آیا میدانید با ورود به سایت کنپارس با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود، می توانید ضمن استفاده از مطالب ویژه اعضا، با مطالعه و به اشتراک گذاری هر مطلب امتیاز جمع کنید! بااستفاده از این امتیاز ها، می توانید بر روی قرارداد خود با کنپارس تخفیف دلاری بگیرید و یا محصولات و سرویس های کنپارس را خریداری کنید!
در صورتی که عضو سایت هستید، از اینجا وارد شوید. اگر هنوز عضو سایت نشده اید، در این صفحه ثبت نام کنید. عضویت در سایت رایگان وسریع است! برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم امتیاز دهی کنپارس، اینجا و اینجا را ببینید.
  • چگونه می توان به عنوان دندانپزشک در کانادا به کار مشغول شد

    چگونه می توان به عنوان دندانپزشک در کانادا به کار مشغول شد


آشنایی با مجموعه مشاغل مرتبط با بهداشت دهان و دندان: بخش دوم - دندانپزشکی 

 
 
در پست قبلی به امکان سنجی چگونگی تقاضا برای ویزای فدرال و کبک برای شاغلان حوزه بهداشت دهان و دندان پرداختیم. همچنین از تشابهات و تفاوت های بین این حوزه با ایران به مواردی اشاره کردیم. در این پست به مورد خاص شرایط اشتغال دندان پزشکان می پردازیم.
 
 
مسیر شغلی- تحصیلی برای فارغ التحصیلان کانادایی
 
اگر شما بخواهید در کانادا به تحصیل این رشته بپردازید باید پس از پایان تحصیلات برای اشتغال، مجوز کار یا لیسانس بگیرید. اعطای این مجوز از وظایف و اختیارات استانی است یعنی هر استان بر اساس قوانین و مقررات موجود در این باره تصمیم می گیرد. یک دانشجوی این رشته برای رسیدن به این مجوز باید یک مسیر ۵ مرحله ای را طی کند:
 
ابتدا باید در یکی از مراکز آموزشی معتبر برای اخذ مدرک کارشناسی تحصیل کند. مدت زمان تحصیل برای دریافت این مدرک بر اساس دوره مربوطه و میزان فشردگی یا گستردگی آن، برقرار بودن یا نبودن ترم تابستانه و کشش و توانایی خود فرد می تواند بین دو و نیم تا ۴ سال باشد. البته واضح است که اگر فرد در هر ترم تعداد واحدهای کمتری بگیرید این زمان افزایش می یابد. باید توجه داشت که همه مراکز آموزش پزشکی مورد تایید National Dental Examining Board of Canada (NDEB)(که اصلی ترین مرکز ارزیابی و اعطای مجوز کار به دندانپزشکان در کاناداست)، نیستند و قبل از هر چیز باید از این موضوع مطمئن شد که در یک مرکز معتبر تحصیل می کنید چون در غیر این صورت فرد فارغ التحصیل شده باید همان شرایط تحصیل کردگان خارج از کانادا را دنبال کند و عملاً تحصیلات کانادایی اش هیچ تاثیری در سهولت مسیر تحصیل – اشتغال برایش نخواهد داشت.
 
این نکته مهمی است که در سایر زیرشاخه های دیگر این گروه نظیر بهداشتکار دندان و دستیار دندانپزشک هم باید به آن توجه داشت و دقت کرد که صرف درس خواندن در یک موسسه آموزشی در کانادا مادامیکه آن موسسه از سوی مراجعه رسمی معتبر accredited شناخته نشود کفایت نمی کند. این نکته خصوصاً از این نظر اهمیت دارد که هر روز از یک گوشه مرکز آموزشی جدیدی با ادعای اینکه به صورت فشرده دوره هایی را برگزار می کند (در خیلی از موارد، از طریق دوره های آموزش راه دور و مکاتبه ای) و افراد را زودتر روانه بازار کار خواهد کرد، پول و وقت بسیاری را به باد می دهد.
 
در گام بعدی، شما باید بر اساس کارنامه لیسانس خود مناسب ترین دوره تحصیلات تکمیلی را در یک Dental School انتخاب و برای ادامه تحصیل تقاضا دهید. این دوره ۴ ساله است و در پایان آن شما دکترای این رشته را دریافت می کنید. البته هنوز برای کار آماده نیستید. در همین دوران است که شما تصمیم می گیرید یک دندانپزشک عمومی شوید و یا در حوزه مشخصی متخصص شوید. تخصص های periodontics, orthodontics, endodontics از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند؛
اما شما می توانید در سایر تخصص ها شامل oral pathology, oral medicine and oral and maxillofacial surgery که زمینه نیاز کمتری دارند ادامه تحصیل دهید.
 
با پایان یافتن این مرحله، دوره رزیدنسی شما آغاز می شود که در واقع انجام فعالیت عملی در یک بیمارستان یا کلینیک در موقعیت سوپروایزری است.
 
در پایان این مرحله شما آماده شده اید که برای دریافت جواز و لیسانس کاری اقدام نمایید که خودش دو مرحله دارد:
شرکت در آزمونی که Canada's National Dental Examination Board برگزار می کند و نتیجه آن در تمامی استان ها منهای کبک قابل قبول است. کبک در این زمینه تشکیلات و مقررات خاص خود را دارد.
پس از آن شما باید در Royal College of Dentists در استان خود ثبت نام کند. در واقع از این مرحله فرد اجازه رسمی برای انجام کار در آن استان پیدا می کند.
 
مسیر شغلی- تحصیلی برای فارغ التحصیلان خارج از کانادا و یا آمریکا
 
تحصیل کردگان این رشته در خارج از کانادا و آمریکا، نظیر شما که در ایران سابقه تحصیلی و شغلی در مقام دندانپزشک داشته اید باید به صورت زیر عمل کنند:
 
اول آنکه باید بدانید تحصیلات و سوابق شما هر چقدر هم طولانی و درخشان باشد در بدو امر هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. شما باید نظیر سایرین برای دریافت مجوز از NDEB و ثبت نام در رویال کالج استان خود اقدام کنید و NDEB هم شرط چنین کاری را گذراندن موفقیت آمیز یک دوره دو ساله تحصیلات مکمل و کیفی در یکی از ۱۰ مرکز تحصیلی که از سوی NDEB مورد تایید است قرار داده است. هدف این است که این مرکز مطمئن شود شما تمامی آنچه را که ضروری یک تحصیل کرده این رشته است فراگرفته اید.
 
برای آشنایی بیشتر با یک چنین دوره ای می توانید به این دوره در Dalhouse Universityدر این نشانی  مراجعه نمایید.
 
 
اما برای اخذ پذیرش در این دوره باید قبلا یک آزمون ارزیابیEligibility Examination (EE)  را با موفقیت پشت سر بگذارید. این آزمون توسطAssociation of Canadian Faculties of Dentistry (ACFD)  اجرا می شود.
 
پس از فارغ التحصیلی در این دوره شما مسیری شبیه یک فارغ التحصیل کانادایی دارید یعنی به احتمال خیلی زیاد (بر اساس مقررات استانی) باید در آزمون NDEB شرکت کنید و سپس برای مجوز ثبت نام کنید.
 
برای تماس با مراکز اصلی موثر در این حوزه می توانید آدرس این مراکز را ازاینجا بیابید.
 
 
حقیقت این است که بازگشت به پشت میزهای درس و کتاب برای همه آسان نیست و چنین کاری برای کسانیکه فاصله کمتری با ایام تحصیل خود داشته اند راحت تر از افراد باتجربه است. شاید یک دلیل عدم علاقه وزارت مهاجرت به جذب دندانپزشکان مهاجر همین باشد چون تردیدی نیست که آنها نمی توانند حداقل تا ۳ سال بعد از ورود به کانادا وارد بازار کار شوند و برخلاف رشته هایی چون پزشکی هم به صرف شرکت در آزمون، شرایط پذیرش و کسب مجوز محقق نخواهد شد (البته این تنها یک دلیل است.)
 
چه راه هایی می توان انتخاب کرد؟
 
برای کسانیکه جوانتر و پرحوصله تر هستند ادامه دادن همین مسیر اصلی بیان شده، بهترین راه است. اگر فرد به این زمان ۲ تا ۳ سال به عنوان سرمایه گذاری برای آینده نگاه کند قطعاً تحمل این سختی ها آسانتر می شود. بدیهی است که هر چه فرد از نظر آشنایی با تکنیک های جدیدتر و تسلط به زبان انگلیسی مهیاتر شود، پیمودن این مسیر راحت تر خواهد بود. در پست های بعد که به آینده شغلی و میزان درامد دندانپزشکان در کانادا اشاره خواهیم کرد، تایید خواهید کرد که کاربرد عبارت «سرمایه گذاری برای آینده» بی دلیل نیست.
 
برای کسانیکه راه ساده تری را می جویند تحصیل در کالج برای دریافت دیپلم بهداشتکار دندان یک انتخاب معقول است. این رشته از درآمد خوبی برخوردار است و به دلیل سادگی دروس برای یک دارنده دکترای این رشته، وی به راحتی و در زمان کوتاه آن را به پایان خواهد رساند. بدیهی است که اعتبار اجتماعی آن به اندازه دندانپزشکی نیست اما برای خیلی از دندانپزشکانی که در ایران هنوز در سال های اولیه کاری بوده اند و چندان اعتبار اجتماعی دندانپزشکان در ایران را لمس نکرده اند انتخاب خوبی است. درباره این رشته در پست های آتی بیشتر خواهیم گفت. این گروه از پزشکان شاید در آینده و پس از آشنایی بیشتر با محیط و الزامات شغلی، بتوانند با گذراندن دوره های کیفی و آزمون های مربوطه به جمع دندانپزشکان وارد شوند.
 
گزینه آخر مربوط برای دندانپزشکان قدیمی و باتجربه و دارای درآمد خوب در ایران است. این افراد می توانند فرصت های شغلی برتر و پردرآمدتر خود در ایران را حفظ کرده و همان مسیر را ادامه دهند و بخشی از سرمایه های انباشته شده خود را به امر سرمایه گذاری در تاسیسات پزشکی، ساخت کلینیک و نظایر آنها در کانادا اختصاص دهند و در واقع، دوران بازنشستگی خود در این رشته را در کانادا بگذرانند. از این نظر به دلایل متعدد کبک یک انتخاب بسیار مناسب برای آنها و تمامی اعضا خانواده است.

 

 

 

 

 


آیا میدانید اولین گام برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دایم کانادا تکمیل فرم ارزیابی رایگان است!


شنبه ۱۶ آبان ماه ۱۳۸۸ در ۱۲:۳۵:۵۷ ق.ظ - پیوند همیشگی
سینا هاشمی - بازدید : ۱۵۸۱۴ - برچسب ها:
مهاجرت دندانپزشکانمهاجرت دندانپزشکان به کانادا
ثبت دیدگاه شما
دیدگاه ارسالی شما پیش از نمایش نیاز به تایید مدیریت خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵
افزایش رقم سرمایه گذاری به ۸۰۰ هزار دلار در آوریل ۲۰۱۷

تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - بنا به اخبار رسیده پیش بینی می شود وضعیت برنامه سرمایه گذاری آمریکا تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷ بدون تغییر بماند و همچنان متقاضیان می توانند با پرداخت یک سپرده ۵۰۰ هزار...
پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان  دندانپزشکان و دارو سازان
این پروموشن تا پایان تیرماه ۹۵ تمدید شد

پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان، دندانپزشکان و دارو سازان

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - توجه: این پروموشن تا پایان تیرماه تمدید شد.   برنامه سرمایه گذاری کبک برای دریافت پرونده در سال جاری باز شده است. کنپارس همچون سال گذشته با سهمیه معین و قطعی و البته...
تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵
افزایش رقم سرمایه گذاری به ۸۰۰ هزار دلار در آوریل ۲۰۱۷

تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - بنا به اخبار رسیده پیش بینی می شود وضعیت برنامه سرمایه گذاری آمریکا تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷ بدون تغییر بماند و همچنان متقاضیان می توانند با پرداخت یک سپرده ۵۰۰ هزار...
پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان  دندانپزشکان و دارو سازان
این پروموشن تا پایان تیرماه ۹۵ تمدید شد

پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان، دندانپزشکان و دارو سازان

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - توجه: این پروموشن تا پایان تیرماه تمدید شد.   برنامه سرمایه گذاری کبک برای دریافت پرونده در سال جاری باز شده است. کنپارس همچون سال گذشته با سهمیه معین و قطعی و البته...
آخرین مطالب سایت:
برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی جمعه ساعت ۹ شب تهران آغاز می شود
برنامه بعدی: 31 فروردین 1397

برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی جمعه ساعت ۹ شب تهران آغاز می شود

ساعت 12:30 به وقت مونترال ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی،  به درخواست مخاطبین کنپارس، با حضور علی مختاری، عضو رسمی انجمن کانادایی نظارت بر مشاورین مهاجرت ICCRC و نیز عضو کانون وکلای دادگستری تهران، جمعه ها اجرا می شود.  این برنامه...
زمان مناسب برای سرمایه گذاری در املاک کانادا
فرصت های ویژه کنپارس با اولویت موکلین

زمان مناسب برای سرمایه گذاری در املاک کانادا

۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - نکته مهم: پیش از هر چیز تاکید کنم که با صرف خرید ملک امکان دریافت اقامت نیست بنابراین کسانی که به اشتباه چنین تصوری دارند دقت کنند که منظور این مقاله...
چگونه کودکان با زبان های متفاوت با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند
کانادا و چند زبانه بودن کودکان

چگونه کودکان با زبان های متفاوت با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند؟

۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - یکی از دغدغه های همه مهاجران، مسئله دانستن زبان و برقراری ارتباط در کشور جدید است. اگرچه زبان های رسمی کانادا، انگلیسی و فرانسه هستند، مردم کانادا به زبان های مختلفی...
انگشت نگاری برای ویزای اقامت کانادا نیز اجباری شد
از 31 ژوییه 2018 اجرا می شود

انگشت نگاری برای ویزای اقامت کانادا نیز اجباری شد

۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا اعلام کرد که از تاریخ 31 ژوییه 2018 انگشت نگاری و عکس برای دریافت همه ویزاهای کانادا اعم از ویزای ویزیتوری، ویزای تحصیلی، ویزای کاری...
نشست مهاجرت کانادا 30 و 31 ماه می در اتاوا برگزار می شود
افزایش نیروی کار کانادا ضروری است

نشست مهاجرت کانادا 30 و 31 ماه می در اتاوا برگزار می شود

۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - نشست مهاجرت کانادا در سال 2018 با هدف یافتن راهکارهای ارتقا سیستم مهاجرتی کانادا 30 و 31 ماه می در اتاوا برگزار خواهد شد. در نوامبر 2017، دولت فدرال کانادا برنامه سه...
دور جدید انتخاب های اکسپرس انتری با حداقل امتیاز 444
انتخاب شماره 87 اکسپرس انتری در 11 آوریل 2018

دور جدید انتخاب های اکسپرس انتری با حداقل امتیاز 444

۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - در انتخاب شماره 87 اکسپرس انتری که صبح امروز چهارشنبه 11 آوریل 2018 اعلام شد، تعداد 3500 دعوت نامه با حداقل امتیاز 444 صادر شد.    بیشترین تعداد دعوت نامه در سال 2018 در این...
حداقل دستمزد در کبک به 12 دلار افزایش می یابد
از اول می 2018 اجرا می شود

حداقل دستمزد در کبک به 12 دلار افزایش می یابد

۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - روزنامه رسمی کبک صبح امروز چهارشنبه 11 آوریل 2018 اعلام کرد، بر اساس پیشنهادات وزیر مهاجرت کبک، میزان حداقل دستمزد در این استان از 11.25 دلار به 12 دلار افزایش خواهد...
چه خبر از مهاجرت به کانادا در ماه مارس 2018
مهم ترین اخبار مهاجرتی کانادا در ماه مارس

چه خبر از مهاجرت به کانادا در ماه مارس 2018؟

۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - خلاصه اخبار مهاجرتی در ماه مارس 2018 را همچون سال گذشته در زیر بخوانید.   کبک 5000 پرونده نیروی متخصص در سیستم مون پروژه را تا 15 آگوست 2018 می پذیرد 30 مارس  وزارت مهاجرت استان کبک،...
علی مختاری با موضوع تغییرات اخیر اداره مهاجرت کبک سخنرانی خواهد کرد
چهارشنبه 11 آوریل 2018 در نشست IBNG

علی مختاری با موضوع تغییرات اخیر اداره مهاجرت کبک سخنرانی خواهد کرد

۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - نشست هفتگی گروه همبستگی بازرگانان ایرانی مقیم مونترال (IBNG) روزهای چهارشنبه هر هفته از ساعت 7:50 تا 9 صبح در رستوران Eggsfrutti  واقع در 6710 خیابان saint Jacques شهر مونترال برگزار می شود و...

راهنمای جستجو در سایت

  • جهت جستجوی یک عبارت خاص از گیومه در دو طرف عبارت استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجوی چند کلمه در کل مطلب، کلمات را با فاصله از هم وارد کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها عنوان مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از عنوان: و یا title: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها متن مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از متن: و یا body: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها خلاصه مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از خلاصه: و یا brief: استفاده کنید. مانند:
  • شما می توانید تمام موارد را ترکیب کنید. برای ترکیب شرایط عنوان، متن و خلاصه، بین شرط ها ; (سمی کالن - semicolon) قرار دهید. مانند:
    • عنوان:دهان و دندان;متن:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
    • title:دهان و دندان;body:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
  • توجه داشته باشید که هر مطلبی که در آن حداقل یکی از شرایط جستجو برقرار باشد در نتایج جستجو قرار می گیرد.