در ساعات پایانی روز دوشنبه اول دسامبر از سوی وزارت مهاجرت کانادا مقررات قابل اجرا از اول ژانویه ۲۰۱۵ برای سیستم Express Entry در قالب یک بخشنامه وزارتی یا Minisetrial Instructions اعلام شد. این سیستم یک برنامه مهاجرتی نیست بلکه روش جدیدی برای دریافت پرونده است به تعبیر دیگر به جای اینکه مانند قبل همه پرونده ها بررسی شوند دولت فدرال از میان پرونده های دریافت شده در این سیستم متقاضیان مورد نظر خود را برای اقدام در برنامه های نیروی متخصص فدرال، فنی و حرفه ای فدرال، تجربه کانادایی فدرال انتخاب می کند. توجه به این نکته ضروری است که در برنامه نیروی متخصص نوع رشته شغلی و ظرفیت از این پس موضوعیت ندارد. علاوه بر این بر اساس این بخشنامه برنامه ای سرمایه گذاری و کارآفرینی فدرال همچنان بسته می مانند.
نکات مهم در این اعلامیه این است که اولا برنامه های موجود فدرال تا روز آخر دسامبر ۲۰۱۴ باز هستند بنابراین پرونده هایی که تا این تاریخ به اداره مهاجرت می رسند بر اساس مقررات فعلی رسیدگی می شوند. دوم اینکه برنامه های کبک شامل نیروی متخصص، کارآفرینی، خوداشتغالی، تجربه کانادایی و سرمایه گذاری به هیچ عنوان از این مقررات تاثیر نمی گیرند.
چه کسانی می توانند در Express Entry System که از این پس آنرا EES میخوانیم برای بررسی پرونده اقامت دایم کانادا درخواست بدهند؟
تقریبا می توان گفت که محدودیتی نیست و همه افراد می توانند درخواست بدهند به شرط اینکه در تعریف یکی از برنامه های نیروی متخصص، فنی و حرفه ای و یا تجربه کانادایی بگنجند و دوم اینکه ظرف ۳۰ روز از اقدام Expression of Interest رزمه خود را در بانک اشتغال وابسته به سازمان منابع انسانی و توسعه کانادا وارد کند. بنابراین محدودیت رشته، نوع سابقه کار و نیز سنی وجود ندارد هر چند همه این فاکتورها در انتخاب متقاضی موثر است.
سیستم Express Entry چگونه کار می کند؟
در این سیستم متقاضیان باید اطلاعات خود را در یک سیستم الکترونیک آنلاین وارد کنند که به آن Expression of Interest گویند و از این پس به آن EOI خواهیم گفت. ظرف ۳۰ روز از این تاریخ نیز باید رزمه متقاضی در سیستم بانک اشتغال سازمان منابع انسانی وارد شود مگر در موارد استثنایی که شامل افرادی که در کانادا نیستند و یا مجبور به ارایه EOI کاغذی هستند نمی شود.
سیستم الکترونیک اداره مهاجرت به محض دریافت EOI با توجه به اطلاعات وارد شده امتیازات متقاضی را محاسبه می کند و بر اساس آن به متقاضی رتبه (Ranking) می دهد. به این ترتیب متقاضی می داند که از نظر کیفیت پرونده در چه رتبه ای در مقایسه با دیگر متقاضیان دارد.
نام متقاضی در سیستم می ماند و می تواند هر زمان با تغییر شرایط پرونده خود رتبه جدیدی دریافت کند مثلا اگر نمره زبان بالاتری گرفت در این مدت وضعیت وی بهتر خواهد شد.
اگر رتبه مناسبی یافت سیستم به طور اتوماتیک برای او دعوتنامه invitation صادر می کند که بر اساس آن ۶۰ روز فرصت دارد برای دریافت اقامت دایم کانادا درخواست دهد. اینکه چه رتبه ای برای صدور دعوتنامه توسط سیستم مناسب است هنوز روشن نیست ولی روشن است که اولا سیستم رقابتی است و دوم اینکه نیاز کانادا به کیفیت افراد ترجیح داده شده و سیستم خود تعیین می کند که تا چه رتبه ای را در هررشته برای ارسال درخواست اقامت دعوت می کند. اگر اینطور باشد و سیستم حداقل رتبه مورد نیاز برای دریافت دعوتنامه را اعلام نکند به هیج وجه نمی توان پیش بینی کرد آیا فردی دعوتنامه خواهد گرفت یا خیر و اینکه چه زمانی در این بازه زمانی یک ساله این اتفاق خواهد افتاد.
نکته مهم اینکه به محض اینکه دعوتنامه صادر شد خودبخود اطلاعات وارد شده در سیستم به فرمهای درخواست منتقل می شود بنابراین اطلاعات EOI موجود در سیستم در صورت دریافت دعوتنامه بدون تغییر باید در فرم بیاید.
پس از دریافت دعوتنامه یا فرد آنرا می پذیرد یا رد می کند در صورت رد دعوتنامه از سوی متقاضی ممکن است در باقی مانده مدت یکساله EOI دعوتنامه دیگری نیز بگیرد. اگر در مدت ۶۰ روزه پس از دعوتنامه نه آنرا رد کند و نه درخواست خود را بفرستد به طور خودکر از سیستم حذف می شود.
سیستم امتیاز بندی چگونه است؟
همانگونه که گفته شد رتبه بندی افرد بر اساس امتیازی است که کسب می کنند. در این برنامه سیستم امتیاز بندی می توان گفت پیچیده ای تعریف شده است.
متقاضیان به دو دسته مجرد و غیر مجرد تقسیم شده اند و هر فرد می تواند تا ۱۲۰۰ امتیاز کسب کند.
امتیاز بندی در سه دسته فاکتور تعریف شده است شامل:
۱- فاکتور سرمایه انسانی اولیه (Core Human Capital Factors) که از این پس به آن CHCF می گوییم و شامل سن (حداکثر مجرد ۱۰۵ و غیر مجرد ۱۰۰)، سطح تحصیلات (حداکثر مجرد ۱۵۰ و غیرمجرد ۱۴۰) ، سطح زبان (حداکثر ۱۳۶+۲۴ برای مجرد و ۱۲۸+۲۲ برای غیر مجرد) و میزان سابقه کار کانادایی (جداکثر برای مجرد ۸۰ و برای غیر مجرد ۷۰) است که در آن افراد مجرد می توانند تا ۵۰۰ امتیاز کسب کنند و افراد غیر مجرد ۴۶۰ امتیاز می گیرند. ۴۰ امتیاز نیز همسر متقاضی می تواند داشته باشد
۲- فاکتور قابل انتقال بودن مهارت (Skill Transferability Factors) که از آن پس به آن STF می گوییم و متقاضی می تواند در آن حداکثر ۱۰۰ امتیاز کسب کند و شامل ترکیبی از المانهای بالاست به این معنی که:
– متناسب با ترکیب سطح زبان و سطح تحصیلات می تواند برای متقاضی تا ۵۰ امتیاز دریافت کرد
– متناسب با ترکیب سطح زبان و سابقه کار غیر کانادایی می توان برای متقاضی ۵۰ امتیاز گرفت
– متناسب با ترکیب سابقه کار کانادایی و سابقه کار غیر کانادایی می توان تا ۵۰ امتیاز گرفت
– متناسب با ترکیب داشتن گواهی صلاحیت شغلی استان با سطح زبان می تواند تا ۵۰ امتیاز به متقاضی داد
۳- فاکتور دارا بودن گواهی PNP از یکی از استانها و یا داشتن پیشنهاد شغل Arranged Employment از یک کارفرمای کانادایی که هر یک از این شرایط می تواند به متقاضی ۶۰۰ امتیاز بدهد.
آنچه باید در نظر گرفت:
همانگونه که روشن است این سیستم هنوز به شفافیت کافی نرسیده است و زوایای مبهم زیادی دارد ولی براحتی می توان گفت که
– سیستم هوشمندی است و باید با دقت و فهم دقیق عمل کرد.
– در حقیقت این سیستم دو وجه دارد یک وجه آن مهاجرتی است ولی وجه مهمتر آن اشتغال است و لازم است که در ارزیابی اطلاعات قبل از ورود آنها به سیستم اطلاعات کافی در مورد اشتغال در کانادا وجود داشته باشد.
– سیستم رقابتی است و افراد با هم در گرفتن دعوتنامه در زمان معین رقابت می کنند. دولت فدرالُ دولتهای استان و یا کارفرمایان می توانند افراد را از استخر اطلاعات موجود جدا کنند و مسیر اقامت را هموار کنند.
با در نظر گرفتن نکات بالا سیستم به خوبی نشان می دهد که اقدام در این سیستم صرف تکمیل فرم و ورود اطلاعات نیست و هر پرونده ای نیازمند تحلیل دقیق پرونده است.
شرکت خدمات مهاجرتی کنپارس با همکارانی با تجربه ارزشمند آماده است که در این زمینه به متقاضیان کمک کند. به زودی شرایط ویژه قبول پرونده در این برنامه را اعلام خواهیم کرد.
توصیه می کنم از هم اکنون فرم ارزیابی ما را در سایت تکمیل کنید
ثبت دیدگاه