای کار انتخاب کنند. 

مدیر منابع انسانی این بیمارستان می‌گوید: «تماس اول فقط برای این است که به متقاضی بگوییم رزومه‌اش را دریافت کرده‌ایم و از او بپرسیم که به دنبال انجام چه نوع کاری است. تلفن کردن بعد از یک ساعت یکی از سیاست‌های این بخش است. اگر کسی برای انجام این تماس در دسترس نباشد، آن وقت من خود شخصا این کار را انجام می‌دهم.»

در مورد کمبود پرستار در استان کبک آن‌طور که باید حرف زده نمی‌شود اما مردم کبک به خوبی می‌دانند که این کمبود در درازمدت چه پیامدهایی برای آنان به دنبال داشته و دارد. یکی از آنها مشکلات و مسائلی است که در پی بکارگیری آژانس‌های پرستاری خصوصی برای پر کردن خلاء موجود در این زمینه به وجود آمده است.

در نظرسنجی‌ای که سال گذشته توسط یک موسسه تحقیقاتی برای FIQ(فدراسیونInterprofessionalبهداشتکبک)انجام شد، بیش از ۸۰ درصد از پاسخ‌دهندگان اعتقاد داشتند که طرحی که بهار سال گذشته برای بهبود اوضاع کار پرستاران از طرف FIQبه دولت استانی ارائه شد، در صورت اجرا می‌تواند به بهتر شدن شرایط بهداشت و خدمات درمانی در استان بینجامد.  

بیشترین اختلاف موجود بین دولت استانی و اتحادیه‌های پرستاران در سال ۲۰۱۰ بر سر این بود که دولت برای مقابله با مشکل کمبود نیروی پرستاران در بیمارستان‌های دولتی، از تعدادی از پرستاران بیمارستان‌های خصوصی و CLSCها (centre local de services communautairesیا به عبارتی کلینیک‌هایی آزاد که توسط دولت استانی اداره می‌شوند) استفاده کرده بود.

اعضای FIQکه یکی از بزرگ‌ترین اتحادیه‌های پرستاری در کبک است، اخیرا با ۸۶.۴ درصد رای موافق به طرح موافقت‌نامه اشتراکی ۵ ساله رای دادند. از جمله تغییراتی که این بار دولت استانی نسبت به آنها نظر مساعد داشته عبارت است از تعیین هدفی مبنی بر کاستن ۴۰ درصدی از تعداد نیروهای وابسته به آژانس‌های خصوصی تا سال ۲۰۱۵. اعتقاد بر این است که شبکه بهداشتی به جای صرف پول برای به کارگیری پرستاران خصوصی، این پول را در جهت بهبود شرایط کار پرستاران بخش دولتی صرف کند و چه بسا که در این صورت حتی بتواند بخشی از پرستاران بخش خصوصی را به بخش دولتی جلب و جذب نماید.

بنا بر محاسبات این اتحادیه، سال گذشته مالیات دهندگان ۱۵۸ میلیون دلار برای به کارگیری خدمات پرستاری خصوصی متقبل هزینه شده‌اند و باید این نکته را نیز به خاطر داشت که بخش عمده‌ای از این پرستاران نیز قراردادهای چندساله دارند.

البته با هر کس که در این حوزه صحبت کنید به شما خواهد گفت که برخورد با استفاده از پرستاران خصوصی تنها راه برای حل مشکل کمبود پرستار نیست. به اعتقاد آنها، آنچه پرستاران را به سمت کار در بخش خصوصی یا کار در خارج از استان و یا حتی ترک این شغل برای همیشه سوق می‌دهد، ادامه شرایط سخت کار در بخش دولتی است.

تعداد بالای پرستاران در حال بازنشستگی، یک چالش دیگر

در حال حاضر در استان کبک از هر ۵ پرستار ثبت شده، یکی در آستانه بازنشستگی و یا آماده برای ورود به این مرحله است یعنی ۱۵ هزار و ۵۶۱ نفر از ۷۱ هزار و ۳۷۱ پرستار موجود.  بر اساس آمار، در ۵ سال آینده نیز ۱۰ هزار و ۸۰۰ پرستار دیگر به سن بازنشستگی خواهند رسید. بدین ترتیب همان‌طور که خانم نادین لمبرت، یکی از پرستاران باسابقه و مسئول در این حوزه نیز به آن اشاره می‌کند، در سال‌های اخیر سهم پرستاران بازنشسته نسبت به کل پرستاران به گونه‌ای افزایش یافته و خواهد یافت که موسسات آموزشی موجود در این زمینه توان تامین نیروهای متخصص جایگزین برای این حجم از نیروی خروجی را نخواهند داشت.

خانم لمبرت می‌گوید که در حدود هشت سال پیش از این، بیمارستان Justine، که او خود در آن به عنوان پرستار به کار مشغول است، متوجه مشکلی به نام کمبود پرستار در بخش‌هایی خاص شد؛ از جمله بخش‌های زایمان، مراقبت‌های ویژه و بخش اورژانس. به اعتقاد او در این بخش‌ها بیش از حد از پرستاران کار کشیده می‌شود و همین امر آنها را خسته و فرسوده کرده است. در ضمن در استان کبک در حدود نیمی از پرستاران اتاق عمل در گروه سنی ۴۵ سال به بالا قرار دارند و همین امر نیز به یک نقطه ضعف مهم تبدیل شده است.

متاسفانه یکی از مشکلات استان کبک این است که در دهه گذشته به‌رغم وجود مراکز آموزش عالی در رشته پرستاری، همگام با کم شدن از تعداد جوانان۱۶ تا ۲۰ ساله در استان، از میزان ثبت‌نام افراد در این رشته‌ نیز کاسته شده است و انتظار می‌رود که در سال تحصیلی ۱۲-۲۰۱۱ نیز همچنان شاهد این روند کاهشی باشیم.

برای اطلاع از جزییات نحوه بازانتشار و استفاده از مطالب سایت اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar