مهاجرت کاری پرستاران به آلمان
24 ژوئن 2023 - 8:25
بازدید 515
15

با بالارفتن امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمند در آلمان، همزمان با کاهش جمعیت جوان، تقاضا برای شغل پرستاری و مراقبین سلامت در این کشور رو به افزایش است. متخصصان پرستاری در جامعه آلمان مورد تقاضا هستند و سهم آنها بیش از هر زمان دیگری مورد اهمیت است. بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان و سایر مراکز […]

ارسال توسط :
پ
پ

با بالارفتن امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمند در آلمان، همزمان با کاهش جمعیت جوان، تقاضا برای شغل پرستاری و مراقبین سلامت در این کشور رو به افزایش است. متخصصان پرستاری در جامعه آلمان مورد تقاضا هستند و سهم آنها بیش از هر زمان دیگری مورد اهمیت است. بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان و سایر مراکز مراقبتی همیشه به‌ دنبال پرسنل پرستاری با سطوح مختلف مهارتی هستند. پیش بینی می‌شود این تقاضا در سال‌های بعد رو به افزایش باشد؛ بنابراین فرصتی عالی برای پرستاران جهت مهاجرت به آلمان ایجاد شده است. 

تمام آنچه که به عنوان پرستار باید در مورد نحوه مهاجرت به آلمان بدانید در این مقاله آمده است.

وظایف شغل پرستار

وظیفه پرستاران، مراقبت از افراد و حمایت از آنان در زمینه‌های زیر است:  

  • مراقبت از بیمار
  • پرستاری کودکان (مراقبت از کودکان)
  • پرستاری سالمندان (مراقبت از سالمندان)

همچنین یکی دیگر از شرح وظایف پرستاران بررسی شرایط بیمار می‌باشد. آنها وظیفه دارند که بیمار را تحت نظر بگیرند و در زمان‌های معین شرایط عمومی جسمانی او را بررسی کنند تا در صورت وجود هر موردی سریعاً به پزشک متخصص ارجاع دهند. پرستاری یکی از بزرگترین شغل‌ها در حوزه مراقبت‌های بهداشتی است و نقش حیاتی در مراکز درمانی دارد. 

الزامات 

کسانی که مایل به کار پرستاری به صورت طولانی مدت در آلمان هستند، نیاز به مجوز رسمی دارند. متقاضی برای دریافت اجازه کار در حرفه پرستاری در آلمان باید شرایط زیر را داشته باشد: 

  • تائید و به رسمیت شناختن مدارک: 

لازم است که مدرک پرستاری دریافت شده از کشور مبدأ در آلمان موردارزیابی و تائید قرار گیرد. معمولاً مقام ذیصلاح در ایالتی که متقاضی قصد کار در آن را دارد، معادل بودن مدارک را بررسی می‌کند. در صورتی که مدرک حرفه‌ای فرد معادل مدرک آلمانی نباشد، باید در یک آزمون ارزیابی شرکت کند یا اینکه با شرکت در دوره‌های آموزشی مهارت‌های خود را به سطح استاندارد لازم در کشور آلمان برساند. لازم به ذکر است که عامل تعیین کننده برای تائید رسمی مدارک ملیت متقاضی نیست، بلکه محتوای دروس گذرانده شده است که حائز اهمیت است.

استانی که متقاضی در آن مشغول به کار خواهد شد، مسئول ارزیابی مدارک است و در صورت تائید، متقاضی می‌تواند در استان‌های دیگر هم کار کند.

  • دانش زبان آلمانی

 برای درک دستورالعمل‌ها و تعامل با بیماران باید به زبان آلمانی تسلط داشت. بسته به ایالت، سطحی معادل سطح B1 یا B2 بر اساس چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌ها (CEFR) لازم است. مدارک آزمون‌های TELC، ÖSD و گوته قابل قبول است. 

  • سلامت جسمی  و روانی

باید گواهی از یک پزشک مورد تائید سفارت آلمان ارائه کنید که سلامت شما را از نظر جسمی و روانی تائید می‌کند. از آنجایی که شغل پرستاری جزو مشاغل حساس است، باید ثابت کنید که فرد مناسبی برای آن شغل هستید.  

  • سن

برای احراز این شغل محدودیت سنی وجود ندارد. خارجی‌های علاقه‌مند به پرستاری در آلمان،‌ می‌توانند در هر سنی درخواست دهند؛ فقط باید الزامات دیگر مانند زبان و تحصیلات رعایت شوند.  

  • گواهی عدم سوء پیشینه

با ارائه گواهی عدم سوء پیشینه باید ثابت کنید که سابقه کیفری ندارید. اگر در آلمان هستید، ارائه گواهی حسن رفتار از کشور مبدا یا گواهی سابقه کیفری  (Führungszeugnis) کافی است. برای دریافت گواهی عدم سوء‌پیشینه در کشور ایران فرد باید با ارائه مدارک شناسایی به پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست بدهد. لازم به ذکر است که اگر بیش از شش ماه در کشور دیگری زندگی کرده‌اید، ممکن است لازم باشد از آنجا نیز گواهی ارائه دهید.

اقدام برای ویزا

چنانچه شرایط گفته شده در بالا را دارید، از جمله اینکه مدارک حرفه‌ای و مدرک تحصیلی شما به رسمیت شناخته شده و مدرک زبان هم دارید، باید مراحل زیر را دنبال کنید. 

مرحله 1. درخواست پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی 

وب سایت‌های مختلفی وجود دارند که موقعیت های شغلی در دسترس را اعلام می‌کنند. البته می‌توانید بدون پیشنهاد شغلی هم به آلمان مهاجرت کنید. بدین گونه که برای ویزای جستجوی کار آلمان (جاب سیکر) درخواست دهید و برای یافتن کار 6 ماه در این کشور بمانید.

مرحله 2. اقدام برای ویزای کار

پس از دریافت پیشنهاد شغلی، می‌توانید برای ویزای کار از طریق سفارت آلمان در کشور خودتان اقدام کنید. برای ارسال باید فرم‌ درخواست ویزا را تکمیل و مدارک لازم را گردآوری کنید. برای دریافت ویزا باید به یکی از چند روش زیر اقدام کنید. 

  1. ویزای جاب آفر یا همان پیشنهاد کاری
  2. ویزای جاب سیکر یا همان جستجوی کار، کسانی که خواستار کار در آلمان هستند اما پیشنهاد کار از کارفرمای آلمانی ندارند با ویزای جستجوی کار آلمان می‌توانند به مدت 6 ماه در این کشور به دنبال کار بگردند. 
  3. ویزای آوسبیلدینگ (کارآموزی)

پرستار خارجی واجد شرایط از کشوری غیر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور معمول می‌تواند به مدت چهار سال در آلمان کار و زندگی کند و پس از آن می تواند برای تمدید یا حتی اجازه کار و اقامت دائم اقدام کند. در مجموع پس از 8 سال می‌توان درخواست شهروندی آلمان را ثبت کرد. 

آیا به ویزا نیاز دارم؟

شهروندان اتحادیه اروپا، لیختن اشتاین، ایسلند، نروژ یا سوئیس، برای کار در آلمان به ویزا و یا اجازه اقامت (Aufenthaltserlaubnis,) نیاز ندارند. اما اتباع کشورهای دیگر نیاز به دریافت اجازه اقامت دارند. در بخش « انواع ویزا» می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد ویزای کار برای متخصصان کسب کنید. 

آیا برای به رسمیت شناختن مدارک خود درخواست داده‌اید و مرجع صدور مدارک در آلمان تشخیص داده است که شما به دلیل کافی نبودن دانش آکادمیک یا عملی نیاز به مهارت‌های خاصی جهت تائید و معادلسازی مدارکتان دارید؟ می‌توانید از طریق ویزا برای تائید رسمی مدارک خارجی (Visa for the recognition of foreign qualifications) این مرحله را طی کنید. 

برای اطلاعات بیشتر بخوانید:

یادگیری زبان آلمانی برای مهاجرت به آلمان

ارتباط با ما:

برای دریافت مشاوره رایگان و انواع خدمات مهاجرتی از طریق شرکت کنپارس می‌توانید با شماره‌های 02191008339 یا 02191008338 تماس گرفته، یا اطلاعات خود را از طریق چت آنلاین سایت یا دایرکت اینستاگرام ارسال کنید و یا اینکه فرم ارزیابی رایگان  ما را پر فرمایید تا در اولین فرصت با شما تماس گرفته شود.همچنین می‌توانید پرسش‌های خود را از طریق شماره‌های واتس اپ (+1)5799579293 و 9034941456(+98) ( کافیست همین حالا شماره تماس ها را لمس کنید ) از ما بپرسید و پاسخ آن‌ها را از طریق همین شماره‌ها دریافت کنید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar