نخست وزیر انتاریو همه را شوکه کرد
16 اکتبر 2012 - 0:46
بازدید 623
11

دوشنبه ۱۵ اکتبر ۲۰۱۲، دالتون مک گینتی نخست وزیر انتاریو با اعلام کناره گیری از رهبری حزب و سمت نخست وزیری استان، شوک بزرگی را به ساکنان استان، رقبای سیاسی، رسانه ها و همه کسانی که اوضاع مهم ترین استان کشور را دنبال می کردند وارد ساخت. این تصمیم بعد از ۱۶ سال حضور به […]

ارسال توسط :
پ
پ

دوشنبه ۱۵ اکتبر ۲۰۱۲، دالتون مک گینتی نخست وزیر انتاریو با اعلام کناره گیری از رهبری حزب و سمت نخست وزیری استان، شوک بزرگی را به ساکنان استان، رقبای سیاسی، رسانه ها و همه کسانی که اوضاع مهم ترین استان کشور را دنبال می کردند وارد ساخت. این تصمیم بعد از ۱۶ سال حضور به عنوان رهبر حزب لیبرال استان و ۹ سال نخست وزیری استان انتاریو اعلام می شد. اگرچه او در ماه های اخیر و بعد از اینکه برای بار دوم در انتخابات نیم فصل نتوانست یک کرسی مورد نیاز برای رساندن دولتش به اکثریت را کسب کند، با گروه ها و اتحادیه های کارگری بر سر تثبیت دوساله دستمزدها اختلافات زیادی داشت و به نظر می رسید دو حزب مخالف هم از این ماجرا نهایت بهره برداری را می کردند اما با این حال همچنان از محبوبیت قابل قبولی در سطح استان برخوردار بود.

اوضاع مک گینتی به عنوان مثال از ژان شره، نخست وزیر لیبرال استان کبک که حتی نتوانست در حوزه انتخاباتی خود رای بیاورد بسیار بهتر بود. وقتی در انتخابات امسال، حزب لیبرال انتاریو به رهبری وی توانست برای سومین بار پیروز شود (البته این بار برخلاف دو نوبت قبلی به صورت دولت اقلیت) همه باور کردند که محبوبیت وی در استانی که سخت ترین شرایط را در دوره رکود اقتصادی کانادا داشته کماکان بالاست اما به نظر می رسد او همان کاری را انجام داد که رهبران بزرگ سیاسی انجام می دهند، کنار کشیدن برای اینکه یک رهبری جدید بتواند تغییری عمیق تر در اوضاع پیچیده و مبهم بدهد.

تصمیم او با احترام فراوان از سوی شخصیت های برجسته سیاسی کشور و استان مواجه شد و کسانی چون استفن هارپر نخست وزیر کانادا، رهبران احزاب مخالف استان و شهردار تورنتو که در ماه های اخیر چالش های زیادی با مقامات استان داشت همگی از مک گینتی به پاس بیش از ۹ سال خدمت به استان در مقام نخست وزیر تشکر کردند.

تعلیق مجلس استان

اما این تنها اعلام رسمی او نبود. مک گینتی برای اینکه بتواند در این دوره انتقال، اوضاع استان را سامان دهد خواستار تعلیق مجلس تا انتخابات بعدی شد. این وضع به وی که تا زمان انتخاب رهبری بعدی حزب لیبرال و تجدید انتخابات، کماکان نخست وزیر استان می ماند این امکان را می دهد تا بتواند جلوی اعتراضات اتحادیه ها را بگیرد و آرامشی به اوضاع اجتماعی و اقتصادی استان بدهد تا برنامه های عمده اقتصادی از جمله کاهش کسری بودجه سنگین استان دنبال شود. اما تعلیق مجلس با اعتراض احزاب مخالف روبرو شده است و باید دید در مجموع مجلس چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

برنامه آینده

در اولین تحلیل ها و از همان جلسه مطبوعاتی مک گینتی با رسانه ها، بسیاری یکی از دلایل استعفای مک گینتی را علاقه به حضور در انتخابات رهبری حزب لیبرال فدرال می دانند که تا حالا با اعلام کاندیداتوری جاستین ترودو، عملا تنها یک کاندیدای جدی داشت. اگر مک گینتی بخواهد در این عرصه وارد شود آن وقت جدال این دو وزن بسیار بالایی به رقابت رهبری حزب لیبرال می دهد در حدی که شاید بتوان گفت در چند دهه اخیر کمتر شاهد چنین رقابتی بوده ایم. برتری مک گینتی بر ترودو، سوابق خیلی بیشتر، تجربه موفق در مدیریت استان و از همه مهم تر، داشتن یک تیم مبارزاتی بسیار سرحال و آماده است که تازه یک انتخابات استانی را با موفقیت قابل قبول به پایان برده. مک گینتی در گفتگوی با خبرنگاران داشتن چنین برنامه ای را در شرایط فعلی رد کرد اما اشاره ای به اینکه در آینده قطعا قصد حضور ندارد نداشت. بدین ترتیب این احتمال هم چنان وجود دارد و او تا ۱۴ ژانویه که آخرین زمان ثبت نام کاندیداها برای شرکت در رقابت انتخاب رهبری حزب لیبرال فدرال است فرصت دارد. اگر این انتفاق بیافتد آنگاه علاوه بر جاستین ترودو احتمالا افراد دیگری در احزاب رقیب فدرال نگران خواهند شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar