جمعیت جهان و مسئله مهاجرت
16 آگوست 2009 - 1:13
بازدید 392
13

   گزارش سی ان ان در چهارشنبه ۱۲ آگست، تصویری روشن‌تر از وضعیت جمعیتی جهان در چند دهه آینده ترسیم می‌کند.  بر پایه این گزارش مبتنی بر یک پژوهش معتبر، جمعیت جهان تا دو سال آینده یعنی سال ۲۰۱۱ از مرز ۷ میلیارد نفر خواهد گذشت که بخش عمده‌ای از این رشد به کشورهای در […]

ارسال توسط :
پ
پ

 

 گزارش سی ان ان در چهارشنبه ۱۲ آگست، تصویری روشن‌تر از وضعیت جمعیتی جهان در چند دهه آینده ترسیم می‌کند.

 بر پایه این گزارش مبتنی بر یک پژوهش معتبر، جمعیت جهان تا دو سال آینده یعنی سال ۲۰۱۱ از مرز ۷ میلیارد نفر خواهد گذشت که بخش عمده‌ای از این رشد به کشورهای در حال رشد و کشورهای فقیر تعلق دارد به طوریکه در ۴ دهه آینده، قریب به ۹۷ درصد رشد جهانی جمعیت در آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و منطقه کربین اتفاق می‌افتد.

یکی از محققین این پژوهش بیان می‌کند که «از ۱.۲ میلیارد جوان در جهان، قریب به ۹۰ درصد در کشورهای در حال رشد زندگی می‌کنند و از این میان، ۸۰ درصد آنها متعلق به آسیا و آفریقا هستند.»

این افراد کسانی هستند که برای دستیابی به تحصیلات بالاتر، فرصت‌های شغلی بهتر و بهداشت و درمان مطمئن‌تر، روستاها را به مقصد شهرها، و کشورهای فقیر و در حال توسعه را به مقصد کشورهای توسعه یافته ترک می‌کنند و موجی عظیم از مهاجرت درون- کشوری و بین کشوری را در ۴ دهه آینده رقم خواهند زد.

 در جهان توسعه یافته بیشترین رشد جمعیت متعلق به آمریکا و کانادا است که نیمی از آن از طریق پذیرش مهاجر جدید و نیمی دیگر از طریق افزایش نرخ زاد و ولد تامین خواهد شد و در حالیکه در آفریقا، هر زن به طور متوسط ۶ تا ۷ فرزند در ایام زندگی به دنیا خواهد آورد، این رقم برای هر زن آمریکایی ۲ و کانادایی ۱.۵ خواهد بود.

 برای روشن‌تر شدن ابعاد بحث، این پژوهش دو کشور کانادا و اوگاندا را با یکدیگر مقایسه کرده است که هم اکنون به ترتیب حدوداً ۳۱ و ۳۴ میلیون نفر جمعیت دارند. بر اساس محاسبات این تحقیق، در سال ۲۰۵۰ جمعیت کانادا حدود ۴۲ میلیون نفر خواهد بود (حدود ۳۳ درصد افزایش) در حالیکه اوگاندا با معضلات یک جمعیت ۹۶ میلیون نفری (حدود ۳ برابر- ۳۰۰ درصد- جمعیت فعلی) دست و پنجه نرم خواهد کرد. در واقع، این تحقیق نشان می‌دهد که با میزان رشد فعلی جمعیت، چگونه کشورهای فقیر و در حال رشد با معضلات به مراتب شدیدتری در چند دهه آینده مواجه خواهند بود.

 این تحقیق همچنین بیان می‌کند که هند در سال ۲۰۵۰، با یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر، پرجمعیت‌ترین کشور جهان خواهد بود و چین را با یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر پشت سر خواهد گذاشت. آمریکا نیز با حدود ۴۴۰ میلیون نفر در رتبه سوم خواهد بود.

 رشد جمعیت از ۵ میلیارد به ۶ میلیارد نفر حدود ۱۲ سال طول کشید و برای رسیدن به ۷ میلیارد نیز تقریباً همین میزان زمان نیاز بود که هر دو عدد، در تاریخ جمعیت بشر بی‌سابقه و نگران کننده محسوب می‌شوند و تبعات سیاسی، اجتماعی و زیست محیطی شدید و عمیقی بر جوامع بشری و کل طبیعت بر جای گذاشته‌اند. با ایجاد چنین شکاف جمعیتی عظیم در میان کشورها و قاره‌ها، به نظر می‌رسد پدیده مهاجرت و تبعات آن، از  جدی‌ترین مباحث دهه‌های آینده باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar