مقدمه
یکی از نکاتی که مهاجرین در ماه ها و سال های اول اقامت خود در کشور جدید با آن مواجه می شوند این است که مهاجرت تنها تغییر محل زندگی نیست بلکه ورود به دنیای جدیدی است که فراز و نشیب های بسیار پیش رو دارد. در واقع فرایند پیچیده و گاه طولانی مهاجرت را می توان آسان ترین بخش این تحول بزرگ به شمار آورد که تنها دری است به سوی یک زندگی جدید و شاید بتوان گفت یک تولد دوباره. مهاجرت یعنی روبه رو شدن هر روزه با ندانستن ها و نتوانستن های کوچک و بزرگ و تلاش برای تبدیل آنها به دانستن ها و توانستن ها که طیف وسیعی از مسائل ریز و درشت از چگونگی باز کردن قفل در خانه تا یافتن کار و امرار معاش را در برمی گیرد. هرچه مهاجران قبل از ورود به کشورمقصد اطلاعات بیشتری از شرایط زندگی در محل جدید به دست آورند راه هموارتری را در رسیدن به یک زندگی پایدارخواهند پیمود.
از آنجایی که استان کبک مقصد شمار زیادی از مهاجران به کانادا است بنا داریم با ارائه سلسله نوشتارهایی به تازه واردین و کسانی که به زودی به این استان وارد می شوند کمک کنیم تا اطلاعات بیشتری از استان کبک و بخصوص شهر مونترال که بزرگ ترین و مهم ترین شهر این استان است به دست آورده و در حد امکان، پاسخ سوالات خود را بیابند. در این راستا قصد داریم در زمینه های مختلف مانند اولویت کارهایی که باید در بدو ورود انجام شود، آشنایی با مناطق مسکونی و تجاری مختلف شهر مونترال، حمل و نقل شهری، کتابخانه ها، بهداشت و امور پزشکی، خرید خانه، شرکت های خدماتی که سرویس های مختلف را ارائه می دهند، کاریابی، کودکان و مسائل مربوط به آنها و تفریح و سرگرمی، خرید اقلام مورد نیاز روزانه، آشنایی با گروه های فعال و انجمن های مختلف ایرانی، همچنین آشنایی با خصوصیات و ویژگی های فرهنگی، بافت جمعیتی و پیشینه تاریخی شهر مونترال و استان کبک اطلاعاتی را در اختیار عزیزان قرار دهیم. طبیعی است همه خوانندگان عزیز با طرح سوالات و نیز تجربیات خود به غنی شدن این مجموعه نوشتارها کمک بزرگی خواهند نمود.
اسکان در مونترال
اغلب مهاجران قبل از ورود به مقصد خود، مکانی را برای اقامت موقت تدارک می بینند. این مکان ممکن است خانه اقوام و آشنایان و یا هتل یا اقامتگاهی موقتی باشد. شرکت کنپارس نیز برای تازه واردین بسته های متفاوتی را برای ارائه خدمات پس از ورود تدارک دیده است که آنها را در دسترسی به اسکان اولیه کمک می کند. اگر تمایل دارید در مورد این بسته ها بیشتر بدانید می توانید آنها را در وب سایت شرکت کنپارس مشاهده کنید یا در تماس با شرکت از چند و چون این خدمات اطلاع حاصل کنید. اما در رشته مقاله هایی که در پی می آید قصد داریم شما را با شهر مونترال و شرایط خرید و اجاره خانه بیشتر آشنا کنیم.
به همین منظور، ابتدا به معرفی انواع خانه و آپارتمان در شهر مونترال می پردازیم و بعد از آن شما را با مناطق مختلف شهر بخصوص محله هایی که برای اقامت هموطنان ایرانی تازه وارد مناسب است آشنا خواهیم کرد.
از آنجایی که درصد بسیار بالایی از تازه واردین در بدو ورود تمایل دارند در آپارتمان های اجاره ای اقامت داشته باشند در این نوشتار به معرفی انواع آپارتمان در شهر مونترال می پردازیم.
انواع آپارتمان های موجود در مونترال
در مونترال نیز مانند هر شهر دیگری انواع مختلفی از آپارتمان یافت می شود، از آسمان خراش های بزرگ مرکز شهر گرفته تا ساختمان های کوچک ۴ یا ۸ واحدی. این آپارتمان ها از نظر قیمت، امکانات رفاهی و امنیتی و قوانین و مقررات زندگی با هم تفاوت دارند که سعی داریم به کلیاتی در این زمینه اشاره کنیم.
به طور کلی میتوان آپارتمان ها را به دو دسته تقسیم کرد: کاندو یا کاندومینیوم Condominiums و آپارتمان های اجاره ای یا Rental. این اصطلاحات در همه جای کانادا استفاده می شود و در مقاله های شرکت کنپارس به تفصیل در مورد آن توضیح داده شده که شما می توانید از طریق وب سایت شرکت از آنها آگاهی پیدا کنید. اما به اختصار میتوان گفت کاندو واحدهای آپارتمانی است که مالکیت شخصی دارد و اگر شما این نوع واحدها را اجاره کنید معمولا با یک شخص به عنوان صاحبخانه سر و کار دارید. کاندوها معمولا مدرن تر و تمیزتر بوده و از امکانات رفاهی بیشتری برخوردارند.
آپارتمان های اجاره ای یا Rentalمعمولا در تملک شرکت های بزرگی هستند و شما برای امور مربوط به اجاره ساختمان با مدیریت آن که در واقع نماینده شرکت مالک است سر و کار خواهید داشت. معمولا تازه واردین در بدو ورود به سراغ آپارتمان های اجاره ای می روند چون روال اجاره واحد مسکونی در این نوع آپارتمان ها مشخص و تعریف شده است و معمولا در هر زمان از سال تعداد زیادی واحدهای آماده اجاره در هر قسمت از شهر وجود دارد. در ادامه قصد داریم شما را با اصطلاحاتی که در شهر مونترال برای انواع آپارتمان و خانه استفاده می شود آشنا کنیم.
انواع آپارتمان در مونترال به صورت زیر تعریف می شود:
۱ و ۱/۲ یا استودیو: واحدی است با یک اتاق و یک حمام (مجموع سرویس بهداشتی و حمام) که آشپزخانه نیز بخشی از تنها اتاق آن است. این واحد کوچک معمولا برای خانواده ها مناسب نیست و افراد مجرد و خصوصا دانشجویان از آن استقبال می کنند. البته برای زوج های جوان که رفت و آمد زیادی ندارند و معمولا در طول روز به دلیل تحصیل یا کار، خارج از خانه هستند هم محل مناسب و اقتصادی است.
۲ و ۱/۲ یا یک خوابه کوچک (Junior ۱ bedroom) واحدی است با دو اتاق و یک حمام (مجموع سرویس بهداشتی و حمام). البته در بسیاری از این واحدها ۲ اتاق مجزا وجود ندارد و ممکن است دو اتاق به شکل Lقرارگرفته باشند.
۳ و ۱/۲ یا یک خوابه: واحدی است با دو اتاق مجزا (یا یک اتاق Lشکل یا یک اتاق خیلی بزرگ) و یک اتاق خواب و یک سرویس بهداشتی.
۴ و ۱/۲ یا دو خوابه: واحدی است با دو اتاق مجزا (یا یک اتاق Lشکل یا یک اتاق خیلی بزرگ) و دو اتاق خواب و یک سرویس بهداشتی.
۵ و ۱/۲ یا سه خوابه: واحدی است با دو اتاق مجزا (یا یک اتاق Lشکل یا یک اتاق خیلی بزرگ) و سه اتاق خواب و یک سرویس بهداشتی.
آپارتمانهای بزرگتر (۶ و ۱/۲، ۷ و ۱/۲، ۸ و ۱/۲ و بالاتر) واحدهایی هستند که علاوه بر سه اتاق خواب اتاق های بیشتری مانند اتاق های مطالعه، اتاق آفتاب گیر یا سولاریوم و غیره دارند.
البته معمولا آپارتمانهای ۴ و ۱/۲ و بزرگتر دارای دو یا چند سرویس بهداشتی هستند که ممکن است به همراه حمام یا بدون آن باشند.
نوع آشپزخانه (به صورت اوپن یا فضای مستقل) و تعداد ورودی های آن (فقط از یک سمت یا از دو سو) هم در انواع آپارتمان ها و میزان قیمت اجاره آن ممکن است تاثیر داشته باشد.
علاوه بر قیمت، نکات زیادی وجود دارد که هنگام اجاره آپارتمان به آن دقت کنید. اولین نکته موقعیت محلی آپارتمان و نزدیکی آن به امکانات رفاهی است که در آینده و در زمان معرفی مناطق شهر به تفصیل از آن سخن خواهیم گفت. همچنین باید بدانیم داخل ساختمان چه امکانات رفاهی وجود دارد. بسیاری از ساختمان ها امکاناتی مانند سالن های ورزش، استخر سرپوشیده یا روباز، سالن اجتماعات و حتی کتابخانه را در اختیار ساکنین قرار می دهند که البته هرچه این امکانات مفصل تر باشد طبیعی است اجاره بهای واحد مسکونی بیشتر خواهد بود. به همین دلیل تازه واردین بخصوص در بدو ورود که باید خیلی حساب شده تر مخارج را تنظیم کرد بهتر است مراقب باشند هزینه اضافی بابت خدماتی که از آن استفاده نمی کنند نپردازند.
نکته دیگر شرایط استفاده از پارکینگ سرپوشیده برای ساکنین است. معمولا در آپارتمان های اجاره ای مبلغی جداگانه برای داشتن یک فضا برای پارک ماشین دریافت می شود که باید قبل از تنظیم قرارداد از آن اطلاع حاصل کنید. همین طور باید بدانید که آیا فضایی برای پارک کردن ماشین میهمان های شما در ساختمان پیش بینی شده و شرایط استفاده از آن چیست.
نکته دیگری که در اجاره آپارتمان می تواند مهم باشد لاندری یا رختشوی خانه است. در بعضی آپارتمان ها فضایی به ماشین لباسشویی و خشک کن اختصاص داده شده که البته معمولا تعداد این نوع آپارتمان ها زیاد نیست. در اغلب آپارتمان ها رختشوی خانه های عمومی وجود دارد که ممکن است برای هر طبقه یا تنها در یکی از طبقات (اولین یا آخرین طبقه آپارتمان) تعبیه شده باشد که برای هر بار استفاده لازم است از سکه های ۲۵ سنتی (کوارتر) یا یک دلاری (لونی) استفاده کنید و یا اگر ماشین ها مجهز به سیستم استفاده از کارت باشند از کارت های شارژشده بهره بگیرید.
نکته دیگری که ممکن است برای بعضی افراد مهم باشد شرایط نصب دیش ماهواره در آپارتمان است. بسیاری از هموطنان بخصوص در ماه ها و سالهای اول اقامت خود تمایل دارند از شبکه های ماهواره ایرانی استفاده کنند اما در بعضی آپارتمان ها چنین اجازه ای به ساکنین داده نمی شود و یا موقعیت واحد ساختمانی به شکلی است که نصب و استفاده از ماهواره ممکن نیست که باید در صورت تمایل از این موارد اطمینان حاصل شود.
قسمتهای دیگر راهنمای زندگی در مونترال برای مهاجران در لیست زیر موجود می باشد.
- قسمت اول : انواع آپارتمان مسکونی در مونترال
- قسمت دوم : اسکان در خانه های دوبلکس
- قسمت سوم : اسکان در تاونهاوس townhouse
- قسمت چهارم : انواع خانه در مونترال
- قسمت پنجم : آشنایی با منازل یک طبقه (بانگالو)
- قسمت ششم : آشنایی با خانههای Split-level
- قسمت هفتم : آشنایی با برخی اصطلاحات در ارتباط با خانه
- قسمت هشتم : نکاتی درباره اجاره خانه در شهر مونترال-بخش اول
- قسمت نهم : نکاتی درباره اجاره خانه در شهر مونترال-بخش دوم
- قسمت دهم : آشنایی با محلههای مونترال-بخش اول
- قسمت یازدهم : آشنایی با محلههای مونترال-بخش دوم
- قسمت دوازدهم : محلههای ایرانینشین مونترال- بخش اول
- قسمت سیزدهم : محلههای ایرانینشین مونترال – بخش دوم – مرکزشهر و وستآیلند
- قسمت چهاردهم : سیستم حمل و نقل عمومی در شهر مونترال- بخش اول
- قسمت پانزدهم : سیستم حمل و نقل عمومی در شهر مونترال- بخش دوم
- قسمت شانزدهم : سیستم حمل و نقل عمومی در شهر مونترال- بخش سوم
- قسمت هفدهم : تاکسی و اتومبیل کرایهای در مونترال
- قسمت هجدهم : سایر وسایل نقلیه عمومی در مونترال
- قسمت نوزدهم : دریافت گواهینامه رانندگی در مونترال
- قسمت بیستم : نکات تکمیلی در دریافت گواهینامه رانندگی در مونترال
- قسمت بیست و یکم : حقوق مالک و مستاجر در کبک
- قسمت بیست و دوم : تمدید یا فسخ قرارداد اجاره خانه در کبک
توجه: این مطلب پیش از این در تاریخ ۱۴ بهمن ۸۹ در همین وب سایت منتشر شده است
ثبت دیدگاه