آیا میدانید با ورود به سایت کنپارس با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود، می توانید ضمن استفاده از مطالب ویژه اعضا، با مطالعه و به اشتراک گذاری هر مطلب امتیاز جمع کنید! بااستفاده از این امتیاز ها، می توانید بر روی قرارداد خود با کنپارس تخفیف دلاری بگیرید و یا محصولات و سرویس های کنپارس را خریداری کنید!
در صورتی که عضو سایت هستید، از اینجا وارد شوید. اگر هنوز عضو سایت نشده اید، در این صفحه ثبت نام کنید. عضویت در سایت رایگان وسریع است! برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم امتیاز دهی کنپارس، اینجا و اینجا را ببینید.
  • سن و مهاجرت   بخش اول  سیاست های رسمی

    سن و مهاجرت (بخش اول: سیاست‌های رسمی)


 

 

دوستی پرسیده است که آیا برای مهاجرت دوره سنی خاصی اهمیت دارد؟ آیا کارفرمایان کانادایی بر روی سن متقاضی کار حساسیت دارند و مثلاً افراد مسن تر را استخدام نمی کنند؟ آیا اگر سنی از ما گذشته باشد می توانیم در یک کشور جدید آغازی موفقیت آمیز داشته باشیم؟ اجازه دهید ابعاد مختلف این بحث را بیشتر بشکافیم.

 اولین مرجعی که می توان برای پاسخ به این پرسش ها به سراغ آن رفت دیدگاه های خود دولتی است که بر اساس مجموعه برنامه هایی به پذیرش مهاجر اقدام کرده است. آیا برای دولت فدرال کانادا و دولت استان کبک که مهم ترین برنامه های مهاجرتی کانادا را اجرا می کنند سن، یک عامل مهم است؟

 پاسخ روشن است: آری. حتی با یک نگاه سریع به شیوه امتیازبندی پذیرش مهاجرین که چکیده تبلور اندیشه برنامه ریزان کانادایی در موضوع مهاجرت است به وضوح مشخص می شود که سن فاکتور مهمی به حساب می آید. از آنجا که سیستم امتیازبندی یک سیستم ترکیبی است و اجزایی از آن بر روی سایر اجزا تاثیر دارد باید با دقت بیشتری به آن توجه کرد.

 مثلاً در سیستم فدرال، شما به عنوان درخواست کننده اصلی اگر بین ۲۱ تا ۴۹ سال سن داشته باشید حداکثر امتیاز مربوطه یعنی ۱۰ امتیاز را به دست می آورید. پس در واقع از دیدگاه دولت فدرال ۴۹ سالگی هنوز زمان دیری برای ورود به کانادا نیست. البته بعد از آن هم دیر نیست اما هم اینکه افراد ۴۹ ساله نیز امتیاز کامل را دریافت می کنند نشان می دهد که این سن برای آغاز یک زندگی جدید در یک کشور متفاوت، کماکان ایده آل فرض شده است.

 اما این یک سوی ماجراست. اگر به پارامترهای دیگر هم نگاهی دقیق تر بیاندازیم نکات جدیدتری برایمان روشن می شود. در همین سیستم امتیازبندی، شما حداکثر امتیاز تحصیلی را زمانی دریافت می کنید که حداقل یک فوق لیسانس داشته باشید. در بهترین حالت، اگر افراد بدون هیچ تاخیری به تحصیل ادامه دهند و همه دوران تحصیل را هم به طور کامل و بدون هیچ تاخیری (که در هیچ کجای جهان مرسوم نیست) درس بخوانند، حداقل به ۷ سال زمان برای تکمیل رشته تحصیلی در این مقطع و ورود به بازار کار (تمام وقت) بعد از اتمام تحصیل نیاز دارند. بدین ترتیب فرد در حدود ۲۵ تا ۲۶ سالگی فرصت ورود به بازار کار را خواهد یافت.

 بعد از آن برای کسب حداکثر امتیاز مربوط به شغل (شرایط ایده آل شغلی از نظر دولت کانادا) باید حداقل ۴ سال تمام در رشته تخصصی مرتبط و مورد نظر دولت کانادا کار کرده باشد تا امتیاز کامل را کسب کند. همه و از جمله خود مدیران کانادایی می دانند که چنین شرطی بلافاصله بعد از اتمام تحصیل چندان ساده نیست و معمولاً فرد باید حداقل یک سال در زمینه های مرتبط، کارآموزی کند تا دقیقاً در فیلد کاری خود مستقر شود. برای برخی حرفه های تکنیکی تر نظیر حسابداری این زمان بنا به استانداردهای کانادایی زمان بیشتری می طلبد.

در این میان تکلیف رشته هایی چون پزشکی یا استادی دانشگاه که هم به زمان تحصیل طولانی تری نیازمند هستند و هم آغاز موفقیت آمیز دوران شغلی در آنها گاه با تاخیرهای طبیعی همراه است روشن است.

 به اینها باید حدود یک و نیم تا دو سال خدمت سربازی در ایران برای آقایان (که معمولاً متقاضیان اصلی مهاجرت در خانواده ها هستند) را هم اضافه کرد که هیچ تضمینی برای اینکه فعالیت متناسب با تحصیل در آن انجام شود وجود ندارد. گذراندن این دوران کاملاً از سوی دولت کانادا پذیرفته شده است و اصولاً اگر مردی آن را طی نکرده باشد باید دلایل روشن و مستند برای توجیه این فقدان ارائه دهد وگرنه بررسی پرونده مهاجرتش با مشکل روبرو خواهد شد.

 با این حساب برای یک رشته شغلی-تحصیلی که یک آقا در آن بدون فوت وقت، تمامی مراحل را در حد ایده آل طی کند به سنی حدود ۳۲ تا ۳۴ سال می رسیم. بدیهی است که دلیلی ندارد که فرد برای جمع کردن امتیازات لازم حتماً فوق لیسانس بگیرد یا ۴ سال تمام، سابقه شغلی داشته باشد اما سخن این مقاله درباره دیدگاه های رسمی مسئولین مهاجرت کانادا از یک فرد ایده ال برای مهاجرت است.

 همینطور که می بینیم از دیدگاه دولت فدرال، سن ۳۴ یا ۳۵ سال برای مهاجرت نه تنها سن زیادی نیست بلکه با میزان ایده ال منطبق تر است. این سن برای پزشکان و اساتید دانشگاه به حداقلی بیش از ۴۰ سال می رسد. معنای این سخن این است که بر اساس این محاسبات و بررسی سایر امتیازات، دولت کانادا افرادی تحصیل کرده و متخصص در فاصله سنی ۳۵ تا ۵۰ سال را که دارای همسری تحصیل کرده باشند بر سایر افراد ترجیح می دهد. نکات دیگری چون داشتن سابقه شغلی یا تحصیلی یا فامیل درجه اول در کانادا در واقع امتیازات فرعی و استثنایی محسوب می شوند اما ایده ال همان است که بیان شد. در واقع، بر خلاف تصور رایج در میان ما و یا احساسی که برخی مهاجران در سال های اولیه و مواجهه با مشکلات و موانع پیدا می کنند، این اندیشه که «اگر ۲۰ ساله بودم و مهاجرت می کردم خیلی موفق تر بودم»، چندان با محاسبات دولت کانادا انطباق ندارد.

 این دولت در گذشته کمتر، و امروز با تدوین سیاست های جدید متمرکز بر نیازهای بازار کار کانادا، نشان داده است که به افرادی در نیمه دوم ایام جوانی و چه بسا در آستانه میان سالگی با پختگی بیشتر در شخصیت، کار و زندگی خانوادگی بیشتر نیاز دارد تا جوانانی که هنوز در ابتدای راه زندگی و پشت سرگذاشتن تجارب طوفانی و متفاوت هستند.

 

اما آیا کارفرمایان کانادایی هم همینطور فکر می کنند؟ واقعیت های بازار کار چه می گوید؟ خصوصیات و خلقیات خود فرد مهاجر چقدر در میزان تاثیرگذاری پارامتر سن نقش دارد؟ اینها مواردی است که بعداً بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

 

 

 

 


آیا میدانید اولین گام برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دایم کانادا تکمیل فرم ارزیابی رایگان است!


جمعه ۲۳ امرداد ماه ۱۳۸۸ در ۰۱:۱۴:۰۳ ق.ظ - پیوند همیشگی
سینا هاشمی - بازدید : ۱۳۱۱۶ - برچسب ها:
سن در مهاجرتمهاجرت به کانادامهاجرتکار در کاناداکاریابی در کانادا

دیدگاه خوانندگان

  • به این دیدگاه پاسخ دهید عليرضا
    شنبه ۳۱ امرداد ۱۳۸۸
    تشکر و قدراني

    جناب آقاي دکتر مختاري از شما بخاطر پاسخ سريع و بسيار مفيد شما متشکرم من همان دوستي هستم که در اين مورد سئوال کرده بودم ضمنا" همه مقالات سايت که بسيار مفيد و مطمئن هستند قابليت چاپ بصورت يک کتاب را دارند

ثبت دیدگاه شما
دیدگاه ارسالی شما پیش از نمایش نیاز به تایید مدیریت خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
سن و مهاجرت  بخش سوم  دیدگاه کارفرمایان

سن و مهاجرت (بخش سوم: دیدگاه کارفرمایان)

۳۱ شهريور ۱۳۸۸ -   در دو پست قبلی درباره مسئله سن مهاجر و رابطه آن با دیدگاه دولت فدرال و همچنین رابطه خصوصیات و خلقیات مهاجر با موضوع سن سخن گفتیم. در اینجا به...
سن و مهاجرت  بخش دوم  شخصیت مهاجر

سن و مهاجرت (بخش دوم- شخصیت مهاجر)

۲۱ شهريور ۱۳۸۸ -       در پست مرتبط قبلی درباره رابطه سن مهاجر و شیوه امتیازبندی دولت فدرال سخن گفتیم تا دریابیم از نظر دولت کانادا چه محدوده سنی برای مهاجرت ایده آل تر است. در...
کانادا در جمع ده اقتصاد برتر جهان

کانادا در جمع ده اقتصاد برتر جهان

۲۲ آذر ۱۳۹۷ - بر اساس گزارش منتشر شده ماه نوامبر focus-economics ، ده اقتصاد برتر جهانی معرفی شدند که سه کشور ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن در رتبه یکم تا سوم این فهرست جای...
ویزای تحصیلی من رد شده است  چاره چیست

ویزای تحصیلی من رد شده است، چاره چیست؟

۲۱ آذر ۱۳۹۷ - بعد از اینکه نامه پذیرش از مدرسه، کالج یا دانشگاه را دریافت کردید، برای گواهی  پذیرش استان کبک یا همان CAQ اقدام می کنید و گمان می کنید که کار تمام...
حذف سیستم قرعه کشی برای اسپانسرشیپی پدر و مادر
تخفیف ویژه کنپارس تا 15 دسامبر 2018

حذف سیستم قرعه کشی برای اسپانسرشیپی پدر و مادر

۱۴ آذر ۱۳۹۷ - بر اساس ماده 12 قانون مهاجرت کانادا، یکی از سه روش اصلی مهاجرت به کانادا، مهاجرت از طریق روابط خانوادگی با افراد شهروند یا مقیم کاناداست. در این صورت، کسی که...
آخرین مطالب سایت:
کانادا در جمع ده اقتصاد برتر جهان

کانادا در جمع ده اقتصاد برتر جهان

۲۲ آذر ۱۳۹۷ - بر اساس گزارش منتشر شده ماه نوامبر focus-economics ، ده اقتصاد برتر جهانی معرفی شدند که سه کشور ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن در رتبه یکم تا سوم این فهرست جای...
ویزای تحصیلی من رد شده است  چاره چیست

ویزای تحصیلی من رد شده است، چاره چیست؟

۲۱ آذر ۱۳۹۷ - بعد از اینکه نامه پذیرش از مدرسه، کالج یا دانشگاه را دریافت کردید، برای گواهی  پذیرش استان کبک یا همان CAQ اقدام می کنید و گمان می کنید که کار تمام...
مهاجرت برای ازدواج یا ازدواج برای مهاجرت

مهاجرت برای ازدواج یا ازدواج برای مهاجرت؟

تخفیف ویژه کنپارس از اول تا 15 دسامبر 2018 ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - بر اساس قانون مهاجرت کانادا، یکی از سه روش اصلی مهاجرت به کانادا، مهاجرت از طریق روابط خانوادگی با افراد شهروند یا مقیم کاناداست. تعداد زیادی از متقاضیان سالانه از طریق...
حذف سیستم قرعه کشی برای اسپانسرشیپی پدر و مادر
تخفیف ویژه کنپارس تا 15 دسامبر 2018

حذف سیستم قرعه کشی برای اسپانسرشیپی پدر و مادر

۱۴ آذر ۱۳۹۷ - بر اساس ماده 12 قانون مهاجرت کانادا، یکی از سه روش اصلی مهاجرت به کانادا، مهاجرت از طریق روابط خانوادگی با افراد شهروند یا مقیم کاناداست. در این صورت، کسی که...
آیا با ویزای تحصیلی می توانم در کانادا کار کنم
مهاجرت به کانادا از طریق دریافت ویزای تحصیلی

آیا با ویزای تحصیلی می توانم در کانادا کار کنم؟

۱۵ آبان ۱۳۹۷ - یکی از راحت ترین و سریع ترین روش های مهاجرت به کانادا، دریافت ویزای تحصیلی است. صدها هزار دانشجو و دانش آموز سالانه برای تحصیل به کانادا می آیند. آمار نشان می...
برنامه جدید دولت کانادا برای پذیرش مهاجر در سال های 2019 تا 2021
مهاجرت، ستون اصلی اقتصاد کانادا ست

برنامه جدید دولت کانادا برای پذیرش مهاجر در سال های 2019 تا 2021

۱۰ آبان ۱۳۹۷ - احمد حسین، وزیر مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا روز چهارشنبه 31 اکتبر 2018،  برنامه جدید این کشور برای پذیرش مهاجر در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ را اعلام کرد. وزیر مهاجرت و...

راهنمای جستجو در سایت

  • جهت جستجوی یک عبارت خاص از گیومه در دو طرف عبارت استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجوی چند کلمه در کل مطلب، کلمات را با فاصله از هم وارد کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها عنوان مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از عنوان: و یا title: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها متن مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از متن: و یا body: استفاده کنید. مانند:
  • جهت جستجو در تنها خلاصه مطالب، پیش از کلمه کلیدی خود از خلاصه: و یا brief: استفاده کنید. مانند:
  • شما می توانید تمام موارد را ترکیب کنید. برای ترکیب شرایط عنوان، متن و خلاصه، بین شرط ها ; (سمی کالن - semicolon) قرار دهید. مانند:
    • عنوان:دهان و دندان;متن:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
    • title:دهان و دندان;body:"مسیر شغلی دندانپزشکان" (نشانم بده)
  • توجه داشته باشید که هر مطلبی که در آن حداقل یکی از شرایط جستجو برقرار باشد در نتایج جستجو قرار می گیرد.