وبسایت Workopolis اخیرا در یک نظرسنجی از کارفرمایان بزرگ سرتاسر کانادا، از آنان پرسیده است که برنامههای استخدامیاشان برای سال آینده چیست و به دنبال چه نوع کاندیداهایی و با چه ویژگیهایی هستند. (این وبسایت از کاندیداها هم خواسته تا نظراتشان را در مورد بازار کار بیان کنند. در مقایسه پاسخهای این دو گروه چنین به نظر میرسد که اختلاف نظرهایی بین کارفرمایان و جویندگان کار وجود دارد. خلاصه این نظرات در گزارشی به نام Mind the Gap منتشر شده است.)
یکی از یافتههای جالب این است که کارفرمایان میگویند بسیاری از کاندیداها فاقد آندسته از مهارتهای نرمی هستند که برای انجام شغل مورد نظر به آنها نیاز دارند. به این موضوع هم با دقت بیشتری در مقاله What employers are looking for پرداخته شده است.
یکی دیگر از موضوعات مهمی که اینروزها در بازار کار خیلی زیاد مورد توجه قرار گرفته است این است که میبینیم هرچه مهارتهای سخت یک کاندیدا برای کار در یک شغل بیشتر میشود، فاصله بیشتری بین او و نیازهای بیزینسها ایجاد میگردد.
در تحقیق تازهای که اخیرا CIBC World Markets منتشر نموده، حوزههایی که در آنها کمبود نیروی کار در حال افزایش است و نیز حوزههایی که در آنها مازاد نیروی کار وجود دارد مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتهاند. عدم ارتباط بین این دو حوزه سبب میشود تا میزان بیکاری بیشتر از آن چیزی باشد که واقعا باید باشد و از سوی دیگر مشاغلی هم باشند که نیروی کار برای آنها یافت نشود. برای مثال در مشاغلی مثل معلمی، نیروهای تولیدی، قصابی، نانوایی، آرایشگری، نیروهای دفتری و مدیران اداری با رشد فزاینده نیروهای طالب این مشاغل مواجه هستیم.
این در حالی است که همزمان با این افزایش، در حوزه مشاغل مرتبط با بهداشت از جمله پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری گرفته تا مشاغل دیگری در این حوزه مثل تکنسینهای پزشکی و کارگران پشتیبانی با کمبود نیرو مواجهیم. نیروهای کار در حوزههای علمی دیگر و نیز معدنکاران و مهندسان نیز از جمله نیروهایی هستند که به اندازه کافی وجود ندارند.
بنابر این میتوان فهرست مشاغل زیر را فهرستی از دو گروه مشاغلی دانست که در آینده نهچندان دور رشد بازار کار برای آنها رونق زیادی خواهد داشت و برعکس. شاید بد نباشد که اگر میتوانید راه خود را از مشاغل گروه دوم جدا کنید.
مشاغلی که در آنها نشانههای کمبود نیروی متخصص به چشم میخورد
- مدیران در رشتههای مهندسی، معماری، علوم و سیستمهای اطلاعاتی
- مدیران در رشتههای بهداشتی، آموزشی و خدمات اجتماعی و کامیونیتی
- مدیران در بخش ساخت و ساز و حمل و نقل
- حسابرسان، حسابداران و متخصصان سرمایهگذاری
- متخصصان منابع انسانی و خدمات بیزینسها
- مشاغل تخصصی در زمینه علوم کاربردی و طبیعی
- متخصصان علوم فیزیکی
- متخصصان علم زیستی
- متخصصان مهندسی عمران، مکانیک، برق و شیمی، سایر حوزههای مهندسی
- مشاغل حرفهای در حوزه بهداشت و درمان
- پزشکان، دندانپزشکان و دامپزشکان
- روانشناسان، مددکاران اجتماعی، مشاوران، افسران بازپروری و روحانیون (منظور کسانی است که در مکانهایی چون بیمارستان، زندان … به ارائه خدمات مذهبی مشغولند)
- سوپروایزرها، معدنکاران، معدنکاران زیرزمینی نفت و گاز، حفاران نفت و گاز و کارگران مرتبط
- سوپروایزرها در بخش تولید
مشاغلی که در آنها نشانههای مازاد نیروی کار به چشم میخورد
- سوپروایزرهای اداری
- مشاغل اداری، مهارتهای عمومی دفتری
- اپراتور ملزومات اداری و دفتری
- کارمندان مالی و بیمه
- مشاغل توزیع و نشر ایمیل، نامه و پیام
- معلمان و مشاوران ابتدایی و دبیرستان
- سوپروایزرهای فروش و خدمات
- فروشندگان و صندوقداران
- مشاغل در خدمات غذایی و آشامیدنی
- مشاغل تفریحی و راهنمایان تور و تفریحات
- دیگر دستاندرکاران امور مسافرت، اسکان و تفریحات
- مشاغل فنی در زمینه خدمات شخصی
- قصابان و نانوایان
- رویهکوب مبل و پردهدوز، خیاط، تعمیرکار کفش، جواهرساز و مشاغل وابسته
- متخصصان ماهیگیری با کشتی و کاپیتانها و ماهیگیران
- اپراتور ماشینآلات و کارگران مرتبط در صنایع پردازش محصولات فلزی و معدنی
اگر شما هم در یکی از مشاغل بالا متخصص هستید که در آنها تعداد زیادی نیرو برای تعداد کمی شغل با هم در رقابت هستند، شاید زمان مناسبی باشد که مسیرتان را تغییر دهید. خبر خوب این است که در حال حاضر حوزههای زیادی هم هستند که در آنها کمبود نیرو به چشم میخورد.
برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.
ثبت دیدگاه