نگاهی به درآمدهای دوران بازنشستگی در کانادا- قسمت دوم
07 سپتامبر 2012 - 21:24
بازدید 218
8

در قسمت اول این مقاله، بیان شد که بطور کلی با توجه به سیستم درامدی دوران بازنشستگی کانادا، به سه روش می‌توان نیازهای دوران بازنشستگی را برآورده و برای آن برنامه‌ریزی نمود:                                                                                              مزایای بازنشستگی دولتی برنامه امنیت مالی سالخوردگی OAS (Old Age Security) درآمد تکمیلی تضمینی  GIS (Guaranteed Income Supplement) برنامه بازنشستگی کانادا CPP (Canada […]

ارسال توسط :
پ
پ

در قسمت اول این مقاله، بیان شد که بطور کلی با توجه به سیستم درامدی دوران بازنشستگی کانادا، به سه روش می‌توان نیازهای دوران بازنشستگی را برآورده و برای آن برنامه‌ریزی نمود:                                                                                             

  1. مزایای بازنشستگی دولتی
  • برنامه امنیت مالی سالخوردگی OAS (Old Age Security)
  • درآمد تکمیلی تضمینی  GIS (Guaranteed Income Supplement)
  • برنامه بازنشستگی کانادا CPP (Canada Pension Plan)
  1. برنامه‌های بازنشستگی کارفرمایان
  2. پس‌انداز و سرمایه‌گذاری‌های شخصی
  • پس‌انداز ثبت شده دوران بازنشستگی RRSP وRRIF       
  • حسابهای پس‌انداز شخصی
  • حسابهای پس‌انداز معاف از مالیات  TFSA
  • سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی (خرید سهام و اوراق قرضه)

از این مجموعه، برنامه امنیت مالی سالخوردگی OAS توضیح داده شد. اینک به بقیه این موارد می‌پردازیم.

  • برنامه بازنشستگی کانادا CPP (Canada Pension Plan)

تمامی افرادی‌که حداقل یکبار بخشی از حقوق دریافتی در سنین قبل از ۶۰ سالگی‌شان را به صندوق بازنشستگی کانادا واریز کرده باشند، بعد از این سن واجد شرایط دریافت حقوق بازنشستگی موسوم به CPP می‌گردند که البته برای دریافت کامل این مستمری می‌بایست بعد از سن ۶۵ سالگی اعلام بازنشستگی نموده و مقدار مستمری پرداختی نیز بستگی به مبلغی دارد که قبلاً پرداخت شده است. پرداخت این حقوق به سالخوردگان به خودی خود صورت نمی‌گیرد و فرد می‌بایست برای قرار گرفتن در لیست حقوق بگیران با حضور در یکی از دفاتر دولت فدرال   (Service Canada)تشکیل پرونده دهد. لازم به ذکراست که قوانین پرداخت حقوق CPP در تمام کانادا بجز استان کبک که بعنوان QPP شناخته می‌شود یکسان بوده و اجرا می‌گردد.

همانطور که پیشتر گفته شد، می‌توان برای دریافت CPP بلافاصله بعد از ۶۰ سالگی نیز اقدام نمود که دراینصورت به علت بازنشستگی پیش از موعد، مبلغ ماهیانه به میزان ۳۰% (بعنوان مثال در ۶۰ سالگی) به عبارتی به ازای هرماه زودتر ۵/۰% کمتر از مبلغی خواهد بود که فرد سالخورده بعد از ۶۵ سالگی دریافت خواهد کرد. در مقابل چنانچه درخواست بعد از رسیدن به سن ۶۵ سال باشد، این مبلغ حدود ۴۲% (بعنوان مثال در سن ۷۰ سالگی) یعنی ۷/۰% برای هر ماه دیرتر، افزایش خواهد داشت.

بنابراین بازنشستگی پیش از موعد به معنای مزایای کمتر و بازنشستگی دیرتر مصادف با دریافت مزایای بیشتر خواهد بود.

در خصوص میزان حقوق CPP نیز باید در نظر داشت که این مبلغ می‌تواند به حداکثر تا ۹۸۷ دلار برای فرد بازنشسته برسد. ضمنا در صورت از کارافتادگی فرد، حداکثر تا ۱۱۸۵ دلار بصورت ماهیانه از طرف دولت به وی پرداخت می‌گردد. چنانچه فرد بازنشسته فوت نموده باشد به همسر وی در حالی‌که زیر ۶۵ سال باشد تا ۵۴۴ و در صورتی‌که بالای ۶۵ سال سن داشته باشد تا ۵۹۲ دلار مستمری داده می‌شود.

در مورد CPP نیز همانند OAS هرساله و با توجه به شاخص قیمت مصرف کننده و البته در صورت افزایش در هزینه‌های زندگی، تعدیل صورت می‌گیرد و پرداخت‌ها افزایش می‌یابند.

  1. برنامه‌های بازنشستگی کارفرمایان

بسیاری از کارفرمایان در کانادا با ارائه و مشارکت در انواع پکیج‌های بازنشستگی ثبت شده، که با پرداخت مبالغی از طرف کارمندان و بخشی توسط کارفرما در یک صندوق بازنشستگی انجام می‌گیرد، به کارمندان کمک می‌کنند تا در دوران بازنشستگی مشمول دریافت حقوق و مزایای آن صندوق‌ها گردند. در مجموع مزایای مذکور به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • پرداخت مزایا به میزان درصدی معین از میزان حقوق دریافتی کامند یا کارگر قبل از بازنشستگی
  • پرداخت حقوق و مزایا بر اساس میزان مشارکت و پس‌انداز فرد در صندوق بازنشستگی

بطور مثال می‌توان به سیسستم درآمد بازنشستگی استان انتاریو موسوم به OMERS اشاره کرد که جهت پرداخت مزایای بازنشستگی به کارمندان و کارگران شهری دولت استان انتاریومثل نیروهای پلیس، آتش‌نشانان، کارگران خدمات حمل و نقل شهری و آب و برق، کارمندان غیرآموزشی مدارس و مشاوران اجتماعی کودکان تاسیس شده و هم‌اکنون مشغول بکار است. موسسه OMERS بعنوان بزرگترین سازمان سرمایه‌گذاران کانادایی با حدود ۴۲۰۰۰۰ نفرعضو فعال و با انجام سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف، سود حاصله را جهت تقسیم بین اعضا و بصورتی مساوی به صندوق واریز می‌نماید. لازم به ذکراست که اعضا نیز بصورت مساوی در پرداخت به صندوق مشارکت می‌کنند.

  1. پس‌انداز و سرمایه‌گذاری‌های شخصی

محدودیت میزان OAS و همچنین کافی نبودن CPP برای برخی افراد، تحمل هزینه‌های دوران بازنشستگی را سخت کرده و به همین دلیل آنها می‌بایست به منابعی دیگری برای تامین این هزینه‌ها نیز توجه نمایند. برای همین منظور دولت کانادا با در نظر گرفتن مزایای مالیاتی برای کسانی‌که برای دوران بازنشستگی خود پس‌انداز می‌نمایند، سعی در تشویق آنها برای تامین این هزینه‌ها را دارد که پس‌انداز دوران بازنشستگی RRSP و حسابهای پس‌انداز معاف از مالیات TFSA  نمونه‌هایی  از این نوع تشویق‌ها هستند که آشنایی به آنها نیازمند مقالاتی جداگانه است. البته خرید انواع بیمه‌های عمر و بازنشستگی، سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی با خرید سهام شرکتهای سودده و همچنین خرید اوراق قرضه دولتی با سودهای قابل قبول و تضمین شده را نیزمی‌توان به این اقدامات اضافه نمود.

در انتها یادآوری می‌شود که می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کمکهای مالی دولت به سالمندان به سایت اداره خدمات شهروندی دولت فدرال کانادا (Service Canada) مراجعه و یا با شماره تلفن ۹۹۱۴-۲۷۷-۸۰۰-۱ تماس حاصل نمایید.

www.sdc.gc.ca

این مطلب در نهمین شماره نشریه پرنیان کانادا منتشر شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar