تحقیق تازهای نشان داده است که در سه شهر بزرگ کانادا یعنی تورنتو، مونترال و ونکوور، آن دسته از جویندگان کار که در زومهاشان نامهای انگلیسی به چشم میخورد مثلا کرگ براون، نسبت به کسانی که اسمهایشان تلفظی خارجی دارد از شانس بالاتری برای یافتن کار برخوردار هستند و این مسئله صرف نظر از سه مسئله داشتن یا نداشتن تجربه کار، تحصیلات و یا مهارت زبانی آنان است.
بر اساس این تحقیق که توسط دو محقق به نامهای فیلیپ اورئوپولوس و دایان دشیف از دانشگاه تورنتو انجام شده، در شهر تورنتو کسانی که دارای نامهای انگلیسیتر هستند ۴۷ درصد بیشتر از کسانی که دارای نامهای هندی یا چینی هستند، شانس این را دارند که بعد از ارائه رزومهاشان با آنها تماس گرفته شود. این میزان در شهر مونترال به ۳۹ درصد و در شهر ونکوور به ۲۰ درصد میرسد.
این نتایج بر مبنای تحقیقی استخراج شده که آقای اورئوپولوس در سال ۲۰۰۹ انجام داده و مشخصا بر کارفرمایان ناحیه تورنتو متمرکز بوده است.
تحقیقات بعدی او نشان دادند که چرا کارفرمایان برای انتخاب نیروهای خود و تنها با توجه به نام افراد چنین رفتار تبعیضآمیزی از خود بروز میدهند. این محققان به طور تصادفی و در فاصله ماههای فوریه تا سپتامبر گذشته حدود ۸ هزار رزومه مختلف غیرواقعی را برای مشاغل پست شده خواهان نیرو در سه شهر مذکور ارسال نمودند. همه این مشاغل در نظر داشتند فردی را به کار بگیرند که حداقل یک مدرک لیسانس و چهار تا شش سال سابقه کار داشته باشد. برخی از این CVها نامهای انگلیسی مثل جیل اسمیت داشتند و برخی دیگر دارای اسامی یونانی، هندی یا چینی مثل لوکاس مینسوپولوس و یا یانگ ژنگ بودند.
بر اساس یافتههای این محققان، برای رزومههایی که اسامی یونانی، چینی یا هندی داشتند احتمال تماس کارفرمایان با آنها کمتر میشد. آقای اورئوپولوس میگوید: «حتی اگر این گروه از متقاضیان دارای تحصیلات کانادایی و سابقه و تجربه کار کانادایی هم بودند، باز هم تفاوتهایی وجود داشت که فقط ناشی از نام این افراد بود.»
در دومین بخش این تحقیق از متخصصان بخش HR یا نیروی انسانی پرسیده شد که به نظرشان به چه دلیل افرادی که دارای اسامی خارجی هستند کمتر برای مصاحبه فراخوانده میشوند. این متخصصان به طور معمول در پاسخ خود علت را تفاوت در میزان آشنایی به زبان و یا مهارتهای اجتماعی دانسته بودند در حالیکه در بسیاری از این رزومهها به طور مشخص عنوان شده بود که فرد صاحب رزومه به یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسه تسلط کامل دارد و دارای تجربه کانادایی کافی نیز هست.
به اعتقاد آقای اورئوپولوس برای این موقعیت یعنی تماس کمتر گرفتن از طرف کارفرمایان با صاحبان رزومههایی که اسامی خارجی دارند، میتوان تعبیر بهتری به کار برد که همان تبعیض «ناخودآگاه» است.
در این تحقیق بین شاغلان متولد کانادا یا به عبارت بهتر کانادایی و شاغلان مهاجر نیز از نظر اختلاف در میزان اشتغال و میزان درآمد تفاوت بارزی مشاهده شد. بر اساس گزارش ماهانه Toronto Immigrant Employment Data Initiative نرخ بیکاری در ماه گذشته برای شاغلان کانادایی ۵.۴ درصد بود، برای همه مهاجران ۸.۳ درصد بود و این نرخ در مورد مهاجران جدیدتر به ۱۳.۴ درصد میرسید. دادههای حاصل از این نظرسنجی نشان داد که میزان دستمزد در مهاجران تازهتر ۴۹ درصد کمتر از متولدین کانادایی است و این در حالی است که غالب این مهاجران نیز معمولا از نظر تحصیلی در ردههای بالاتری هستند.
مجری این تحقیق برای برطرف ساختن این مشکل چندین راهحل پیشنهادی ارائه میکند. یکی از این راهحلها این است تا مسئولان استخدام نیرو را از وجود تمایل به تبعیضاتی از این دست آگاه ساخته و به آنان آموزشهای لازم داده شود و نیز در مورد راههای بهتر برای کاستن از میزان این تبعیض فکر شود.
وظیفه تامین هزینه لازم برای انجام این تحقیق را دو نهاد Metropolis British Columbia و Human Resources and Skills Development Canada به طور مشترک تقبل نموده بودند.
برای مشاهده اصل مطلب اینجا کلیک کنید.
یادآوری: اسامی ایرانی به دلیل سهولت در بیان و نزدیکی آوایی بیشتر با زبان انگلیسی مشکل کمتری دارد اما در همین مورد هم رعایت نکاتی کار را تسهیل می کند که یکی از انها تغییر نام در بازار کار است. قبلا در این مورد به تفصیل سخن گفته ایم. لطفا به این مطلب نگاه کنید.
ثبت دیدگاه