یکی از عواملی دردسرساز برای رزومهها که سبب میشود رزومه متقاضیان در همان گام اول به سطل زباله کارفرما یا مسئول امور استخدامی در شرکت مقصد منتقل شود و وی حتی زحمت بازخوانی دقیق محتوای رزومه را به خود ندهد، بحث اشتباهات و خطاهای زبانی، ویرایشی و گرامری و سایر مقولاتی است که به کاربرد زبان در رزومه مربوط میشوند. منطق بررسیکننده این است که اگر یک متقاضی در این مهمترین ابزار معرفی خود و مربوط به نیازها و تعلقات خودش به قدر کافی وقت، انرژی و حوصله به خرج نداده چطور میخواهد در مورد کاری مربوط به دیگری-کارفرما- دقت، حوصله و انرژی صرف کند. خندهدار زمانی میشود که فرد به عنوان مثال در بخش Highlightsیا Summaries خود را دقیق، نکتهبین، منظم و نظایر اینها معرفی کرده باشد و رزومه پرغلطش انکارکننده همه آن صفات و توضیحات باشد.
از سوی دیگر رزومه متقاضی یکی از ابزارهای معرف سطح مهارتهای زبانی وی است. البته متقاضی میتواند در تکمیل رزومهاش از دیگران کمک بگیرد و سطح زبانی آن را بالا ببرد و به همین دلیل فرض کسی که رزومه شما را مطالعه میکند این است که آنچه در رزمه میبیند «سقف» تواناییها و مهارتهای زبانی شماست پس اگر رزومه شما پرغلط، از نظر گرامی نیازمند ویرایش و از نظر لغات استفاده شده فقیر و ابتدایی باشد معنای آن این است که سطح زبانی شما پایینتر از این و یا حداکثر در همین حدود است و این نکته هم بر علیه شما عمل میکند و شما شانس دعوت شدن به یک مصاحبه شغلی را بهشدت از دست خواهید داد؛ درحالیکه اگر رزومه شما از سطح زبانی بالاتری برخوردار باشد و شما برای مصاحبه دعوت شوید این شانس را دارید که بتوانید با برجسته کردن سایر تواناییهایتان کارفرما را راضی کنید که ضعفهای احتمالی زبانی را نادیده بگیرد البته اگر میزان این ضعفها به قدری نباشد که کلیت راندمان کاری شما را متاثر کند.
در اینجا به تعدادی از مهمترین خطاهای مربوط به بحث زبان در رزومه که زیاد در رزومهها تکرار میشود میپردازم. شاید برخی از آنها خیلی بدیهی به نظر برسند اما همان بدیهیات هم در رزومه افراد با دانش زبان گسترده بسیار اتفاق میافتد بهویژه که رزومه دقیقا شبیه یک متن مکتوب مثلا یک essay نیست و به همین دلیل در اکثر مواقع خطاهای آن از چشم آمادهکننده مغفول میمانند. به هر حال فراموش نکنید که هدف یک رزومه، معرفی درست شما به کارفرما و قانع کردن او به اینکه شما میتوانید گزینه مناسبی برای حل مشکل او باشید است و یک رزومه دارای غلط نمیتواند معرف خوبی باشد.
...
برای مطالعه متن کامل در وبلاگ مجید بسطامی اینجا کلیک کنید.