در مطلب قبلی در مورد یکی از شیوه های مهم کاریابی در کانادا نکاتی بیان شد. در این مطلب و مطلب مرتبط آتی به بیان توصیه ها و نکاتی که می تواند شما را در این امر یاری رساند می پردازیم.
تماس با موارد کمتر مهم و احتمال کم: یک قاعده کلی در مورد همه روش های کاریابی می گوید که در آغاز، سراغ غیرمحبوب ترین ها یا غیرممکن ترین ها بروید! معنای آن چیست؟ یعنی مثلا در کلد کالینگ در روزهای اول تماس، سراغ شرکت ها و موسساتی بروید که در فهرست انتخابی شما وزن کمتری دارند حالا چه به این دلیل که شما علاقه زیادی به کار در آنها ندارید یا اینکه آنها را خیلی دور از دسترس می بینید. این توصیه به این دلیل است که شانس خود در موارد مهم تر را به دلیل عدم آمادگی کامل و دقیق و موثر برای معرفی درست خود و یا فقدان تمرین مناسب کاهش ندهید. به مرور و بعد از چند تماس، شما هم اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنید، هم خطاها و ضعف های خود را بهتر شناسایی می کنید و هم با ترفندهایی که باید از طریق آنها موانع موجود را از سر راه بردارید تا بتوانید با فرد مورد نظر خود صحبت کنید بیشتر آشنا می شوید.
زمان بندی درست تماس ها: نکته ای که پیش از این بیان شد به بیانی دیگر در باره تماس های هر روز هم صادق است یعنی بهتر است که اولین تماس روزانه را به عنوان دستگرمی در نظر بگیرید و آن را به موارد کم اهمیت تر اختصاص دهید. البته هیچ کدام از این مثال ها به معنای دستکم گرفتن هیچ گونه تماسی نیست. شاید اولین تماس شما در اولین روز آغاز این روش با فرد درست و در زمان درست باشد و وی شما را به مصاحبه دعوت کند پس باز تاکید می کنم که هیچ وقت هیچ تماسی را بی اهمیت ندانید اما به هر حال تجربه نشان داده که تقسیم درست تماس ها و زمان بندی مناسب کمک زیادی به حفظ انرژی و افزایش موفقیت شما در تماس های اصلی می کند.
آمادگی برای سناریوهای مختلف: شما باید با مطالعه احتمالات مختلف در پاسخ گویی افراد آن طرف خط، خود را برای فرضیات متفاوت آماده کنید؛ مثلا اگر فرد منشی برای از سربازکنی گفت که آقای فلانی الان پشت میزشان نیستند، شما نباید صرفا تشکر و خداحافظی کنید! هر چقدر آمادگی های شما برای حالات مختلف بیشتر باشد، احتمال به نتیجه رسیدن یعنی گفتگو با فرد اصلی بیشتر می شود. البته به مرور که تعدادی تماس بگیرید با این حالات و ترفندهای مختلف بیشتر آشنا می شوید اما قبل از تماس، مطالعه حالت های مختلف و تمرین آنها و اجرای بهترین روش های توصیه شده به شما کمک می کند که تماس پرثمرتری داشته باشید. همان طور که در مطلب قبلی هم اشاره کردم لازم است تا متن های کوتاهی را از پیش آماده داشته باشید. همه این متن ها لزوما بحث معرفی شما نیست بلکه برخی از آنها تمرین نحوه مقابله با ترفندهای منشی هاست.
تماس با افراد در ساعات پایانی کار و خارج از زمان اداری: یکی از راه های مناسب برای رساندن صدای خود به افراد مورد نظر مثلا مدیر منابع انسانی فروشگاه یا شرکت، دانستن شماره تلفن داخلی آنهاست. برای این کار می شود برخی مواقع از دایرکتوری های موجود استفاده کرد. گاهی مجلات تخصصی در شماره های ویژه خود چنین افرادی را معرفی می کنند. زمان هایی باید سراغ وبسایت های ارتباطات اجتماعی و social networking رفت. برخی مواقع هم گفتگو با یک نفر درون مجموعه خیلی کمک می کند. همین جاست که حضور در نمایشگاه های معرفی مشاغل job fairs یا سمینارها و گسترش ارتباطات غیررسمی به شما در یافتن اطلاعات تماس افراد تصمیم گیر در زمینه اشتغال کمک می کند. اما یک روش مفید دیگر وقتی شما می دانید که نام افراد چیست این است که در ساعات تعطیل که کسی تلفن شرکت را جواب نمی دهد به همان شماره عمومی شرکت زنگ بزنید. معمولا سیستم اتوماتیک پاسخ گویی به یک شکلی به شما می گوید که چگونه اسم فرد را در دایرکتوری تلفن شرکت انتخاب کنید (عموما باید حرف اول اسم یا فامیل آن فرد را وارد کنید) و آنگاه بعد از تایید اسم فرد، شما به سیستم ضبط صدا منحصر به همان فرد دسترسی خواهید داشت و می توانید عبارات از پیش آماده شده خود را با خیال راحت بیان کنید. حسن این کار این است که برخلاف ساعات کاری در روز، شما با منشی و سایر افرادی که مانع رسیدن صدای شما به آن فرد هستند روبرو نمی شوید اما بدی آن این است که مکالمه واقعی هم میان شما و وی در نمی گیرد. اما اگر آن فرد، گفتگو با شما را مفید بداند حتما با شما تماس خواهد گرفت. البته توصیه می شود که در زمان ضبط صدای خود، اعلام شما تماس خود را فراموش نکنید!
آمادگی های ذهنی برای سایر موارد: همان طور که بیان شد کلد کالینگ با یک مصاحبه شغلی تلفنی phone interview تفاوت دارد اما مشابهت هایی هم بین آنها وجود دارد و همان طور که قبلا بین شد این احتمال هم وجود دارد که کلد کالینگ در ادامه، به یک گفتگوی شغلی تبدیل شود مثلا فرد آن سوی خط درباره سوابق شغلی و تحصیلی شما، داشتن تجربه در یک نوع از پروژه های خاص، نحوه آشنایی تان با آن کمپانی و موضوعاتی از این دست پرسش کند. معمولا دلیل این امر این است که آن فرد واقعا به چنین فردی نیازمند است و اینکه یک دفعه شما را برای دیدار رو در رو دعوت نمی کند این است که می خواهد مطمئن شود وقتش بی دلیل تلف نمی شود و می خواهد تا حدودی از اینکه شما فرد مناسبی برای آن کار هستید اطمینان حاصل کند؛ به همین دلیل بد نیست که خود را برای چنین وضعیتی آماده کنید. یکی از مهم ترین موارد که می تواند نظر طرف مقابل را جلب کند، نشان دادن میزان آگاهی های شما از فعالیت های شرکت است. مثلا فرض کنید شما به شکلی توانسته اید با مدیر بخش توسعه شبکه های گازرسانی فلان شرکت نفت و گاز تماس بگیرید. اگر در لابلای گفتگو به این نکته اشاره کنید «می دانم که الان در حال کار روی خط لوله …هستید، من بیش از ۱۵ سال سابقه کار به ویژه در زمینه ….و …. دارم …» این عبارت کوتاه هم به مدیر مربوطه به طور فشرده اشاره ای به میزان تخصص و مهارت های شماست و می تواند مسیر گفتگو را به سمتی که میدان بازی شماست ببرد و هم برای وی جذاب است چون نشان می دهد که شما برای آشنایی با فعالیت های شرکت، وقت گذاشته اید و یک جویای شغل باری به هر جهت نیستید. درباره اینکه این نوع اطلاعات را از کجا باید کسب کرد پیشتر به دفعات مختلف توضیح داده ایم اما باید متذکر شد که این میزان دقیق شدن و وقت صرف کردن را در مورد شرکت هایی که کار در آنها برای شما اهمیت زیادی دارد بگذارید و نه همه مواردی که فهرست کرده اید چون در این صورت انرژی بیش از اندازه ای را برای این روش مصرف کرده اید و اگر امکان گفتگو با فرد مناسب فراهم نشود عملا همه اندوخته را از دست داده اید. اما در مواردی که مهم تر است و اطلاعات بیشتری کسب کرده اید اگر برای گفتگو با افراد وقت و اصرار و سماجت بیشتری داشته باشید جای دوری نمی رود.
در این باره در مطلب بعدی بیشتر توضیح خواهم داد. همان طور که در مطلب قبلی بیان شد، به پرسش ها و کامنت های مطرح شده در پایان مطالب خواهیم پرداخت.
ثبت دیدگاه