چهار درس برای خلاصی از شر بدهی-درس آخر
21 دسامبر 2011 - 1:07
بازدید 328
9

ماهنامه MoneySence /برگردان: نادیا غیوری بدهی یک مسئله رایج در زندگی امروز ماست. ما تقریبا همه خریدهای مهم زندگی (خانه، ماشین، مبلمان…) و بخش عمده‌ای از مایحتاج روزمره را با نوعی قرض و بدهی تهیه می‌کنم. در درس اول به این نکته پرداخته شد که « بدهی خود را بدهیم یا برای آینده پس‌انداز کنیم؟»، […]

ارسال توسط :
پ
پ

ماهنامه MoneySence /برگردان: نادیا غیوری

بدهی یک مسئله رایج در زندگی امروز ماست. ما تقریبا همه خریدهای مهم زندگی (خانه، ماشین، مبلمان…) و بخش عمده‌ای از مایحتاج روزمره را با نوعی قرض و بدهی تهیه می‌کنم. در درس اول به این نکته پرداخته شد که « بدهی خود را بدهیم یا برای آینده پس‌انداز کنیم؟»، درس دوم به تفاوت میان بدهی بد و بدهی خوب می‌پرداخت. درس سوم درباره خلاصی از شر بدهی بد بود. حال آخرین درس به این موضوع می‌پردازد که حد بدهی باید چقدر باشد.

درس چهارم : چه میزان بدهی را باید تحمل کنید؟

وقتی می‌خواهید بدانید که به راحتی از عهده بازپرداخت چه میزان بدهی برمی‌آیید یا نه، چه وقتی موضوع وام گرفتن برای خرید خانه در میان باشد و چه زمانی که صحبت از بدهی‌های مصرفی باشد، تنها کافی است که به این چند توصیه ساده توجه کنید. 

وقتی می‌خواهید وام مسکن بگیرید، مهم‌ترین نکته برای شما توجه به نسبت میان بدهی و درآمد‌هایتان است. این نسبت همان رقمی است که وام‌دهنده نیز بر مبنای آن به شما آن‌قدری وام می‌دهد که به راحتی از عهده بازپرداخت آن برآیید. مبنای این نسبت بر این است که ببینند نسبت میزان بدهی شما به درآمدتان چقدر است و به صورت درصد نشان داده می‌شود. برای این‌که بتوانید این رقم را در مورد خودتان پیدا کنید، هزینه‌های ماهانه خود را در خانه‌ای که می‌خواهید بخرید حساب کنید. این هزینه‌ها باید شامل بازپرداخت وام، مالیات بر ملک، بیمه و هزینه‌های آب و برق و گاز نیز باشد. بعد مجموع رقم به دست آمده را تقسیم بر مجموع درآمد ناخالص ماهانه خود کنید (درآمد قبل از کسر مالیات). اگر عدد به دست آمده بیشتر از ۳۲ درصد بود – یا به عبارت دیگر اگر هزینه‌های شما بیش از یک‌سوم درآمد شما را می‌بلعید- احتمالا این‌کار درست نیست و ممکن است برایتان دردسرساز شود. در این صورت اگر اتفاقی برایتان بیفتد یا خانه به تعمیری نیاز داشته باشد، شما به احتمال زیاد نمی‌توانید بدون قرض گرفتن، از عهده این هزینه‌ها برآیید. اگر شغلتان را از دست دهید یا به شکل بدی بیمار شوید، در این صورت به هیچ‌ عنوان نخواهید توانست از عهده پرداخت وام مسکن خود برآیید.

نسبت ۳۲ درصد، نسبتی است که Canada Mortgage and Housing Corporation به عنوان بالاترین حد پرداخت وام به خریداران خانه پیشنهاد می‌کند. برخی از وام‌دهنده‌ها برای دادن وام نسبتی بالاتر از ۳۲ درصد را نیز می‌پذیرند اما باید توجه داشت که این نوع از وام‌ها، وام‌های پرخطر محسوب می‌شوند و بنابر این احتمالا وام‌دهنده بهره بالاتری روی این وام خواهد گرفت.

وقتی صحبت از بدهی مصرفی می‌شود، اغلب برنامه‌ریزان مالی معتقدند که مقدار این بدهی نباید بیش از ۸ درصد از درآمد خالص ماهانه شما باشد. مجموع پرداخت ماهانه به همه کارت‌های اعتباری، وام خودرو، وام دانشجویی و بدهی‌های دیگرتان را محاسبه کنید. بعد این رقم را تقسیم بر درآمد ماهانه خود قبل از کسر مالیات کنید. اگر این میزان بیش از ۸ درصد درآمدتان می‌شود، سعی کنید تا از مقدار هزینه‌های خود بکاهید. در مورد همه کسانی که به دلیل داشتن بدهی زیاد دوره سختی را می‌گذرانند، معمولا مقصر اصلی کسی نیست جز کارت‌ اعتباری. اگر مورد شما هم همین است، زمانی را برای بررسی آخرین صورت‌حساب خود صرف کنید تا ببینید از بین خریدهایتان کدام‌ها واقعا ضروری بوده‌اند و کدام‌ها را فقط صرف دوست داشتن انجام داده‌اید.

برای مدتی در حدود شش ماه، بهتر است تلاش کنید تا از میزان این نوع از خریدهایتان کاملا کم کنید. خواهید دید که نتیجه این کار در کاهش میزان هزینه‌هایتان بسیار چشمگیر خواهد بود. علاوه بر این آقای جیسون هیت می‌گوید: «برای مدتی از داشتن کارت‌های اعتباری و خیلی شیک پلاتینوم، که به شما احساس مهم بودن می‌دهند، صرف‌نظر کنید و به یک کارت اعتباری با نرخ بهره پایین اکتفا نمایید. نیز به این نکته توجه داشته باشید که حداکثر میزان برداشت از آن خیلی بیشتر از آن چیزی که ماهانه برای خرید مایحتاج و دیگر نیازهای ضروری خانه صرف می‌کنید نباشد- مثلا چیزی در حد ۱هزار و ۵۰۰ دلار یا همین حدود کافی است. اگر هر گاه لازم باشد که بیش از این مقدار را صرف خرید یک کالا مثل تلویزیون نو، یخچال نو و یا ۴ بلیط برای سفر تفریحی اعضای خانواده در تعطیلات کنید، فقط کافی است با وام‌دهنده خود تماس بگیرید تا او به سادگی امکان افزایش سقف بدهی را برای شما فراهم نماید. در حالت عادی شما به بیش از این مبلغ نیاز نخواهید داشت.»  

البته اصلا بدهی نداشتن برای خیلی از افراد، اگر بتوانند از عهده آن برآیند، بهترین حالت است. پس هروقت بدهی‌های خود را تسویه نمودید، سخت تلاش کنید تا دیگر این پدیده به زندگی شما راه پیدا نکند. در چنین حالتی هم سلامت مالی شما بیشتر خواهد بود و هم می‌توانید شب‌ها خواب راحت‌تری را تجربه کنید.    

چند نکته تکمیلی

فکر می‌کنید اگر به یک کارت اعتباری که در ازای بدهی خود ۹ درصد بهره می‌گیرد، ۱۰ هزار دلار بدهکار باشید چقدر طول می‌کشد تا فقط با پرداخت حداقل لازم از شر بدهی خود خلاص شوید؟ پاسخ تعجب‌برانگیز این سوال ۱۵ سال و ۸ ماه است و در این مدت هم ۳ هزار و ۲۷۳ دلار بهره پرداخت خواهید کرد.

پرداخت بدهی خود را به شکل اتوماتیک انجام دهید

اگر بدهی‌های زیادی به کارت‌های اعتباری متنوع دارید و بدهی‌های دیگری هم در کنار آنها وجود دارند، ممکن است که گاهی بازپرداخت یکی آنها را فراموش کنید. راه حل این مشکل این است: ترتیبی بدهید تا بانک‌تان هر ماه به طور اتوماتیک بدهی شما به کارت‌های اعتباری یا بدهی‌های دیگر را از حساب جاری یا  chequingشما بپردازد. در این صورت خواهید دید که خیلی از موسسات اعتباری در زمینه تاریخ پرداخت بدهی انعطاف خوبی از خود نشان می‌دهند. بنابر این می‌توانید هر ماه بخشی از حقوق نیمه اول خود را به پرداخت وام مسکن اختصاص دهید و بخشی از حقوق نیمه دوم خود را هم به صرف بازپرداخت بدهی‌های مصرفی خود کنید.

 ترکیب درست مخارج

یک نمونه مرسوم از تقسیم‌بندی درست هزینه‌ها برای خانواده‌ای ۴ نفره با ۶۵ هزار دلار درآمد در سال

مسکن ۳۲ درصد

حمل و نقل ۱۰ درصد

غذا ۹ درصد

مالیات بر درآمد ۲۱ درصد

هزینه‌های احتیاطی ۱۰ درصد

پس‌انداز ۸ درصد

بدهی شخصی ۸ درصد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar