نکاتی در مورد مقررات ایمنی بچه‌ها در خودروها
11 ژانویه 2013 - 20:41
بازدید 251
13

رعایت ایمنی افراد در خودروها یکی از نکات بسیار مهم در قوانین راهنمایی و رانندگی استان‌های مختلف کاناداست و در این میان در مورد بچه‌ها مقررات سخت‌گیرانه‌تری برقرار است. از آنجا که بر اساس آمار، این مقررات تا ۷۵ درصد از جراحت و مرگ کودکان بر اثر تصادف می‌کاهد، توجه به آنها ضمن مراقبت از […]

ارسال توسط :
پ
پ

رعایت ایمنی افراد در خودروها یکی از نکات بسیار مهم در قوانین راهنمایی و رانندگی استان‌های مختلف کاناداست و در این میان در مورد بچه‌ها مقررات سخت‌گیرانه‌تری برقرار است. از آنجا که بر اساس آمار، این مقررات تا ۷۵ درصد از جراحت و مرگ کودکان بر اثر تصادف می‌کاهد، توجه به آنها ضمن مراقبت از سلامتی کودکان، از جریمه شدن والدین هم جلوگیری می‌کند. متاسفانه تعدادی از رانندگان ایرانی در کانادا به دلیل بی‌توجهی به قوانین و عمدتا عدم آشنایی کامل به قوانین یا اتکا به شنیده‌ها در این زمینه سهل‌انگاری می‌کنند. در اینجا برخی نکات مهم‌تر که مربوط به استان انتاریو است اما کمابیش در سایر استان‌ها هم مورد توجه است یادآوری می‌شود:

مسئولیت توجه و رعایت مقررات رانندگی در داخل خودرو برای افراد زیر ۱۶ سال با راننده است و به فرض اگر یک نوجوان ۱۵ ساله کمربند ایمنی خود را به درستی استفاده نکرده باشد شخص راننده پاسخ‌گوست. جریمه این بی‌توجهی می‌تواند تا سقف ۱۰۰۰ دلار (معمولا ۱۱۰ دلار) و دریافت دو پوینت منفی باشد که مستقیما بر روی نرخ بیمه ماشین تاثیر منفی خواهد گذاشت. توجه داشته باشید که لزومی ندارد راننده خلاف دیگری مرتکب شده باشد یا حادثه‌ای برای‌‌اش پیش آمده باشد تا پلیس وی را به دلیل عدم رعایت این نکات جریمه کند و خود همین موارد تخلف محسوب می‌شوند.

تمامی بچه‌ها از زمان تولد تا سن ۸ سالگی موظف به استفاده از یکی از انواع صندلی‌های ایمنی کودک child car seat  (و یا child safety seat) هستند که در ادامه جزییات آن بیان می‌شود. معنای این سخن این است که برخلاف عادت مرسوم در ایران نمی‌توان در زمان حرکت خودرو، بچه‌ها را روی پای افراد بزرگسال نشاند.

صندلی بچه‌ها باید استانداردهای ایمنی وسایل نقلیه کانادا CMVSS را رعایت کند. معمولا هم دفترچه خوردو و هم صندلی بچه نحوه درست قرار دادن و محکم کردن صندلی به ماشین از طریق کمربند ایمنی و یا نوارهای ایمنی همراه صندلی را به تفصیل بیان کرده‌اند. سه نوع کلی صندلی ایمنی بچه وجود دارد که بر اساس وزن بچه، اینکه کدامیک باید استفاده شوند مشخص می‌شود.

توجه داشته باشید که صندلی ایمنی بچه‌ها به ویژه نوزادان معمولا دوره زمانی خاصی برای استفاده دارند پس باید مطمئن شوید که تاریخ مصرف آنها سر نیامده باشد و صرف اینکه صندلی هنوز از نظر ظاهری شرایط استفاده را داشته باشد کفایت نمی‌کند. این تاریخ مصرف یا expiration date معمولا به همراه سایر مشخصات اصلی صندلی و از جمله تاریخ ساخت بر روی پایه صندلی درج شده است اما اگر چنین نبود به صورت یک قاعده کلی، این تاریخ تا ۶ سال بعد از زمان ساخت است. این نکته به‌ویژه در زمان خرید یا عاریه گرفتن صندلی‌های دسته دوم اهمیت زیادی دارد. البته این محدودیت‌ها عمدتا در مورد بوسترها اعمال نمی‌شود و بیشتر مربوط به صندلی اطفال است.

نوزادان تا وزن ۹ کیلوگرم باید داخل صندلی‌ مخصوص به صورت خوابیده و رو به سمت عقب و در صندلی ردیف پشتی قرار بگیرند. همچنین باید در جایی قرار بگیرند که کیسه هوایی ندارد یا از حالت فعالیت اتوماتیک خارج شده باشد. معمولا در زمانی‌که بچه در بیمارستان به دنیا می‌آید از والدین خواسته می‌شود که صندلی مخصوص نوزاد را به بیمارستان بیاورند و در زمان ترخیص، پرستار مربوطه از قرار گرفتن درست بچه در صندلی، بسته شدن درست نوارهای نگهدارنده، میزان سفتی و محکمی آنها و نظایر این موارد اصمینان حاصل کند. حتی این احتمال هست که در مورد بچه اول، پرستار بخواهد همراه والدین تا کنار خوردو بیاید و از قرار گرفتن درست بچه در ماشین و محکم بودن پایه صندلی به خودرو مطمئن شود.

در فاصله‌ای که وزن بچه ۹ تا ۱۸ کیلوگرم است می‌تواند در صندلی دیگری که حالت نشسته دارد و روی بچه به سمت جلو است بنشیند. این نوع صندلی‌ها کمربند خاص خودشان را دارند و به همین دلیل نباید همراه آنها از کمربند ایمنی برای محکم کردن بچه استفاده کرد اما مهم این است که صندلی خود بچه از طریق کمربند ایمنی و نوارهای مخصوص درست و محکم به صندلی اصلی ماشین متصل شده باشد و حرکت نکند. معمولا به این دسته از صندلی‌ها نوارهای خاصی برای این کار متصل است که باید بر اساس دستورالعمل‌های همراه آنها این صندلی‌ها را محکم کرد.

بعد از وزن ۱۸ کیلوگرم، بچه می‌تواند از بوسترهای booster استاندارد استفاده کند که شباهت بیشتری به صندلی اصلی ماشین دارند و بچه می‌تواند از کمربند معمولی خود ماشین استفاده کند اما بوستر باید حتما بخش‌های خاصی در ناحیه گردن و روی پای بچه داشته باشد تا به گونه‌ای کمربند را تنظیم کند که روی شانه و سینه بچه قرار بگیرد و نه گردن وی.

در صورتی‌که یکی از شرایط زیر اتفاق بیافتد بچه می‌تواند بوستر را ترک کرده و در صندلی عادی قرار بگیرد: اول، افزایش و گذر وزن بچه از ۳۶ کیلوگرم، افزایش و گذر قد بچه از ۱۴۵ سانتی‌متر و یا ورود به ۸ سالگی. در این وضعیت هم باز والدین باید مراقب باشند که کمربند ایمنی خوردو روی گردن بچه قرار نگیرد.

برای اطلاع از جزییات بیشتر می‌توانید مطالب این صفحه و این یکی را مطالعه نمایید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar