آشنایی با آزمون GMAT – قسمت اول
24 اکتبر 2009 - 0:42
بازدید 660
10

   همانطور که پیشتر بیان شد در قالب مجموعه ای از پست ها تحت عنوان «معرفی آزمون های استاندارد در کانادا» قصد داریم تا شما را با طیف گسترده ای از این آزمون ها آشنا کنیم و برای آغاز آزمون معروف GMAT را برگزیده ایم.     در این مجموعه به این مسائل می پردازیم: […]

ارسال توسط :
پ
پ

 

 
همانطور که پیشتر بیان شد در قالب مجموعه ای از پست ها تحت عنوان «معرفی آزمون های استاندارد در کانادا» قصد داریم تا شما را با طیف گسترده ای از این آزمون ها آشنا کنیم و برای آغاز آزمون معروف GMAT را برگزیده ایم.

 

 

در این مجموعه به این مسائل می پردازیم:

  • آزمون GMAT چیست و برای چه کسانی کاربرد دارد؟
  • از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
  • شیوه ارزیابی و امتیازدهی به آن چگونه است؟
  • شرایط و هزینه های ثبت نام آن چیست؟
  • مکان های برگزاری آزمون کجاست؟
  • منابع بیشتر برای مطالعه

 

آزمون GMAT چیست و برای چه کسانی کاربرد دارد؟

 

 

GMAT که مخفف Graduate Management Admission Test است (و به صورت جی-مت با فتح میم G-mat تلفظ می شود) امروزه به یکی از مهم ترین ابزارهای سنجش بخشی از توانایی های متقاضیان شرکت در دوره های MBA (Master of Business Administration) و دوره های نزدیک و مشابه آن نظیر MPA (Master of Public Administration) شناخته شده است و تقریباً هیچ مدرسه، کالج یا دانشگاه معتبر برگزار کننده این دوره ها نیست که ارائه نمره GMAT را به عنوان یکی از شروط بررسی پرونده متقاضی اعلام نکند. همچنین تعداد زیادی از دانشگاه هایی که دروس Business در دوره دکترا (PhD) آنها نظیر امور مالی، حسابداری و اقتصاد حوزه اصلی محسوب می شود نمره این آزمون را شرط پذیرش فرد می دانند.

 

این آزمون به طور مستقل هیچ توانایی خاصی را در فرد محاسبه نمی کند بلکه ترکیبی از توانایی ها و مهارت های متنوع که برای یک دانشجوی فعال در حوزه مدیریت امور مالی، اقتصادی و اجرایی لازم است را بررسی می کند. به همین دلیل دارای هیچ میزانی به عنوان نمره رد یا قبول نیست و این مراکز آموزشی، کالج ها و دانشگاه ها هستند که هر یک به فراخور برنامه های آموزشی خود حداقل نمره قابل قبول را اعلام کنند لذا ممکن است فردی با داشتن یک نمره متوسط بتواند برای برخی از این مراکز تقاضای ثبت نام دهد و برای برخی دیگر خیر. واضح است که هر مدرسه ای که دوره معتبرتری را ارائه می دهد نمره بالاتری را هم طلب می کند.

 

البته اخیراً موسسات برای ایجاد رقابت، نمره حداقل رسمی اعلام نمی کنند اما بر اساس متوسط نمره پذیرش شدگان قبلی به نظر می رسد مدارس معتبرتر (بر اساس میزان سخت گیری) نمره ای در رده های بالاتر ۶۰۰ تا اوائل ۷۰۰ را طلب می کنند.

 

این آزمون عملاً دو متولی دارد. اولی GMAC (Graduate Management Admission Council) که پدید آورنده آن و تصمیم گیر اصلی درباره قسمت های مختلف آزمون و تغییر و تحولات احتمالی در آن است و دومی ETS (Educational Testing Services) در پرنستون، نوجرسی که تمامی امور اجرایی آزمون از قبیل طراحی سوالات، برگزاری آزمون در سراسر جهان و ارسال کارنامه ها و نتایج آزمون را انجام می دهد.  GMAC اعلام کرده است که نسل جدید GMAT با تغییرات جدی در سال ۲۰۱۳ معرفی و اجرا خواهد شد.

 

این آزمون که از سال ۱۹۵۳ توسط ۹ مدرسه اصلی ارائه کننده این رشته تشکیل شد و در آن زمان نتایجش مورد تایید تنها ۵۴ موسسه آموزشی بود هم اکنون مورد پذیرش بیش از ۱۸۰۰ دوره مختلف در حدود ۱۵۰۰ موسسه است و بیش از ۲۰۰ هزار نوبت در هر سال شرکت کننده دارد.

هم اکنون تمامی مراحل این آزمون به صورت کامپیوتری و از طریق اینترنت انجام می شود اما هنوز در تعداد بسیار محدودی از مراکز به صورت کاغذی هم برگزاری آزمون وجود دارد.

 

آزمون از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

 

 

این آزمون از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از ارزیابی نگارش تحلیلی  Analytical Writing Assessment (که به اختصار AWA خوانده می شود)، Verbal و Quantitative Sections. متقاضی باید در بخش نگارش بر روی دو متن essay کار کند که یکی برای تحلیل یک استدلال argument و دومی بررسی یک موضوع است. متقاضی برای هر یک ۳۰ دقیقه زمان دارد و اینکه کدامیک اول ارائه شود مشخص نیست اما این بخش از آزمون همیشه اولین بخش آن است.

 

اگر بخواهیم این بخش از آزمون را با نمونه های مشابه ای چون بخش نگارش در آزمون های استانداردی چون TOFEL یا ILETS مقایسه کنیم تفاوت ها در چند نکته است. اول در پرسش خود متون که به مراتب پیچیده تر از آزمون های عادی زبان است و تحلیل آنها صرف نظر از چگونگی نگارششان یک مسئله است و عموماً نگارش بحث به زبان مادری هم ساده نیست.

 

مورد بعدی در حجم آن است. مثلاً در آزمون تافل نگارش حجمی بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ کلمه کفایت می کند در حالیکه در این آزمون حجمی کمتر از ۵۰۰ کلمه چندان مقبول نیست و بهتر است بالای ۶۰۰ کلمه باشد. در واقع متقاضی علاوه بر اینکه باید در تحلیل و نگارش، فرد واردی باشد باید سرعت تایپ کردنش هم بالا باشد.

 

هر متن توسط دو ممتحن ارزیابی می شود که اولی در واقع یک برنامه نرم افزاری خیلی پیشرفته است که به تحلیل نگارش خلاقانه و ارزیابی خطاهای دستوری و املایی می پردازد. ممتحن دوم که انسان است توانایی متقاضی را در نحوه دسته بندی و پرورش و نظم دادن به دیدگاه ها و چگونگی عرضه آنها می سنجد. هر دو ممتحن بر اساس یک درجه بندی بین ۰ تا ۶ که می تواند تا نیم تقسیم شود نمره می دهند. اگر این دو نمره بیش از یک امتیاز فاصله داشتند یک انسان دیگر به عنوان ممتحن سوم نیز به کار نمره می دهد و سپس متوسط این نمرات به عنوان نمره نهایی این نگارش و متوسط دو متن مختلف به عنوان نمره نهایی این بخش اعلام می شود.

 

بعد از پایان زمان این بخش و یک وقت تنفس کوتاه اختیاری (۵ تا ۱۰ دقیقه) یکی از دو بخش دیگر آغاز می شود که هر دو به صورت پاسخ گویی به سوالات چند گزینه ای است. آزمون Verbal یا شفاهی دارای ۴۱ سوال است و ۷۵ دقیقه برای پاسخ به آن زمان وجود دارد. این بخش از سه گونه سوال Sentence Correction، Critical Reasoning و Reading Comprehension تشکیل شده و وظیفه آن در مجموع ارزیابی سطح دانش متقاضی در حوزه های مرتبط با فهم عمیق تر زبان انگلیسی نظیر مبحث دستور زبان، ارزیابی یک استدلال و درک مطلب است.

 

بخش Quantitative که در آن دو گروه از پرسش های مرتبط با Problem Solving و Data Sufficiency ارائه می شود مجموعاً ۳۷ پرسش و ۷۵ دقیقه زمان دارد. این آزمون همانطور که از نام آن و دو گونه سوالاتش پیداست به ارزیابی کیفی شیوه اندیشه و استدلال متقاضی می پردازد. نکته جالب، پرسش های گونه دوم Data Sufficiency (کفایت کردن داده ها) است که کاملا مختص این آزمون طراحی شده و مشابه ندارد. در این گونه پرسش ها بعد از هر پرسش دو عبارت اخباری حاوی اطلاعات آمده و آنگاه در یک ترکیب ۵ گزینه ای از حالات مختلفی از ارتباط بین این داده ها و پرسش مربوطه پرسیده می شود تا مشخص شود که آیا هر یک از آنها یا هر دو با هم یا هیچکدام برای پاسخ دادن به پرسش کفایت می کنند یا نه. در پست بعدی منبعی که نمونه سوالات را ارائه خواهیم کرد تا با انواع آنها بیشتر آشنا شوید.

 

این جدول به صورت خلاصه معرف بخش های مختلف آزمون است:

Section

Number of questions

Time

Analytical Writing Assessment
Present your perspective on an issue.
Analysis of an argument.

۲ essays

۳۰ min for each essay

Quantitative (Multiple-Choice)
Problem Solving
Data Sufficiency

Total ۳۷

۷۵ min

Verbal (Multiple-Choice)
Sentence Correction
Critical Reasoning
Reading Comprehension

Total ۴۱

۷۵ min

 

در پست بعدی به سایر موارد می پردازیم.

 

 

 

 

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar