دریافت نامه آپدیت پس از مدیکال، چرا؟
30 اکتبر 2013 - 12:34
بازدید 564
11

هر چند موضوع تازه نیست اما دوستی سوال کرده بود که چرا برای برخی متقاضیان پس از انجام مدیکال نامه درخواست اطلاعات و یا مدارک جدید که به کوتاه آنرا آپدیت می خوانیم دریافت می شود و برخی دیگر به مصاحبه نیز خوانده می شوند.  توجه به این نکته ضروری است که تنها کمتر از […]

ارسال توسط :
پ
پ

هر چند موضوع تازه نیست اما دوستی سوال کرده بود که چرا برای برخی متقاضیان پس از انجام مدیکال نامه درخواست اطلاعات و یا مدارک جدید که به کوتاه آنرا آپدیت می خوانیم دریافت می شود و برخی دیگر به مصاحبه نیز خوانده می شوند. 

توجه به این نکته ضروری است که تنها کمتر از ۱۰ درصد متقاضیان یکی از این دو و یا هر دو موارد را دریافت می کنند و موضوع هم بسیار طبیعی و در مواردی قابل پیش بینی است و جای نگرانی ندارد. 

در بیشتر موارد آپدیت مربوط به نگرانیهای امنیتی است که از این جهت با مصاحبه دلیل یکسان دارد. اینکه دقیقا چه افرادی می توانند موضوع این درخواست باشند چندان قابل پیش بینی نیست اما هر یک از موارد زیر به تنهایی و یا همراه با دیگر موارد می تواند دلیلی بر آن باشد. 

۱- طولانی شدن زمان انجام مدیکال تا مرحله صدور ویزا:

این زمان اگر چه گاه به دلیل مسایل امنیتی به درازا کشیده است ولی به دلیل شلوغی سفارت و یا …… پیش می آید. گذشته از علت این تاخیر طبیعی است که اطلاعات دریافتی از متقاضی تا زمان صدور ویزا کهنه شده و افسر تنها می خواهد بداند که از آن زمان تا روزی که تصمیم به صدور ویزا دارد متقاضی چه وضعیتی داشته و درگیر چه نوع فعالیتی بوده است. این اتفاق چندان ربطی به پیشینه او ندارد و تنها فاکتور زمان افسر را به این سمت کشانده است.

۲- نیاز افسر امنیتی به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت نظام وظیفه فرد متقاضی:

اگر دقت کنید در فرمهای مهاجرت از متقاضی در مورد دوره سربازی و اینکه چه کرده است و در کدام رسته خدمت کرده است سوال می شود. این اطلاعات گاه با آنچه در کارت پایان خدمت متقاضی درج می شود متفاوت است مثلا در مورد اعضای هیات علمی دانشگاهها که مشمول قانون طرح تامین اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور هستند و در دانشگاههای دولتی خدمت کرده اند افراد آموزش نظامی دیده اند و بعد از آن برای دو سال خدمت و دو سال تعهد خدمت به دانشگاه می پیوندند. این در حالی است که کارت پایان خدمتی که برای آنها صادر می شود اشاره ای به این موضوعات ندارد و به گونه ای صادر می شود که گویی این فرد دو سال در رسته های نظامی سپاه خدمت کرده است. این تناقض معمولا موجب ابهام و درخواست توضیح است که البته در مجموعه های حرفه ای مهاجرتی مانند کنپارس در این زمینه ها آمادگی لازم هست هر چند با وجود توضیح درخواست آپدیت در مواردی اجتناب ناپذیر است.

۳- تشابه اسمی و اطلاعات موجود در دیگر پرونده ها:

تشابه اسمی می تواند موجب درخواست اطلاعات بیشتر برای رفع ابهام شود. البته اینکه دلیل ایجاد ابهام تشابه اسمی شما با فرد دیگری است به شما اعلام نمی شود ولی برخوردن به نام مشابه کسی که در مورد او حساسیتی هست می تواند موجب درخواست اطلاعت برای حصول اطمینان شود. از سوی دیگر طرح برخی اطلاعات در پرونده های دیگر می تواند موجب شود شما مصاحبه شوید و یا حداقل از شما توضیح خواسته شود. زمانی که همکار شما هم اقدام کرده است و چه بسا شما خبر ندارید و اطلاعات ابرازی او با آنچه شما گفته اید تفاوت داشته باشد. طبیعی است که افسر پرونده به دنبال کشف حقیقت باشد. 

۴- نقص و یا انقضای مدارک ارسالی:

ممکن است متقاضی هنگام ارسال مدارک به این نکته که پاسپورتش منقضی شده است و یا در آستانه انقضاست توجه نکند و افسر هنگام بررسی مجدد متوجه موضوع شود و یا اینکه قرارداد کاری در پرونده ابراز شده است که از نظر امنیتی برای افسر مهم است و این قرارداد در این بین منقضی شده است. افسر می خواهد بداند که وضعیت قرارداد چیست تمام شده است و یا هنوز ادامه دارد. و یا در فرضی که زمان قابل توجهی پس از ارسال عدم سو پیشینه شما گذشته است برخی افسران درخواست ارسال مجدد آنرا می کنند که البته به ندرت اتفاق می افتد.

۵- تغییر وضعیت خانوادگی:

گاه افراد در گزارش مدیکال خود صحبت از بارداری در ماههای اول می کنند که در شرایطی با نظر پزشک مانع انجام مدیکال نیست ولی بعدا با وجود طی دوره بارداری مدارکی برای تولد فرزند به اداره مهاجرت نمی دهند طبیعی است که افسر در این خصوص جویای اطلاعات بیشتر می شود.

۶- تغییر ویزا آفیس و ناهماهنگیهای اداری:

این مورد در ارتباط با ارسال پرونده ها از یک ویزا آفیس به ویزا آفیس دیگر مشاهده شده است. تو گویی بخشی از پرونده در اختیار افسران اداره جدید نیست و آنها را چاره ای جز مکاتبه با متقاضی برای دریافت مدارک و اطلاعات نیست. با توجه به اینکه صدور ویزا در ویزا آفیسهایی که ایرانان امکان مراجعه ندارند به عهده دیگر ادارات همکار می افتد شانس چنین اتفاقی هست.

۷- رها کردن فاصله زمانی(گپ) در سابقه کاری و تحصیلی:

در فرمهای مهاجرت لازم است که افراد اطمینان حاصل کنند هیچ دوره ای بلا تکلیف رها نشود مثلا ار از اول سال ۱۳۷۰ تا آخر ۱۳۷۱ کار کرده اید و پس از ۳۰ روز به شرکت دیگری برای کار رفته اید و کار بعدی خود را از اول اردیبهشت ۷۲ اعلام کنید شما یک ماه فاصله بدون توضیح رها کرده اید. این مورد از نظر افسران اهمیت بسیار دارد و از شما خواهند پرسید در آن یک ماه چه می کرده اید. در فرمها کافی است بنویسید بیکاربوده اید و نیاز به ارایه مدرک نیست ولی رها کردن آن و بی توجهی به این موضوع می تواند درخواست آپدیت را توجیه کند. این موضوع در بخش سابقه تحصیل هم صدق می کند به خصوص در دوره هایی که افراد پشت کنکور بوده اند و ثبت نام رسمی در موسسات آموزشی نداشته اند و یا مواردی که افراد برای تقویت زبان زمان خاص می گذارند و تمام وقت زبان کار می کنند. دقت کنید هیچ دوره ای نباید بدون توضیح رها شود حتی ۱۰ روز.

۸- درخواست توضیح برای منشا پولی که ابراز شده است:

بر اساس قانون متقاضی باید حداقلی از توان مالی اثبات کند که بر اساس جدولی هر سال تعیین می شود. این پول باید منشا روشن داشته باشد و متعلق به خود شخص باشد. ارسال پرینت ۶ ماهه حساب که نشان می دهد این پول برای مدتی در حساب متقاضی بوده است معمولا برای این دو موضوع کفایت می کند ولی ورود ناگهانی پول و یا خروج و ورود ارقام قابل توجه می تواند موجب دریافت آپدیت و توضیح در خصوص منشا پول شود.

بدیهی است آنچه آمد همه دلایل را پوشش نمی دهد و موارد دیگری هم متصور است که ممکن است به تدریج به لیست بالا اضافه کنم. در مورد مصاحبه البته در پست مستقلی در همین وب سایت نوشته ام که می توانید اینجا بخوانید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

مراقب تشابه نام‌ها باشید! مارا با نام کنپارس به دوستان خود معرفی کنید.
This is default text for notification bar