آیا میدانید با ورود به سایت کنپارس با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود، می توانید ضمن استفاده از مطالب ویژه اعضا، با مطالعه و به اشتراک گذاری هر مطلب امتیاز جمع کنید! بااستفاده از این امتیاز ها، می توانید بر روی قرارداد خود با کنپارس تخفیف دلاری بگیرید و یا محصولات و سرویس های کنپارس را خریداری کنید!
در صورتی که عضو سایت هستید، از اینجا وارد شوید. اگر هنوز عضو سایت نشده اید، در این صفحه ثبت نام کنید. عضویت در سایت رایگان وسریع است! برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم امتیاز دهی کنپارس، اینجا و اینجا را ببینید.
  • چگونه می توان به عنوان دندانپزشک در کانادا به کار مشغول شد

    چگونه می توان به عنوان دندانپزشک در کانادا به کار مشغول شد


آشنایی با مجموعه مشاغل مرتبط با بهداشت دهان و دندان: بخش دوم - دندانپزشکی 

 
 
در پست قبلی به امکان سنجی چگونگی تقاضا برای ویزای فدرال و کبک برای شاغلان حوزه بهداشت دهان و دندان پرداختیم. همچنین از تشابهات و تفاوت های بین این حوزه با ایران به مواردی اشاره کردیم. در این پست به مورد خاص شرایط اشتغال دندان پزشکان می پردازیم.
 
 
مسیر شغلی- تحصیلی برای فارغ التحصیلان کانادایی
 
اگر شما بخواهید در کانادا به تحصیل این رشته بپردازید باید پس از پایان تحصیلات برای اشتغال، مجوز کار یا لیسانس بگیرید. اعطای این مجوز از وظایف و اختیارات استانی است یعنی هر استان بر اساس قوانین و مقررات موجود در این باره تصمیم می گیرد. یک دانشجوی این رشته برای رسیدن به این مجوز باید یک مسیر ۵ مرحله ای را طی کند:
 
ابتدا باید در یکی از مراکز آموزشی معتبر برای اخذ مدرک کارشناسی تحصیل کند. مدت زمان تحصیل برای دریافت این مدرک بر اساس دوره مربوطه و میزان فشردگی یا گستردگی آن، برقرار بودن یا نبودن ترم تابستانه و کشش و توانایی خود فرد می تواند بین دو و نیم تا ۴ سال باشد. البته واضح است که اگر فرد در هر ترم تعداد واحدهای کمتری بگیرید این زمان افزایش می یابد. باید توجه داشت که همه مراکز آموزش پزشکی مورد تایید National Dental Examining Board of Canada (NDEB)(که اصلی ترین مرکز ارزیابی و اعطای مجوز کار به دندانپزشکان در کاناداست)، نیستند و قبل از هر چیز باید از این موضوع مطمئن شد که در یک مرکز معتبر تحصیل می کنید چون در غیر این صورت فرد فارغ التحصیل شده باید همان شرایط تحصیل کردگان خارج از کانادا را دنبال کند و عملاً تحصیلات کانادایی اش هیچ تاثیری در سهولت مسیر تحصیل – اشتغال برایش نخواهد داشت.
 
این نکته مهمی است که در سایر زیرشاخه های دیگر این گروه نظیر بهداشتکار دندان و دستیار دندانپزشک هم باید به آن توجه داشت و دقت کرد که صرف درس خواندن در یک موسسه آموزشی در کانادا مادامیکه آن موسسه از سوی مراجعه رسمی معتبر accredited شناخته نشود کفایت نمی کند. این نکته خصوصاً از این نظر اهمیت دارد که هر روز از یک گوشه مرکز آموزشی جدیدی با ادعای اینکه به صورت فشرده دوره هایی را برگزار می کند (در خیلی از موارد، از طریق دوره های آموزش راه دور و مکاتبه ای) و افراد را زودتر روانه بازار کار خواهد کرد، پول و وقت بسیاری را به باد می دهد.
 
در گام بعدی، شما باید بر اساس کارنامه لیسانس خود مناسب ترین دوره تحصیلات تکمیلی را در یک Dental School انتخاب و برای ادامه تحصیل تقاضا دهید. این دوره ۴ ساله است و در پایان آن شما دکترای این رشته را دریافت می کنید. البته هنوز برای کار آماده نیستید. در همین دوران است که شما تصمیم می گیرید یک دندانپزشک عمومی شوید و یا در حوزه مشخصی متخصص شوید. تخصص های periodontics, orthodontics, endodontics از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند؛
اما شما می توانید در سایر تخصص ها شامل oral pathology, oral medicine and oral and maxillofacial surgery که زمینه نیاز کمتری دارند ادامه تحصیل دهید.
 
با پایان یافتن این مرحله، دوره رزیدنسی شما آغاز می شود که در واقع انجام فعالیت عملی در یک بیمارستان یا کلینیک در موقعیت سوپروایزری است.
 
در پایان این مرحله شما آماده شده اید که برای دریافت جواز و لیسانس کاری اقدام نمایید که خودش دو مرحله دارد:
شرکت در آزمونی که Canada's National Dental Examination Board برگزار می کند و نتیجه آن در تمامی استان ها منهای کبک قابل قبول است. کبک در این زمینه تشکیلات و مقررات خاص خود را دارد.
پس از آن شما باید در Royal College of Dentists در استان خود ثبت نام کند. در واقع از این مرحله فرد اجازه رسمی برای انجام کار در آن استان پیدا می کند.
 
مسیر شغلی- تحصیلی برای فارغ التحصیلان خارج از کانادا و یا آمریکا
 
تحصیل کردگان این رشته در خارج از کانادا و آمریکا، نظیر شما که در ایران سابقه تحصیلی و شغلی در مقام دندانپزشک داشته اید باید به صورت زیر عمل کنند:
 
اول آنکه باید بدانید تحصیلات و سوابق شما هر چقدر هم طولانی و درخشان باشد در بدو امر هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. شما باید نظیر سایرین برای دریافت مجوز از NDEB و ثبت نام در رویال کالج استان خود اقدام کنید و NDEB هم شرط چنین کاری را گذراندن موفقیت آمیز یک دوره دو ساله تحصیلات مکمل و کیفی در یکی از ۱۰ مرکز تحصیلی که از سوی NDEB مورد تایید است قرار داده است. هدف این است که این مرکز مطمئن شود شما تمامی آنچه را که ضروری یک تحصیل کرده این رشته است فراگرفته اید.
 
برای آشنایی بیشتر با یک چنین دوره ای می توانید به این دوره در Dalhouse Universityدر این نشانی  مراجعه نمایید.
 
 
اما برای اخذ پذیرش در این دوره باید قبلا یک آزمون ارزیابیEligibility Examination (EE)  را با موفقیت پشت سر بگذارید. این آزمون توسطAssociation of Canadian Faculties of Dentistry (ACFD)  اجرا می شود.
 
پس از فارغ التحصیلی در این دوره شما مسیری شبیه یک فارغ التحصیل کانادایی دارید یعنی به احتمال خیلی زیاد (بر اساس مقررات استانی) باید در آزمون NDEB شرکت کنید و سپس برای مجوز ثبت نام کنید.
 
برای تماس با مراکز اصلی موثر در این حوزه می توانید آدرس این مراکز را ازاینجا بیابید.
 
 
حقیقت این است که بازگشت به پشت میزهای درس و کتاب برای همه آسان نیست و چنین کاری برای کسانیکه فاصله کمتری با ایام تحصیل خود داشته اند راحت تر از افراد باتجربه است. شاید یک دلیل عدم علاقه وزارت مهاجرت به جذب دندانپزشکان مهاجر همین باشد چون تردیدی نیست که آنها نمی توانند حداقل تا ۳ سال بعد از ورود به کانادا وارد بازار کار شوند و برخلاف رشته هایی چون پزشکی هم به صرف شرکت در آزمون، شرایط پذیرش و کسب مجوز محقق نخواهد شد (البته این تنها یک دلیل است.)
 
چه راه هایی می توان انتخاب کرد؟
 
برای کسانیکه جوانتر و پرحوصله تر هستند ادامه دادن همین مسیر اصلی بیان شده، بهترین راه است. اگر فرد به این زمان ۲ تا ۳ سال به عنوان سرمایه گذاری برای آینده نگاه کند قطعاً تحمل این سختی ها آسانتر می شود. بدیهی است که هر چه فرد از نظر آشنایی با تکنیک های جدیدتر و تسلط به زبان انگلیسی مهیاتر شود، پیمودن این مسیر راحت تر خواهد بود. در پست های بعد که به آینده شغلی و میزان درامد دندانپزشکان در کانادا اشاره خواهیم کرد، تایید خواهید کرد که کاربرد عبارت «سرمایه گذاری برای آینده» بی دلیل نیست.
 
برای کسانیکه راه ساده تری را می جویند تحصیل در کالج برای دریافت دیپلم بهداشتکار دندان یک انتخاب معقول است. این رشته از درآمد خوبی برخوردار است و به دلیل سادگی دروس برای یک دارنده دکترای این رشته، وی به راحتی و در زمان کوتاه آن را به پایان خواهد رساند. بدیهی است که اعتبار اجتماعی آن به اندازه دندانپزشکی نیست اما برای خیلی از دندانپزشکانی که در ایران هنوز در سال های اولیه کاری بوده اند و چندان اعتبار اجتماعی دندانپزشکان در ایران را لمس نکرده اند انتخاب خوبی است. درباره این رشته در پست های آتی بیشتر خواهیم گفت. این گروه از پزشکان شاید در آینده و پس از آشنایی بیشتر با محیط و الزامات شغلی، بتوانند با گذراندن دوره های کیفی و آزمون های مربوطه به جمع دندانپزشکان وارد شوند.
 
گزینه آخر مربوط برای دندانپزشکان قدیمی و باتجربه و دارای درآمد خوب در ایران است. این افراد می توانند فرصت های شغلی برتر و پردرآمدتر خود در ایران را حفظ کرده و همان مسیر را ادامه دهند و بخشی از سرمایه های انباشته شده خود را به امر سرمایه گذاری در تاسیسات پزشکی، ساخت کلینیک و نظایر آنها در کانادا اختصاص دهند و در واقع، دوران بازنشستگی خود در این رشته را در کانادا بگذرانند. از این نظر به دلایل متعدد کبک یک انتخاب بسیار مناسب برای آنها و تمامی اعضا خانواده است.

 

 

 

 

 


آیا میدانید اولین گام برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دایم کانادا تکمیل فرم ارزیابی رایگان است!


شنبه ۱۶ آبان ماه ۱۳۸۸ در ۱۲:۳۵:۵۷ ق.ظ - پیوند همیشگی
سینا هاشمی - بازدید : ۱۵۴۵۹ - برچسب ها:
مهاجرت دندانپزشکانمهاجرت دندانپزشکان به کانادا
ثبت دیدگاه شما
دیدگاه ارسالی شما پیش از نمایش نیاز به تایید مدیریت خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵
افزایش رقم سرمایه گذاری به ۸۰۰ هزار دلار در آوریل ۲۰۱۷

تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - بنا به اخبار رسیده پیش بینی می شود وضعیت برنامه سرمایه گذاری آمریکا تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷ بدون تغییر بماند و همچنان متقاضیان می توانند با پرداخت یک سپرده ۵۰۰ هزار...
پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان  دندانپزشکان و دارو سازان
این پروموشن تا پایان تیرماه ۹۵ تمدید شد

پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان، دندانپزشکان و دارو سازان

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - توجه: این پروموشن تا پایان تیرماه تمدید شد.   برنامه سرمایه گذاری کبک برای دریافت پرونده در سال جاری باز شده است. کنپارس همچون سال گذشته با سهمیه معین و قطعی و البته...
تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵
افزایش رقم سرمایه گذاری به ۸۰۰ هزار دلار در آوریل ۲۰۱۷

تغییرات در برنامه سرمایه گذاری آمریکا موسوم به ای بی ۵

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - بنا به اخبار رسیده پیش بینی می شود وضعیت برنامه سرمایه گذاری آمریکا تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷ بدون تغییر بماند و همچنان متقاضیان می توانند با پرداخت یک سپرده ۵۰۰ هزار...
پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان  دندانپزشکان و دارو سازان
این پروموشن تا پایان تیرماه ۹۵ تمدید شد

پروموشن ویژه کنپارس در برنامه سرمایه گذاری کبک برای گروه پزشکان، دندانپزشکان و دارو سازان

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - توجه: این پروموشن تا پایان تیرماه تمدید شد.   برنامه سرمایه گذاری کبک برای دریافت پرونده در سال جاری باز شده است. کنپارس همچون سال گذشته با سهمیه معین و قطعی و البته...
آخرین مطالب سایت:
نرم افزار جدید آمادگی آزمون آیلتس راه اندازی شد

نرم افزار جدید آمادگی آزمون آیلتس راه اندازی شد

چه مدرک زبانی برای مهاجرت به کانادا قابل قبول است؟ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - این نرم افزار جدید که از سوی کنسولگری بریتانیا تولید شده است، روش های تست زنی شنیداری و گفتاری را آموزش می دهد و دارای ویدئوهای آموزشی، کوییزهای گوناگون است که...
تغییرات در ساخت پروفایل برنامه نیروی متخصص استان ساسکچوان

تغییرات در ساخت پروفایل برنامه نیروی متخصص استان ساسکچوان

نحوه بارگذاری مدارک ضمیمه آسان تر شد ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - اداره مهاجرت استان ساسکچوان صبح امروز دوشنبه 12 ژانویه 2018 تغییرات جدیدی را در پروفایل متقاضیان برنامه نیروی متخصص این استان (OASIS) اعمال کرد. به موجب این تغییرات جدید در پروفایل OASIS...
برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی جمعه ها اجرا می شود
4 اسفند ماه 1396

برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی جمعه ها اجرا می شود

ساعت 21:00 به وقت تهران ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - برنامه زنده پاسخ به سوالات مهاجرتی،  به درخواست مخاطبین کنپارس، با حضور علی مختاری، عضو رسمی انجمن کانادایی نظارت بر مشاورین مهاجرت ICCRC و نیز عضو کانون وکلای دادگستری تهران، جمعه ها اجرا می شود.  پخش بعدی...
دور جدید انتخاب های اکسپرس انتری با حداقل امتیاز 442
انتخاب شماره 83 اکسپرس انتری در 7 فوریه 2018

دور جدید انتخاب های اکسپرس انتری با حداقل امتیاز 442

۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - در انتخاب شماره 83 اکسپرس انتری که صبح امروز چهارشنبه 7 فوریه 2018 اعلام شد، تعداد 3000 دعوت نامه با حداقل امتیاز 442 صادر شد.   انتخاب شماره 82 اکسپرس انتری در 24 ژانویه دومین...
آیا می دانید که کانادا برای فرانسه زبانان امتیاز ویژه در نظر می گیرد

آیا می دانید که کانادا برای فرانسه زبانان امتیاز ویژه در نظر می گیرد؟

جذب فرانسه زبانان در سراسر کانادا ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - کانادا دارای یک اقتصاد نوآور و پیشرو در جهان است.  یکی از راه های رسیدن به این اقتصاد پررونق، ایجاد سیستم مهاجرتی اکسپرس انتری و جذب نیروی کار متخصص است. احمد حسین، وزیر مهاجرت...
چه خبر از مهاجرت به کانادا در ماه ژانویه 2018
مهم ترین اخبار مهاجرتی کانادا در ماه ژانویه

چه خبر از مهاجرت به کانادا در ماه ژانویه 2018؟

۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - خلاصه اخبار مهاجرتی در ماه ژانویه 2018 را همچون سال گذشته در زیر بخوانید.   دریافت اقامت کانادا با بخت آزمایی و لاتاری ممکن نیست 31 ژانویه در اخبار آمده است که تعدادی از متقاضیان...
آیا متقاضی مهاجرت به کانادا ملزم به اقامت  زندگی و کار در استان خاص است
پاسخ به نگرانی ها در مورد مهاجرت بین استانی در کانادا

آیا متقاضی مهاجرت به کانادا ملزم به اقامت، زندگی و کار در استان خاص است؟

۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - الزام اقامت در استانی که از طریق برنامه مهاجرتی آن استان برای آمدن به کانادا اقدام کرده اید، سوالی است که بارها از طرف متقاضیان مهاجرت مطرح شده و قبلا نیز...
نسخه انگلیسی سرود ملی کانادا تغییر کرد

نسخه انگلیسی سرود ملی کانادا تغییر کرد

سرود ملی کانادا از نظر جنسیتی خنثی شد ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - مجلس سنا کانادا لایحه C210 را دیروز چهارشنبه 31 ژانویه 2018 تصویب کرد؛ بدین ترتیب، نسخه انگلیسی سرود ملی کانادا تغییر داده شد. با تصویب این لایحه، دو کلمه در سرود...
طرح ۴ دعوا برای ۴ برنامه مهاجرتی علیه وزیر مهاجرت به دلیل تاخیر در رسیدگی ها در دادگاه فدرال
با ما همراه شوید

طرح ۴ دعوا برای ۴ برنامه مهاجرتی علیه وزیر مهاجرت به دلیل تاخیر در رسیدگی ها در دادگاه فدرال

۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - پس از اینکه هفته گذشته اعلام کردیم که به اتفاق شرکت حقوقی همکار، درصدد هستیم تا طرح دعوا برای متقاضیان برنامه سرمایه گذاری کبک و سایر برنامه های تجاری را مطرح کنیم، با...
زمان مناسب برای سرمایه گذاری در املاک کانادا
فرصت های ویژه کنپارس با اولویت موکلین

زمان مناسب برای سرمایه گذاری در املاک کانادا

۶ بهمن ۱۳۹۶ - نکته مهم: پیش از هر چیز تاکید کنم که با صرف خرید ملک امکان دریافت اقامت نیست بنابراین کسانی که به اشتباه چنین تصوری دارند دقت کنند که منظور این مقاله...

راهنمای جستجو در سایت

  • جهت جستجوی یک عبارت خاص از گیومه در دو طرف عبارت استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجوی چند کلمه در کل مطلب، کلمات را با فاصله از هم وارد کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها عنوان مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از عنوان: و یا title: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها متن مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از متن: و یا body: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها خلاصه مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از خلاصه: و یا brief: استفاده کنید. مانند:
  • شما می توانید تمام موارد را ترکیب کنید. برای ترکیب شرایط عنوان، متن و خلاصه، بین شرط ها ; (سمی کالن - semicolon) قرار دهید. مانند:
    • عنوان:دهان و دندان;متن:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
    • title:دهان و دندان;body:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
  • توجه داشته باشید که هر مطلبی که در آن حداقل یکی از شرایط جستجو برقرار باشد در نتایج جستجو قرار می گیرد.